Gotvach.bg»Статии»Отглеждане на подправки
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Отглеждане на подправки

Търсиш информация за Отглеждане на подправки? Разгледай последните ни публикации и статии за Отглеждане на подправки.
България се превръща в световен производител на шафранБългария се превръща в световен производител на шафран
Анализите показват, че именно в България са най-добрите условия за отглеждане на скъпата подправка....
Как да си отгледаме подправки в саксияКак да си отгледаме подправки в саксия
1
Тя е една от малкото многогодишни подправки. Вирее на слънце. Отглеждане на мента в саксия Всички обожаваме нейния аромат. Една от най-предпочитаните за отглеждане в саксия подправки....
Осем дарове на природата, които можем да отглеждаме в кухнятаОсем дарове на природата, които можем да отглеждаме в кухнята
Балконски домати Вилма - Защо освен пресни подправки да нямате и домати? Доматите Вилма са ниски, което позволява отглеждането им в саксии. Те са лесни за отглеждане и много подходящи за начинаещи земеделци....
Отглеждане на девесил в саксияОтглеждане на девесил в саксия
вида девесил имат различен вкус; - както знаем, девесилът е една много добра подправка за рибени супи, фасул, супи и месни ястия, най-вече за агнешко печено; - замразените листа девесил са много по-ароматни от...
Най-скъпите подправки в светаНай-скъпите подправки в света
Въпреки това, тъй като някои подправки се отглеждат само в определени региони и при определени условия, те продължават да са много скъпи. Шафран Най-ценната подправка в света днес е шафранът....
Може ли да се отглежда шафран в България?Може ли да се отглежда шафран в България?
Като следвате тези указания, можете да отгледате свой собствен шафран и да се насладите на уникалния вкус и ползите за здравето от тази ценна подправка....
Да си отгледаме домашни подправки в саксииДа си отгледаме домашни подправки в саксии
1
Всъщност няма нищо невъзможно да си отглеждате подправки дори да нямате голяма и обширна градина. Повечето от тях позволяват да бъдат гледани в саксия, освен това не изискват много грижи и не са особено капризни....
Засаждане от отглеждане на мащерка в саксияЗасаждане от отглеждане на мащерка в саксия
3
У нас тя се развива добре, като за Северна България се препоръчва отглеждането на Английската мащерка....
Към кои ястия да добавяме чубрицаКъм кои ястия да добавяме чубрица
Хр. древноримският поет Вергилий отглеждал именно плантации с чубрица, тъй като твърдял, че по този начин медът на пчелите, които притежавал, става много по-ароматен....
Засаждане и отглеждане на див лукЗасаждане и отглеждане на див лук
1
Основно се използва за подправка на салати и определени ястия. Хубавото при него е, че е подходящ за отглеждане и в домашни условия. Дивият лук притежава ароматни листа и достига височина до 50 см....
Мацис (Мускатов Цвят)Мацис (Мускатов Цвят)
Според едно предание обаче французите успяват да се докопат до разсад от Myristica fragrans и започват да отглеждат дървото на остров Мавриций. До деветнадесети век мускатово дърво вече се отглежда в Америка....
Най-използваните подправки в испанската кухняНай-използваните подправки в испанската кухня
Най-качественият и внимателно отгледан шафран идва от испанския регион Ла Манч. Там се отглежда шафрановият минзухар. Отглеждането му и събирането му е трудоемко и отнема много време....
Засаждане от отглеждане на салвия в саксияЗасаждане от отглеждане на салвия в саксия
Салвията е градински чай, който се използва като билка и подправка. Отглежда се още за етерично масло. У нас вирее както като градинско, така и като саксийно растения....
Как да изсушите зелените подправки във фурна и микровълноваКак да изсушите зелените подправки във фурна и микровълнова
Дори Карл Велики наредил да бъде съставен списък с билките, отглеждани по земите, които били в неговото владение. Днес зелените подправки са познати на всяка домакиня и се използват широко в кулинарията....
Подправете лаврака като истински шеф готвачПодправете лаврака като истински шеф готвач
В нея той се подправя с копър. Почти няма рецепта, в която лавракът да не е подправен с копър или магданоз. При по-южните народи най-често се приготвя с чесън....