Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Как да си приготвим пайКак да си приготвим пай
16 Септ.
Всичко гениално е просто и едно от доказателствата за това е паят. Той се състои от основа от тесто, което се напълва с различни по видове плънка. Паят може да е отворен и затворен. За ябълков пай ви е необходимо четвърт...
Изненадайте близките си със солен пайИзненадайте близките си със солен пай
31 Юли
3
Солените пайове са нещо простичко, но и много изкусително. Всяка подобна рецепта има няколко основни правила. Това на първо място са съставките. Те трябва да са студени, когато се смесват. Перфектното тесто не се обработва...
Как да си направим домашен пайКак да си направим домашен пай
25 Март
Домашният пай е един от най-предпочитаните десерти. Той може да бъде приготвен по най-различни начини, но тук ние ще ви предложим една чудесна рецепта за вкусен плодов пай, която можете лесно да приготвите вкъщи. Домашен...
Идеи за сладки плънки за пайИдеи за сладки плънки за пай
10 Февр.
Сигурно всички знаете, че паят е печено ястие, направено от тесто за сладкиши. Той има пълнеж от солени, сладки или пикантни съставки (продукти). Паят е вид тесто с пълнеж. Вариациите както при солените пайове, така и...
Как да приготвите идеалното тесто за пай?Как да приготвите идеалното тесто за пай?
13 Май
По принцип пайовете и плодовите пити се приготвят от едно и също тесто - маслено. То разбира се търпи различни подобрения, като към него може да се прибавят какао, смлени орехи или бадеми, сметана, извара и др. На...
Пай с месо за 1000 лири парчетоПай с месо за 1000 лири парчето
29 Септ.
Главният готвач на ресторант Fence Gate Inn в британския град Бърнли създаде пай с месо, който се предлага на невероятната цена от 1000 английски лири за парче. Един от най-добрите клиенти на ресторанта се хванал на...
Тънкости при приготвяне на перфектен ябълков пайТънкости при приготвяне на перфектен ябълков пай
01 Дек.
Идеалният ябълков пай изисква препечена, маслена коричка и майсторски подправен пълнеж. Ето как да ги получите. Има ли нещо по-прекрасно от един наистина добре приготвен домашен ябълков пай? Аромат на есен и уют се...
Пай, тарт или киш? Каква е разликата?Пай, тарт или киш? Каква е разликата?
16 Май
По принцип значението на думата пай означава вид тесто с пълнеж от плодове, зеленчуци, сирена, кремове, меса и други продукти. В този смисъл на думата типични пайове са руският пирог и мексиканските емпанади...
Черешов пайЧерешов пай
05 Юли
Използва се форма с подвижно дъно 22 см. На дъното се поставя хартия за печене. Първата кора се поставя цяла, маже се с масло, както и всяка следваща кора след това, поръсва се с кафява захар. Прегъва се на две и се...
Прасковен ПайПрасковен Пай
12 Септ.
Плодовете почистваме и настъргваме на едро ренде, добавяме 1/2 ч.ч. захарта към тях. В тавичката си слагаме хартия за печене. Намазваме дъното и стените с масло. Смесваме си сухите подправки в купа, разбъркваме добре...
Стърган пайСтърган пай
19 Дек.
Краве маслото разтопяваме в микровълнова фурна. В купа разбиваме майонезата, киселото мляко, захарта, яйцето, добавяме и краве маслото, ванилията и накрая бакпулвера и брашното. Първо разбъркваме с вилица, след това месим...
Котидж пайКотидж пай
20 Ноем.
8
Запържете в олиото скълцания кромид. Щом се запържи, добавете и нарязаните ситно моркови и задушавайте за няколко минути. Добавете кайма и разбърквайки я запържете, докато се раздроби и промени цвета си. Прибавете...
Рататуй ПайРататуй Пай
13 Ноем.
Обикновено Рататуй се поднася като гарнитура. Но може да бъде основно ястие с добавени макаронени изделия или хляб. Когато пазарувате зеленчуците, потърсете да имат еднакъв диаметър, когато ги нарязвате, ще се подредят равномерно...
Американски пайАмерикански пай
02 Септ.
Почиствате и измивате ягодите. След което ги нарязвате и слагате в голяма дълбока тенджера. Поръсвате отгоре с 10 супени лъжици захар и ги оставяте да се задушат като периодично отцеждате сока. Когато спрат да отделят...
Овчарски пайОвчарски пай
20 Януари
3
Загрейте маслото и запържете нарязания на филийки лук. Щом омекне, добавете почистените и нарязани пиперки и оставете и те да се запържат. След това добавете и почистените и нарязани домати. Отново запържете с тях, посолете...
Банофи пайБанофи пай
18 Май
2
Бисквитите смилам на пясък. Разтопявам маслото и смесвам с бисквитите. Във форма с отделящо дъно слагам бисквитената смес и разстилам и по стените. Пека за кратко до готовност на бисквитата. Изсипвам дулсе де лече. Бананите...
Царски пайЦарски пай
09 Дек.
1. Киселото мляко се смесва с бакпулвера и солта; 2. Към него се добавят яйцата, олиото и брашното; 3. Към получената смес се добавят настъргани сирене и кашкавал, нарязана на ситно шунка; 4. Пече се в загрята фурна...
Портокалов пайПортокалов пай
28 Април
1. Замесете меко тесто от брашното, захарта, маслото, жълтъка и ледената вода. Поставете го за 20 минути в хладилника. Загрейте фурната до 160-180 градусa; 2. Разточете блат с дебелина 5 мм. Разстелете го на дъното и по...
Картофен пайКартофен пай
02 Дек.
Обелете и сварете картофите в подсолена вода. Намачкайте ги или ги минете през преса. Смесете с яйцата, олиото и подправките. Разделете сместа на две части. Пригответе плънката като запържите каймата, гъбите и лука нарязани...
Прасковен ПайПрасковен Пай
29 Юни
Прасковите се отцеждат от сока и се нарязват на кубчета. Бадемите се смилат с блендер. Маслото се разтопява и се оставя да изстине. В купа се смесват брашното, бакпулверът, солта, захарта и ваниловата захар. Добавят...
Милионерски пайМилионерски пай
14 Май
Тортена форма с подвижно дъно с диаметър 20 см; 1 ч.ч. - 200 г В блендер се смилат бисквитите. Маслото, разтопено и на стайна температура, се прибавя и се завърта за 2-3 оборота, до хубаво смесване. Бисквитената смес...
Бананов пайБананов пай
17 Август
4
Пресейте брашното и го смесете с размекнатото масло, солта, захарта и замесете меко тесто, добавяйки по малко ледена вода. Покрийте го и приберете в хладилник. Налейте млякото в дълбока тенджера. Размийте вътре брашното...
Линцеров пайЛинцеров пай
23 Окт.
2
Всички продукти, с изключение на конфитюра и 1 яйце замесваме на тесто. Малко повече от половината тесто разстиламе в намазана с масло и поръсена с брашно форма за торта и намазваме с конфитюра. Останалото тесто оставяме...
Ягодов пайЯгодов пай
30 Юни
1
Разбийте яйцата със захарта и започнете да разбърквате с помощта на дървена лъжица или др. пособие като прибавяте брашното. Следва прясното мляко, 1 с.л. масло, захарта, содата и сладкото от ягоди. Объркайте добре, добавете...
Лимонов пайЛимонов пай
24 Юли
1
Към разбития на пяна маргарин прибавяме с бъркане 200 гр . захар, едно по едно яйцата, малко настъргана лимонова кора и солта. Брашното и бакпулверът пресяваме отгоре. Печем във форма за торта или пай, намазана с...