Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Изкуство или тотално кулинарно бедствие - разгледайте и преценете самиЧаст от хипстърската вълна, която става все по-популярна през последните няколко години, е да твориш изкуство от подръчни и на пръв поглед обикновени предмети като храната....
09 Юли
Шибари – еротичното изкуство на връзванетоС думата днес се описва и древното японско изкуство за връзване с въжета. То е познато още като кинбаку. Неговите корени се откриват в Япония. Тогава, през XV век, на почит е бойното изкуство ходжоджуцу....
30 Април
Добричкият панаир организира експо на медаЧешки, полски, турски и италиански производители на мед ще участват на българското кулинарно изложение Пчеломания, което ще се организира от Добричкия панаир....
16 Март
Кулинарната традиция на ИгнажденИгнажден отбелязваме на 20 декември – това е един от най-обичаните и тачени български празници. Назад във времето на този ден хората са отбелязвали началото на новата година.
В днешно време Игнажден носи със себе си...
20 Дек.
Кулинарните традиции на АлжирКулинарните традиции на слънчевата страна са наистина специална част от културата, която ежегодно привлича милиони изтънчени гастрономи....
23 Юни
Вземането на вана е цяло изкуствоВземането на вана е цяло изкуство. Със СПА-салон можете да се уредите и у дома. Соли, ароматна пяна, билки и етерични масла ще ви доставят удоволствие и ще ви помогнат за облекчаване на стреса....
09 Май
Кулинарно приложение на чедърЧедър е едно от най-известните английски сирена. То е с цвят на слонова кост и е с наситен вкус и аромат. Чедър зрее от шест месеца до пет години.
Твърди се, че този млечен продукт е най-консумираното сирене в целия...
13 Февр.
Кулинарно приложение на прошутоПрошутото е сред най-вкусните месни деликатеси. Той е сред основните, използвани в средиземноморската кухня. У нас еквивалент на прошутото са веяните и сушените меса.
Прошутото води своето начало от Италия. Истинското...
21 Януари
Кулинарно приложение на маскарпонеСиренето маскарпоне, което става все по-популярно у нас, е меко сирене от каймака на биволско или краве мляко. То е с приятна кремообразна консистенция и много нежен вкус.
Според италианците това сирене е перфектно за...
26 Юли
1
Кулинарно приложение на джодженРастението джоджен е познато на човечеството още от древни времена. Още Плиний Стари описва ментовия му аромат и неговите свойства да усилва мозъчната дейност в своите трудове. Той представлява кръстоска на ментата....
20 Юни
Кулинарните тайни на истинското ГаспачоКакто българите посрещат летните горещини с купа или чаша изстуден таратор, така и испанците се наслаждават на тяхната студена лятна супа Гаспачо, която отдавна е известна по целия свят.
Не се знае много за историята...
16 Дек.
Разкрийте кулинарните тайни на природатаКулинарните тайни на природата вече се разкриват в ресторантите на К-експрес в София, Варна, Бургас и Пловдив....
05 Ноем.
Кулинарните капризи на кралица КлеопатраС какво се е хранила египетската кралица Клеопатра? От бляскавите банкети, до любимите ѝ ястия, открийте душата на Клеопатра като един от най-изисканите любители на храната!
Последната кралица на Древен Египет е Клеопатра...
22 Август
Разгадаха кулинарните рецепти на канибалитеНевероятна находка, открита в Мексико, позволи да се разбере към какви рецепти са се придържали древните канибали. Местни археолози и техни колеги от Испания се натъкнаха на останки от хора, нападнати от човекоядци...
27 Май
3
Некромантията: Разкриване на тайните на едно древно изкуствоВъпреки това разбирането на историческото ѝ значение като форма на изкуство, а не като сензация, позволява място за оценяване без предразсъдъци....
12 Дек.
Първото пещерно изкуство е открито на БалканитеПещерата Ромуалдова се оказала от двата обекта, в които имало ясни доказателства за палеолитно скално изкуство.
Пещерното изкуство не е толкова добре запазено....
15 Април
Петинг – изкуството на докосванетоЗа постигането на този резултат момичетата са се обучавали в така нареченото изкуство на евокацията.
Евокацията е докосване на определени части от тялото, днес наречени ерогенни, което води до екстаз....
14 Април
Карвингът превръща храната в изкуствоПо законите на това кулинарно течение в чинията ви могат да се появят всевъзможни фигури, животни, цветя и т.н.
Карвинг, като изкуството на красивата храна има древни азиатски корени....
13 Окт.
Кулинарно приложение на амонячната содаАмонячната сода има множество приложения и само едно от тях е кулинарното. Често се използва при производството на вина, във фармацевтичната индустрия, дори в производството на козметика....
02 Ноем.
Кулинарно приложение на какаово маслоКакаовото масло се извлича от какаовото дърво, широко разпространено в Централна Америка, Мексико и екваториалните области на Африка. То ражда продълговати плодове, в които се съдържат какаовите семена. Маслото,...
27 Март
Кулинарно приложение на оризовия оцетИма няколко вида оцет като най-основно можем да ги разделим на ябълков, винен, балсамов, оризов. У нас най-често са използвани ябълковият и винен оцет, напоследък в кухнята влиза и балсамовият. За оризовият оцет, обаче...
15 Дек.
Обичаите на изкуството на храненетоДа се спрем на някои обичаи при храненето в различни части по света, които са не само любопитни, но дават ценна информация за изкуството на хранене при различни култури. То може да се окаже полезно някой ден....
14 Август
Кулинарната роля на Кускуса в МарокоКогато си мислим за кускус, обикновено го свързваме с онези зърнени закуски, които са ни приготвяли нашите майки и които продължаваме да приготвяме за своите деца. А обикновено към него прибавяме сирене и захар....
25 Юли
Вижте кулинарните специалитети на далечен ЕквадорРепублика Еквадор се намира в северозападната част на Южна Америка. Граничи с Колумбия на север, с Перу на изток и юг и с Тихия океан на запад. Тя е една от двете страни в Южна Америка заедно с Чили, която не граничи с...
18 Януари
Кулинарните съвети на една италианска бабаКакто и много от известните мастъри в кухнята, италианския готвач Лаура Витале е видяла за първи път и научила изключително полезни трикове за кухнята от своята баба.
Тя израства покрай нея и нейните гозби, а днес има...
17 Януари