Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Изкуство или тотално кулинарно бедствие - разгледайте и преценете самиИзкуство или тотално кулинарно бедствие - разгледайте и преценете сами
09 Юли
Част от хипстърската вълна, която става все по-популярна през последните няколко години, е да твориш изкуство от подръчни и на пръв поглед обикновени предмети като храната....
Шибари – еротичното изкуство на връзванетоШибари – еротичното изкуство на връзването
30 Април
С думата днес се описва и древното японско изкуство за връзване с въжета. То е познато още като кинбаку. Неговите корени се откриват в Япония. Тогава, през XV век, на почит е бойното изкуство ходжоджуцу....
Добричкият панаир организира експо на медаДобричкият панаир организира експо на меда
16 Март
Чешки, полски, турски и италиански производители на мед ще участват на българското кулинарно изложение Пчеломания, което ще се организира от Добричкия панаир....
Кулинарната традиция на ИгнажденКулинарната традиция на Игнажден
20 Дек.
Игнажден отбелязваме на 20 декември – това е един от най-обичаните и тачени български празници. Назад във времето на този ден хората са отбелязвали началото на новата година. В днешно време Игнажден носи със себе си...
Кулинарните традиции на АлжирКулинарните традиции на Алжир
23 Юни
Кулинарните традиции на слънчевата страна са наистина специална част от културата, която ежегодно привлича милиони изтънчени гастрономи....
Вземането на вана е цяло изкуствоВземането на вана е цяло изкуство
09 Май
Вземането на вана е цяло изкуство. Със СПА-салон можете да се уредите и у дома. Соли, ароматна пяна, билки и етерични масла ще ви доставят удоволствие и ще ви помогнат за облекчаване на стреса....
Кулинарно приложение на чедърКулинарно приложение на чедър
13 Февр.
Чедър е едно от най-известните английски сирена. То е с цвят на слонова кост и е с наситен вкус и аромат. Чедър зрее от шест месеца до пет години. Твърди се, че този млечен продукт е най-консумираното сирене в целия...
Кулинарно приложение на прошутоКулинарно приложение на прошуто
21 Януари
Прошутото е сред най-вкусните месни деликатеси. Той е сред основните, използвани в средиземноморската кухня. У нас еквивалент на прошутото са веяните и сушените меса. Прошутото води своето начало от Италия. Истинското...
Кулинарно приложение на маскарпонеКулинарно приложение на маскарпоне
26 Юли
1
Сиренето маскарпоне, което става все по-популярно у нас, е меко сирене от каймака на биволско или краве мляко. То е с приятна кремообразна консистенция и много нежен вкус. Според италианците това сирене е перфектно за...
Кулинарно приложение на джодженКулинарно приложение на джоджен
20 Юни
Растението джоджен е познато на човечеството още от древни времена. Още Плиний Стари описва ментовия му аромат и неговите свойства да усилва мозъчната дейност в своите трудове. Той представлява кръстоска на ментата....
Кулинарните тайни на истинското ГаспачоКулинарните тайни на истинското Гаспачо
16 Дек.
Както българите посрещат летните горещини с купа или чаша изстуден таратор, така и испанците се наслаждават на тяхната студена лятна супа Гаспачо, която отдавна е известна по целия свят. Не се знае много за историята...
Разкрийте кулинарните тайни на природатаРазкрийте кулинарните тайни на природата
05 Ноем.
Кулинарните тайни на природата вече се разкриват в ресторантите на К-експрес в София, Варна, Бургас и Пловдив....
Кулинарните капризи на кралица КлеопатраКулинарните капризи на кралица Клеопатра
22 Август
С какво се е хранила египетската кралица Клеопатра? От бляскавите банкети, до любимите ѝ ястия, открийте душата на Клеопатра като един от най-изисканите любители на храната! Последната кралица на Древен Египет е Клеопатра...
Разгадаха кулинарните рецепти на канибалитеРазгадаха кулинарните рецепти на канибалите
27 Май
3
Невероятна находка, открита в Мексико, позволи да се разбере към какви рецепти са се придържали древните канибали. Местни археолози и техни колеги от Испания се натъкнаха на останки от хора, нападнати от човекоядци...
Некромантията: Разкриване на тайните на едно древно изкуствоНекромантията: Разкриване на тайните на едно древно изкуство
12 Дек.
Въпреки това разбирането на историческото ѝ значение като форма на изкуство, а не като сензация, позволява място за оценяване без предразсъдъци....
Първото пещерно изкуство е открито на БалканитеПървото пещерно изкуство е открито на Балканите
15 Април
Пещерата Ромуалдова се оказала от двата обекта, в които имало ясни доказателства за палеолитно скално изкуство. Пещерното изкуство не е толкова добре запазено....
Петинг – изкуството на докосванетоПетинг – изкуството на докосването
14 Април
За постигането на този резултат момичетата са се обучавали в така нареченото изкуство на евокацията. Евокацията е докосване на определени части от тялото, днес наречени ерогенни, което води до екстаз....
Карвингът превръща храната в изкуствоКарвингът превръща храната в изкуство
13 Окт.
По законите на това кулинарно течение в чинията ви могат да се появят всевъзможни фигури, животни, цветя и т.н. Карвинг, като изкуството на красивата храна има древни азиатски корени....
Кулинарно приложение на амонячната содаКулинарно приложение на амонячната сода
02 Ноем.
Амонячната сода има множество приложения и само едно от тях е кулинарното. Често се използва при производството на вина, във фармацевтичната индустрия, дори в производството на козметика....
Кулинарно приложение на какаово маслоКулинарно приложение на какаово масло
27 Март
Какаовото масло се извлича от какаовото дърво, широко разпространено в Централна Америка, Мексико и екваториалните области на Африка. То ражда продълговати плодове, в които се съдържат какаовите семена. Маслото,...
Кулинарно приложение на оризовия оцетКулинарно приложение на оризовия оцет
15 Дек.
Има няколко вида оцет като най-основно можем да ги разделим на ябълков, винен, балсамов, оризов. У нас най-често са използвани ябълковият и винен оцет, напоследък в кухнята влиза и балсамовият. За оризовият оцет, обаче...
Обичаите на изкуството на храненетоОбичаите на изкуството на храненето
14 Август
Да се спрем на някои обичаи при храненето в различни части по света, които са не само любопитни, но дават ценна информация за изкуството на хранене при различни култури. То може да се окаже полезно някой ден....
Кулинарната роля на Кускуса в МарокоКулинарната роля на Кускуса в Мароко
25 Юли
Когато си мислим за кускус, обикновено го свързваме с онези зърнени закуски, които са ни приготвяли нашите майки и които продължаваме да приготвяме за своите деца. А обикновено към него прибавяме сирене и захар....
Вижте кулинарните специалитети на далечен ЕквадорВижте кулинарните специалитети на далечен Еквадор
18 Януари
Република Еквадор се намира в северозападната част на Южна Америка. Граничи с Колумбия на север, с Перу на изток и юг и с Тихия океан на запад. Тя е една от двете страни в Южна Америка заедно с Чили, която не граничи с...
Кулинарните съвети на една италианска бабаКулинарните съвети на една италианска баба
17 Януари
Както и много от известните мастъри в кухнята, италианския готвач Лаура Витале е видяла за първи път и научила изключително полезни трикове за кухнята от своята баба. Тя израства покрай нея и нейните гозби, а днес има...