Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Броколи ПанеИзмийте броколите и ги накъсайте на розички. Пуснете ги във вряща вода за 4-5 минути и след това ги измийте с ледена такава.
Оставете бланшираните розички да се отцедят от течността, а през това време се захванете с панировката...
20 Септ.
3
Гъби панеГъбите се почистват, отрязват се пънчетата. Почистените гъби се измиват и се сваряват в малко вода. Отцеждат се и се подсушават.
Панировката се прави от брашно, в което се добавя яйце, сол, захар, мляко, олио.
Всичко...
23 Април
2
Калмари панеПочистваме калмарите и нарязваме тубите на шайби. В подходящ съд смесваме добре разбитото яйце и изстудената бира. При непрекъснато бъркане добавяме брашното, сухия копър, сол и черен пипер.
Калмарените шайби се потапят...
07 Ноем.
2
Сиренца панеНарежете сиренето на кубчета с еднаква големина. Сложете ги в камерата за 10-15 минути.
Разбийте яйцата и загрейте мазнина за пърженето. Овалвайте всяко сиренце в картофено пюре, смесено с галета, яйца и корнфлейкс и...
20 Ноем.
2
Толстолоб панеПоръсете толстолоба със сол и черен пипер. Залейте го с изцедеия лимонов сок, покрийте и приберете в хладилник за няколко часа.
Пригответе панировката. За целта разбийте яйцето и го смесете с бирата и брашното.
Оваляйте...
19 Януари
Пане кундзатоСрежете питката наполовина. Запечете в тава във фурната до леко златисто. Извадете и намажете хубаво със зехтин. Обелете доматите и ги нарежете на кубчета.
Нарежете моцарелата също на кубчета, а маслините на кръгчета....
04 Юни
Език панеСвинският език се сварява много добре в тенджера под налягане за около 2 часа.
След като е сварен, се потапя в студена вода за секунди и се обелва.
Нарязва се на парчета, посолява се и се панира последователно в брашно...
10 Март
1
Акула панеНарежете филетата от акула на парчета с дебелина около 2 см. Поръсете ги добре със сол и черен пипер и ги сложете в покрит съд в хладилника за 2 часа.
През това време пригответе паста за паниране "Пат-а-фри, като поставите...
10 Април
1
Охлюви панеСъбраното количество охлюви (поне 100 броя) се оставят за 2 дена в съд с капак с вентилационни отвори, който да се отстранява по трудно за да не излязат охлювите.
Вечерта на същия ден измийте охлювите със студена вода...
20 Януари
3
Коприва панеРазбийте яйцата на пяна. Почистете стръкчетата коприва и ги попарете във вряща вода.
Отцедете и овкусете със сол.
Потопете всяко стръкче в брашно, след това в разбитите яйца и изпържете в силно сгорещена мазнина....
10 Окт.
Пане МатонеЗагрявам грила или скарата. Смесвам маслото, маслините, ригана и лимоновата кора. Разполовявам багетата по дължина.
Намазвам равномерно двете половини с маслото и отново ги събирам в едно. Намазвам хляба с мазнина отвън...
13 Дек.
Карфиол панеИзмития карфиол, накъсан на розички сложете да се свари на пата за 5 минути.
След това го оставете да се поохлади. Разбийте яйцата и добавете брашното, червения и черния пипер, кърито и чесъна на прах. Добавете малко...
19 Юли
3
Чушки панеИзпечете чушките и ги оставете за 10-тина минути в найлонов плик, за да може да се обелят по-лесно.
Обелете и ги почистете от семената. Посоляват се и се овалват в брашно.
Оставят се да престоят около 15 минути, за...
23 Септ.
4
Сирене панеОтделете белтъците от жълтъците. Разбийте жълтъците с бирата и добавете брашно до получаване на много гъста каша. След това разбийте белтъците на сняг с щипка сол и внимателно прибавете към жълтъците.
Сгорещете олио в...
20 Май
2
Манатарки панеПочистете манатарките и изрежете долната част на пънчето им. Измийте и ги подсушете внимателно, след което ги нарежете на парчета.
Пригответе панировката, като разбиете яйцата и ги смесите с брашното и бирата. Посолете...
11 Април
Заек панеНарежете на порции заешкото и го сварете, като премахвате образувалата се пяна. В процеса на варенето посолете водата и добавете зеленчуковата подправка.
Оваляйте всяко отцедено парче месо в брашно, а след това потопете...
19 Април
Кюфтета панеОмесете каймата заедно с накиснатия и отцеден хляб, наситнения лук, яйцето, млякото, содата и подправките. Разбъркайте добре и покрийте съда, приберете в хладилник за поне час.
След това оформете кюфтетата. Във всяко...
21 Януари
Карфиол панеБланшираните за 4-5 минути в подсолена вода розички карфиол потапяйте в паста, приготвена от разбитите заедно яйца, мляко и брашно.
Овалвайте след това в галета и пускайте да се изпържат в сгорещена мазнина до приятен...
17 Март
1
Шаран панеРазрежете с остър нож почистения от люспите шаран от главата по гръбнака до опашката, така че да остане цял.
Разтворете го, изчистете го от хрилете и вътрешностите, измийте го и го посолете отвън и отвътре.
В намазнена...
14 Май
Картофи панеОбелете картофите и ги сварете както са цели. Когато са полуготови ги извадете от водата и ги отцедете.
Нарежете полусварените картофи на колелца с дебелина около 1 см.
Наситнете шунката и я смесете с галетата и брашното...
22 Март
Печурки панеМахнете пънчетата на гъбите и внимателно почистете капачетата. Посолете ги.
Оставете месото да омекне и го смесете с пасирания чесън и наситнения магданоз, разбъркайте хубаво.
Напълнете гъбите с ароматното масло, след...
05 Април
Пържоли панеОбезкостените и начукани пилешки пържоли оваляйте последователно в настъргания кашкавал, брашното, смес от яйце, черен пипер, малко зехтин и сол и накрая в галетата и ги изпържете в горещото олио.
Когато ги сервирате,...
04 Април
Акула панеНарежете филетата от акула на парчета с дебелина около 2 см. Поръсете ги добре със сол и черен пипер и ги сложете в покрит съд в хладилника за 2 часа.
През това време пригответе паста за паниране "Пат-а-фри, като поставите...
10 Април
1
Сирене панеОтделете белтъците от жълтъците. Разбийте жълтъците с бирата и добавете брашно до получаване на много гъста каша. След това разбийте белтъците на сняг с щипка сол и внимателно прибавете към жълтъците.
Сгорещете олио в...
20 Май
2
Пилешки филенца панеНарежете пилешкото филе на ивици.
Посолете и овусете с черен пипер.
В купа пригответе панировка от брашното, бирата и яйцето.
Оваляйте в нея парчетата пиле и запържете в сгорещеното олио....
28 Дек.