Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Броколи ПанеБроколи Пане
20 Септ.
3
Измийте броколите и ги накъсайте на розички. Пуснете ги във вряща вода за 4-5 минути и след това ги измийте с ледена такава. Оставете бланшираните розички да се отцедят от течността, а през това време се захванете с панировката...
Гъби панеГъби пане
23 Април
2
Гъбите се почистват, отрязват се пънчетата. Почистените гъби се измиват и се сваряват в малко вода. Отцеждат се и се подсушават. Панировката се прави от брашно, в което се добавя яйце, сол, захар, мляко, олио. Всичко...
Калмари панеКалмари пане
07 Ноем.
2
Почистваме калмарите и нарязваме тубите на шайби. В подходящ съд смесваме добре разбитото яйце и изстудената бира. При непрекъснато бъркане добавяме брашното, сухия копър, сол и черен пипер. Калмарените шайби се потапят...
Сиренца панеСиренца пане
20 Ноем.
2
Нарежете сиренето на кубчета с еднаква големина. Сложете ги в камерата за 10-15 минути. Разбийте яйцата и загрейте мазнина за пърженето. Овалвайте всяко сиренце в картофено пюре, смесено с галета, яйца и корнфлейкс и...
Толстолоб панеТолстолоб пане
19 Януари
Поръсете толстолоба със сол и черен пипер. Залейте го с изцедеия лимонов сок, покрийте и приберете в хладилник за няколко часа. Пригответе панировката. За целта разбийте яйцето и го смесете с бирата и брашното. Оваляйте...
Пане кундзатоПане кундзато
04 Юни
Срежете питката наполовина. Запечете в тава във фурната до леко златисто. Извадете и намажете хубаво със зехтин. Обелете доматите и ги нарежете на кубчета. Нарежете моцарелата също на кубчета, а маслините на кръгчета....
Език панеЕзик пане
10 Март
1
Свинският език се сварява много добре в тенджера под налягане за около 2 часа. След като е сварен, се потапя в студена вода за секунди и се обелва. Нарязва се на парчета, посолява се и се панира последователно в брашно...
Акула панеАкула пане
10 Април
1
Нарежете филетата от акула на парчета с дебелина около 2 см. Поръсете ги добре със сол и черен пипер и ги сложете в покрит съд в хладилника за 2 часа. През това време пригответе паста за паниране "Пат-а-фри, като поставите...
Охлюви панеОхлюви пане
20 Януари
3
Събраното количество охлюви (поне 100 броя) се оставят за 2 дена в съд с капак с вентилационни отвори, който да се отстранява по трудно за да не излязат охлювите. Вечерта на същия ден измийте охлювите със студена вода...
Коприва панеКоприва пане
10 Окт.
Разбийте яйцата на пяна. Почистете стръкчетата коприва и ги попарете във вряща вода. Отцедете и овкусете със сол. Потопете всяко стръкче в брашно, след това в разбитите яйца и изпържете в силно сгорещена мазнина....
Пане МатонеПане Матоне
13 Дек.
Загрявам грила или скарата. Смесвам маслото, маслините, ригана и лимоновата кора. Разполовявам багетата по дължина. Намазвам равномерно двете половини с маслото и отново ги събирам в едно. Намазвам хляба с мазнина отвън...
Карфиол панеКарфиол пане
19 Юли
3
Измития карфиол, накъсан на розички сложете да се свари на пата за 5 минути. След това го оставете да се поохлади. Разбийте яйцата и добавете брашното, червения и черния пипер, кърито и чесъна на прах. Добавете малко...
Чушки панеЧушки пане
23 Септ.
4
Изпечете чушките и ги оставете за 10-тина минути в найлонов плик, за да може да се обелят по-лесно. Обелете и ги почистете от семената. Посоляват се и се овалват в брашно. Оставят се да престоят около 15 минути, за...
Сирене панеСирене пане
20 Май
2
Отделете белтъците от жълтъците. Разбийте жълтъците с бирата и добавете брашно до получаване на много гъста каша. След това разбийте белтъците на сняг с щипка сол и внимателно прибавете към жълтъците. Сгорещете олио в...
Манатарки панеМанатарки пане
11 Април
Почистете манатарките и изрежете долната част на пънчето им. Измийте и ги подсушете внимателно, след което ги нарежете на парчета. Пригответе панировката, като разбиете яйцата и ги смесите с брашното и бирата. Посолете...
Заек панеЗаек пане
19 Април
Нарежете на порции заешкото и го сварете, като премахвате образувалата се пяна. В процеса на варенето посолете водата и добавете зеленчуковата подправка. Оваляйте всяко отцедено парче месо в брашно, а след това потопете...
Кюфтета панеКюфтета пане
21 Януари
Омесете каймата заедно с накиснатия и отцеден хляб, наситнения лук, яйцето, млякото, содата и подправките. Разбъркайте добре и покрийте съда, приберете в хладилник за поне час. След това оформете кюфтетата. Във всяко...
Карфиол панеКарфиол пане
17 Март
1
Бланшираните за 4-5 минути в подсолена вода розички карфиол потапяйте в паста, приготвена от разбитите заедно яйца, мляко и брашно. Овалвайте след това в галета и пускайте да се изпържат в сгорещена мазнина до приятен...
Шаран панеШаран пане
14 Май
Разрежете с остър нож почистения от люспите шаран от главата по гръбнака до опашката, така че да остане цял. Разтворете го, изчистете го от хрилете и вътрешностите, измийте го и го посолете отвън и отвътре. В намазнена...
Картофи панеКартофи пане
22 Март
Обелете картофите и ги сварете както са цели. Когато са полуготови ги извадете от водата и ги отцедете. Нарежете полусварените картофи на колелца с дебелина около 1 см. Наситнете шунката и я смесете с галетата и брашното...
Печурки панеПечурки пане
05 Април
Махнете пънчетата на гъбите и внимателно почистете капачетата. Посолете ги. Оставете месото да омекне и го смесете с пасирания чесън и наситнения магданоз, разбъркайте хубаво. Напълнете гъбите с ароматното масло, след...
Пържоли панеПържоли пане
04 Април
Обезкостените и начукани пилешки пържоли оваляйте последователно в настъргания кашкавал, брашното, смес от яйце, черен пипер, малко зехтин и сол и накрая в галетата и ги изпържете в горещото олио. Когато ги сервирате,...
Акула панеАкула пане
10 Април
1
Нарежете филетата от акула на парчета с дебелина около 2 см. Поръсете ги добре със сол и черен пипер и ги сложете в покрит съд в хладилника за 2 часа. През това време пригответе паста за паниране "Пат-а-фри, като поставите...
Сирене панеСирене пане
20 Май
2
Отделете белтъците от жълтъците. Разбийте жълтъците с бирата и добавете брашно до получаване на много гъста каша. След това разбийте белтъците на сняг с щипка сол и внимателно прибавете към жълтъците. Сгорещете олио в...
Пилешки филенца панеПилешки филенца пане
28 Дек.
Нарежете пилешкото филе на ивици. Посолете и овусете с черен пипер. В купа пригответе панировка от брашното, бирата и яйцето. Оваляйте в нея парчетата пиле и запържете в сгорещеното олио....