Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Паниран дробПаниран дроб
04 Окт.
1
Нарежете измития и подсушен телешки дроб на ленти. Поръсете го с сол, риган и черен пипер на вкус. Прибавете зехтина и лимоновия сок, разбъркайте добре, покрийте и сложете в хладилник за 2 часа. Отцедете. Оваляйте...
Паниран дроб с ароматни подправкиПаниран дроб с ароматни подправки
13 Окт.
1
Дробът се почиства от ципи, измива се и се нарязва на парчета. След това се поръсва с малко хлябна сода и така престоява около 15-30 минути и после се измива и подсушава. Това се прави с цел дробът да не стане сух. Сгорещява...
Паниран дроб с ароматни подправкиПаниран дроб с ароматни подправки
13 Окт.
1
Дробът се почиства от ципи, измива се и се нарязва на парчета. След това се поръсва с малко хлябна сода и така престоява около 15-30 минути и после се измива и подсушава. Това се прави с цел дробът да не стане сух. Сгорещява...
Паниран свински дробПаниран свински дроб
12 Дек.
Свинският дроб се почиства и нарязва на късове. Измива се и се оставя да се отцеди от водата. Междувременно се приготвя панировка от разбито яйце, брашно, галета, бира и посочените подправки. Дробът се осолява и се...
Паниран телешки дробПаниран телешки дроб
03 Август
В силно сгорещено олио панираме, като последователно потапяме в брашно и яйце. Готовите панирани дробчета поставяме в тенджера, като нарязваме на шайби кромида и го похлупваме, за да се задушат....
Паниран агнешки дробПаниран агнешки дроб
20 Февр.
3
Агнешкия дроб измивам и нарязвам на ивици или тънки плочки. В дълбока купа изсипвам парчетата дроб, обливам ги със студена вода и слагам лъжица оцет. Така престояват около половин час. Измивам ги през няколко води и го...
Паниран пилешки дробПаниран пилешки дроб
22 Май
Отцеждайте готовия панира пилешки дроб върху решетка....
Паниран черен дробПаниран черен дроб
24 Януари
1
Поръсва се с черен пипер и се панира в силно загрята мазнина, като последователно се потапя в брашно и яйце. Преди консумация се поръсва със сол....
Паниран свински дробПаниран свински дроб
19 Окт.
Щом омекне, се отстранява от огъня и се реди около панирания дроб....
Бърз паниран свински дробБърз паниран свински дроб
27 Юли
Нарежете свинския дроб на парчета и го залейте с прясното мляко. Оставете го в хладилника за 1 час. Отцедете и подсушете. Разбийте яйцата с млякото и брашното. Добавете сол и черен пипер. Потопете парчетата черен дроб...
Паниран агнешки черен дробПаниран агнешки черен дроб
06 Юни
Всяко парче паниран агнешки черен дроб се пържи от двете страни и се изкарват върху кухненска хартия. Сервира се Панираният агнешки черен дроб с гарнитура по желание....
Паниран агнешки дроб с кашкавалПаниран агнешки дроб с кашкавал
13 Май
Паниран агнешки дроб с кашкавал се сервира с макарони, юфка или кускус....
Паниран свински дроб с лимонПаниран свински дроб с лимон
04 Септ.
Нарежете свинския дроб на подходящи парчета. Накиснете го в студена вода, за да се отстрани кръвта. Ако има жилки, също ги отстранете. Отцедения дроб сварете за 4-5 мин. Загрейте олиото в подходящ съд за пържене. Разбийте...
Паниран телешки дроб на тиганПаниран телешки дроб на тиган
17 Февр.
Почистете телешкия дроб от ципите, измийте и го подсушете хубаво. Леко начукайте резените, за да станат с дебелина около 5 мм. Дробът трябва да е оформен като пържолки. Разбийте в купа яйцето и добавете към него солта...
Паниран свински дроб с прясно млякоПаниран свински дроб с прясно мляко
01 Септ.
Измийте свинския дроб и го почистете от кръвоносните съдове. Нарежете го на едри парчета и го залейте с прясното мляко (трябва млякото да го покрива). Млякото трябва да е студено. Оставете черния дроб да престои в прясното...
Сочен свински дроб, паниран в корнфлейксСочен свински дроб, паниран в корнфлейкс
27 Януари
Нарежете черния дроб на парчета за паниране и го накиснете със содата бикарбонат и прясното мляко за около 30 минути. След това го изплакнете и подсушете добре с домакинска хартия....
Паниран свински дроб с ароматни подправкиПаниран свински дроб с ароматни подправки
15 Окт.
1
Дробът се почиства и измива. Нарязва се на парчета, дебели около 1.5 см. След рязането може да се измие още веднъж и да се подсуши. После се натърква със сол и се слага в прясното мляко, където трябва да престои 1 час...
Паниран телешки дроб върху канапе от спагетиПаниран телешки дроб върху канапе от спагети
15 Февр.
Поставяме панирания дроб върху кухненска хартия да се отцеди мазнината. В чиния слагаме от спагетите и върху тях парченца дроб. Добър апетит с паниран телешки дроб върху канапе от спагети....
Паниран свински черен дроб с винен сосПаниран свински черен дроб с винен сос
14 Февр.
Свинският черен дроб се измива и се нарязва на парчета със средна големина. В купа се смесват брашното и галетата, и в тях се овалват нарязаните парчета. След което се изпържват в сгорещеното олио. Панираният дроб е...
Паниран леберкезПаниран леберкез
28 Април
Саламът се нарязва на кръгчета. Брашното се размива с водата и малко сол и черен пипер. Всяко парче колбас се потапя в брашняната каша, след това се овалва в галетата и накрая в разбитите яйца. Леберкезът се пържи...
Паниран камамберПаниран камамбер
04 Юли
1
В малка чинийка слагаме 3 с.л галета и в друга 3 с.л. бяло пшенично брашно. В купичка разбиваме 1 голямо яйце с шипка сол с телета бъркалка. Нарязваме камамбера – кръгла малка пита от 250 г на две и после всяка част на...
Паниран бананПаниран банан
11 Дек.
Готовите панирани банани поливате с шоколадов топинг или със сладолед....
Паниран празПаниран праз
26 Март
Празът се почиства, нарязва се на едри парчета и се сварява до омекване. Отцежда се от водата. Всяко парче се овалва в яйце, галета и отново в яйце и галета. Изпържва се в загрято олио до златисто. Панираният праз...
Паниран ананасПаниран ананас
04 Ноем.
Смесете захарта и канелата и поръсете панирания ананас. Поднесете го така или гарниран със сметана или сладолед....
Паниран карфиолПаниран карфиол
17 Януари
4
Бланширайте карфиола в подсолена вряща вода за 7 мин. Отцедете го. Разбийте яйцата с брашното и малко сол. Сгорещете мазнината в дълбок тиган. Панирайте розичките карфиол в яйцата и брашното и ги изпържете от всички...