Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Паниран дробНарежете измития и подсушен телешки дроб на ленти. Поръсете го с сол, риган и черен пипер на вкус.
Прибавете зехтина и лимоновия сок, разбъркайте добре, покрийте и сложете в хладилник за 2 часа. Отцедете.
Оваляйте...
04 Окт.
1
Паниран дроб с ароматни подправкиДробът се почиства от ципи, измива се и се нарязва на парчета. След това се поръсва с малко хлябна сода и така престоява около 15-30 минути и после се измива и подсушава. Това се прави с цел дробът да не стане сух.
Сгорещява...
13 Окт.
1
Паниран дроб с ароматни подправкиДробът се почиства от ципи, измива се и се нарязва на парчета. След това се поръсва с малко хлябна сода и така престоява около 15-30 минути и после се измива и подсушава. Това се прави с цел дробът да не стане сух.
Сгорещява...
13 Окт.
1
Паниран свински дробСвинският дроб се почиства и нарязва на късове. Измива се и се оставя да се отцеди от водата.
Междувременно се приготвя панировка от разбито яйце, брашно, галета, бира и посочените подправки.
Дробът се осолява и се...
12 Дек.
Паниран телешки дробВ силно сгорещено олио панираме, като последователно потапяме в брашно и яйце.
Готовите панирани дробчета поставяме в тенджера, като нарязваме на шайби кромида и го похлупваме, за да се задушат....
03 Август
Паниран агнешки дробАгнешкия дроб измивам и нарязвам на ивици или тънки плочки. В дълбока купа изсипвам парчетата дроб, обливам ги със студена вода и слагам лъжица оцет. Така престояват около половин час.
Измивам ги през няколко води и го...
20 Февр.
3
Паниран черен дробПоръсва се с черен пипер и се панира в силно загрята мазнина, като последователно се потапя в брашно и яйце.
Преди консумация се поръсва със сол....
24 Януари
1
Бърз паниран свински дробНарежете свинския дроб на парчета и го залейте с прясното мляко. Оставете го в хладилника за 1 час. Отцедете и подсушете. Разбийте яйцата с млякото и брашното.
Добавете сол и черен пипер. Потопете парчетата черен дроб...
27 Юли
Паниран агнешки черен дробВсяко парче паниран агнешки черен дроб се пържи от двете страни и се изкарват върху кухненска хартия. Сервира се Панираният агнешки черен дроб с гарнитура по желание....
06 Юни
Паниран агнешки дроб с кашкавалПаниран агнешки дроб с кашкавал се сервира с макарони, юфка или кускус....
13 Май
Паниран свински дроб с лимонНарежете свинския дроб на подходящи парчета. Накиснете го в студена вода, за да се отстрани кръвта. Ако има жилки, също ги отстранете. Отцедения дроб сварете за 4-5 мин.
Загрейте олиото в подходящ съд за пържене. Разбийте...
04 Септ.
Паниран телешки дроб на тиганПочистете телешкия дроб от ципите, измийте и го подсушете хубаво.
Леко начукайте резените, за да станат с дебелина около 5 мм. Дробът трябва да е оформен като пържолки.
Разбийте в купа яйцето и добавете към него солта...
17 Февр.
Паниран свински дроб с прясно млякоИзмийте свинския дроб и го почистете от кръвоносните съдове. Нарежете го на едри парчета и го залейте с прясното мляко (трябва млякото да го покрива). Млякото трябва да е студено.
Оставете черния дроб да престои в прясното...
01 Септ.
Сочен свински дроб, паниран в корнфлейксНарежете черния дроб на парчета за паниране и го накиснете със содата бикарбонат и прясното мляко за около 30 минути. След това го изплакнете и подсушете добре с домакинска хартия....
27 Януари
Паниран свински дроб с ароматни подправкиДробът се почиства и измива. Нарязва се на парчета, дебели около 1.5 см. След рязането може да се измие още веднъж и да се подсуши.
После се натърква със сол и се слага в прясното мляко, където трябва да престои 1 час...
15 Окт.
1
Паниран телешки дроб върху канапе от спагетиПоставяме панирания дроб върху кухненска хартия да се отцеди мазнината.
В чиния слагаме от спагетите и върху тях парченца дроб.
Добър апетит с паниран телешки дроб върху канапе от спагети....
15 Февр.
Паниран свински черен дроб с винен сосСвинският черен дроб се измива и се нарязва на парчета със средна големина.
В купа се смесват брашното и галетата, и в тях се овалват нарязаните парчета.
След което се изпържват в сгорещеното олио. Панираният дроб е...
14 Февр.
Паниран леберкезСаламът се нарязва на кръгчета.
Брашното се размива с водата и малко сол и черен пипер.
Всяко парче колбас се потапя в брашняната каша, след това се овалва в галетата и накрая в разбитите яйца.
Леберкезът се пържи...
28 Април
Паниран камамберВ малка чинийка слагаме 3 с.л галета и в друга 3 с.л. бяло пшенично брашно. В купичка разбиваме 1 голямо яйце с шипка сол с телета бъркалка.
Нарязваме камамбера – кръгла малка пита от 250 г на две и после всяка част на...
04 Юли
1
Паниран празПразът се почиства, нарязва се на едри парчета и се сварява до омекване.
Отцежда се от водата. Всяко парче се овалва в яйце, галета и отново в яйце и галета.
Изпържва се в загрято олио до златисто. Панираният праз...
26 Март
Паниран ананасСмесете захарта и канелата и поръсете панирания ананас. Поднесете го така или гарниран със сметана или сладолед....
04 Ноем.
Паниран карфиолБланширайте карфиола в подсолена вряща вода за 7 мин. Отцедете го.
Разбийте яйцата с брашното и малко сол. Сгорещете мазнината в дълбок тиган.
Панирайте розичките карфиол в яйцата и брашното и ги изпържете от всички...
17 Януари
4