Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Домашна консерва от херингаРибата се почиства, измива се и се осолява. Нарежда се цяла или на парчета в малка тенджерка.
Прибавят се олиото, оцетът и останалите подправки и се оставя да ври на слаб огън около 40 минути.
Добавя се доматеното...
21 Март
Домашна консерва от гъбиНарязаните гъби пуснете за 10-15 мин. във вряща вода.
След изстиването им ги подредете плътно в буркан с дафиновия лист и зрънцата черен пипер и ги залейте с водата от бланширането, посолена на вкус.
Така приготвените...
11 Юни
Консерва от домати и морковиТака приготвената консерва е идеална за приготвяне на гювечи, супи и други ястия през зимата.
Консервата от домати и моркови е готова....
26 Април
Салата с домати от консерва и сиренаОбелваме доматите и краставиците. Нарязваме краставиците на парченца.
Овкусяваме със сол и зехтин (или друг вид мазнина). Настъргваме сирената и поръсваме върху зеленчуците.
Поръсваме и с ленено семе и сервираме....
04 Април
Зелен боб консерва с картофи и чушкиЗеленият боб консерва с картофи и чушки е много вкусен....
10 Май
Рибна салата с консерва от сайраКартофите, морковите и яйцата се сваряват и почистват.
В отделни съдове на ситно ренде се настъргват картофите, морковите и кашкавалът.
Отделят се жълтъците от белтъците и също се настъргват по отделно.
В чинията...
14 Ноем.
Гигантски паразит в рибни консерви у насЦели 658 броя консерви са изтеглени от търговската мрежа и в момента отлежават в складовата база, която се намира в град Ловеч....
03 Март
1
Паламуд в консерва по стара рибарска рецептаИма два варианта за приготвянето на тази консерва. Единият е шайбата от рибата да бъде изпечена, а втория - приготвена на пара....
22 Дек.
1
Пица КонсерваС водата, маята, щипка сол и брашното се омесва меко тесто, оставя се да втасва за 35-40 минути, след което в намазана с олио тавичка го разстиламе равномерно с ръце.
След като сме сложили тестото, слагаме последователно...
19 Март
Паламуд консерваИзчистваме рибата, измиваме и режем на трахули. Приготвяме саламура от едрата сол, пускаме вътре яйце, яйцето трябва да се показва колкото пет стотинки.
Слагаме рибата в саламурата за два часа, след което я изваждаме....
24 Април
1
Салата КонсерваЗапочваме с червения печен пипер - отваряме буркана и взимаме два броя, след което ги режем на малки парчета.
Продължаваме с консервираната царевица, добавяме една чаена чаша царевица.
Идва ред на киселите краставички...
18 Ноем.
Боб от консерваБобът се измива и оставя да се изцеди. Нарязваме лука и чесъна на кубчета и запържваме в нагорещено олио.
Добавяме брашното, като разбъркваме постоянно. След това веднага добавяме и червения пипер. Добавяме боба и вода...
09 Март
Пълнени чушки КонсерваСлед като се запържат, се сипва консервата с лятната манджа. Непрекъснато се бърка. Добавя се зеленчуковият бульон. След като бульонът се поеме, ако е необходимо, се добавя вода....
29 Август
1
Консерва скумрия на фурнаНарязваме лука на полумесеци и го задушаваме в олиото. Прибавяме 4 настъргани домата, счукания чесън, магданоза и сол на вкус.
Когато доматения сок остане наполовина, прибавяме дафиновия лист и оцета.
Сипваме в тава...
21 Юни
Салата от домати (консерва)Доматите изсипвам в чиния, добавям олио и леко разбърквам.
От лука изрязвам цветенца и листенца.
Декорирам по желание....
13 Май
5
Консерва Ропотамо със скумрияРибата се почиства от вътрешността и главата. Измива се на течаща вода и се нарязва на филии. Парчетата се поставят в тенджера и се заливат с маринатата. Целта е тя да покрие месото. Ако е малко, се приготвя още една доза...
22 Окт.
3
Солена торта в консерваСервираме с консервата - за по- голям ефект и след това издърпваме внимателно нагоре с помощта на фолиото....
24 Юни
Зелен фасул от консерваИзмийте фасула добре под течаща вода и го прецедете. Загрейте мазнина и запържете нарязания ситно лук.
Добавете фасула, а след като поомекне, поръсете с брашното и разбъркайте.
Разредете с прясното мляко при непрекъснато...
05 Ноем.
Стерилизирани месни консервиКачеството на месните консерви в голяма степен зависи от строгото спазване на правилата на консервиране. В домашни условия месото се консервира в стъклени буркани....
25 Февр.
2