Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Парене на очитеПарене на очите
16 Януари
Причини за парене на очите Паренето на очите може да се дължи на много заболявания или състояния....
Парене в гърлотоПарене в гърлото
06 Ноем.
1
Прекомерното натоварване на гласните струни също може да предизвика парене в гърлото....
Парени геврециПарени гевреци
01 Май
Парените гевреци са готови....
Парени соленкиПарени соленки
28 Февр.
1
Парените соленки са много вкусни....
Парена туршияПарена туршия
15 Август
1
Всички зеленчуци се измиват. Дръжките на чушките се отрязват ниско и семенната им част се набожда на няколко места дебела игла. Обеления керевиз се нарязва на парчета, а карфиолът се накъсва на розички. Скилидките чесън...
Парени кренвиршиПарени кренвирши
28 Юни
Крайчетата на кренвиршите се отрязват. Двата края на кренвиршите се нацепват на кръст с дълбочина около 1, 5 см. Попарват се в тиган с около една чаена чаша вода. Зелето се нарязва на тънки ивици и се попарва в тенджера...
Парени поничкиПарени понички
02 Окт.
Брашното се пресява и се смесва със солта. Маята се пуска в топлото прясно мляко заедно с една супена лъжица кафява захар и ваниловата захар. Яйцето се разбива с останалото количество захар. После всички продукти се смесват...
Парени патладжаниПарени патладжани
06 Окт.
Сложете олиото, оцета и захарта да кипнат. Нарежете патладжаните на резени. Пускайте резените в саламурата да врят 10 минути. Изваждайте патладжаните настрана и когато са готови всички ги оставете да престоят между 7...
Парено зелеПарено зеле
29 Окт.
Нарязваме предварително почистеното зеле на едри парчета. Смесваме продуктите за маринатата и ги кипваме, като ги разбъркваме до пълното им разтваряне. Сваляме сместа от котлона и потапяме зелевите листа. Оставяме ти да...
Парени гевречетаПарени гевречета
28 Юли
Преди да ги сложим във фурната, поръсваме парените гевречета с едра сол и сусам....
Туршия – паренаТуршия – парена
24 Юли
Измиват се и се изчистват камби, зелени домати, карфиол, моркови, зеле и целина. Смесва се водата с оцета, солта, захарта, черен пипер, бахар, дафинов лист и се слага да заври в голям съд. Във врящата смес се пускат почистените...
Парена СланинаПарена Сланина
15 Януари
Сланината е в количество, избрано от вас. Нарежете я на малки парчета. Сложете в съд на котлона равни части вода и зелев сок /количеството трябва да е такова, че да покрива сланината/. Ако зелевият сок не е достатъчно...
Парени чушкиПарени чушки
28 Ноем.
Смесете оцета, водата, солта, захарта и нарязаната целина и ги възварете за маринатата. Изтърбушете чушките, почистете ги и ги пускайте по 5 бр. в горещата марината, като добавяте по малко от олиото, което ще им придаде...
Парена туршияПарена туршия
08 Окт.
2
Чушките се измиват и дръжките им се отрязват. Кипва се марината от вода и оцет в съотношение 1:3. Пускат се подправките, солта и олиото. Чушките се пускат във врящата марината, като остават там 1 – 2 мин. , докато...
Парени кренвиршиПарени кренвирши
28 Юни
Крайчетата на кренвиршите се отрязват. Двата края на кренвиршите се нацепват на кръст с дълбочина около 1, 5 см. Попарват се в тиган с около една чаена чаша вода. Зелето се нарязва на тънки ивици и се попарва в тенджера...
Причини за парене в устатаПричини за парене в устата
12 Август
В други случаи чувството за парене в устата е следствие на медицински състояния. В тези случаи състоянието се нарича вторичен синдром на парене в устата....
Парен патладжанПарен патладжан
23 Август
2
Смесете оцета, олиото и захарта и ги сложете да заврат. Нарежете патладжаните подобно на диня - на резени, и ги пускайте в саламурата за 10 минути. Попарете така всички патладжани и ги оставете да престоят за 7 часа....
Парен кексПарен кекс
12 Февр.
Изброените продукти, без млякото и какаото, се разбъркват. Готовото тесто се залива с горещо прясно мляко постепенно. Отново се разбърква. От тестото се отделя една купичка, в което се добавя и какаото. Голямата...
Парен козунакПарен козунак
20 Април
Маята се смесва с малко топла вода и 1 чаша брашно. Разбърква се и се оставя на топло да шупне. Осем от яйцата се разбиват със солта и захарта, половината от омекналото масло и останалото брашно, от което се отделя 1 чаша...
Парен чесънПарен чесън
31 Май
Поднесете парения чесън като всяка друга туршия или като гарнитура на меса....
Студено парена туршияСтудено парена туршия
02 Окт.
1
От посочените количества се получават 15-16 буркана от 800 г студено парена туршия....
Свински парени бузиСвински парени бузи
17 Април
Свинските парени бузи са страхотно мезе, опитайте....
Моята парена туршияМоята парена туршия
26 Окт.
Ако желаете, може да си оставите в една купичка за директна консумация парена туршия, защото и така е вкусна....
Парени винени колачетаПарени винени колачета
27 Дек.
2
Парените винени колачета са готови....
Парени селски чушкиПарени селски чушки
25 Септ.
Измийте чушките и махнете дръжките. Кипнете водата с оцета, захарта, солта, олиото и добавете черния пипер, бахара, дафиновите листа. Пускайте в кипящата смес чушките на части. Дръжте ги по 2-3 минути и ги вадете. След...