Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Парене на очитеПричини за парене на очите
Паренето на очите може да се дължи на много заболявания или състояния....
16 Януари
Парене в гърлотоПрекомерното натоварване на гласните струни също може да предизвика парене в гърлото....
06 Ноем.
1
Парена туршияВсички зеленчуци се измиват. Дръжките на чушките се отрязват ниско и семенната им част се набожда на няколко места дебела игла. Обеления керевиз се нарязва на парчета, а карфиолът се накъсва на розички.
Скилидките чесън...
15 Август
1
Парени кренвиршиКрайчетата на кренвиршите се отрязват. Двата края на кренвиршите се нацепват на кръст с дълбочина около 1, 5 см. Попарват се в тиган с около една чаена чаша вода.
Зелето се нарязва на тънки ивици и се попарва в тенджера...
28 Юни
Парени поничкиБрашното се пресява и се смесва със солта. Маята се пуска в топлото прясно мляко заедно с една супена лъжица кафява захар и ваниловата захар.
Яйцето се разбива с останалото количество захар. После всички продукти се смесват...
02 Окт.
Парени патладжаниСложете олиото, оцета и захарта да кипнат. Нарежете патладжаните на резени. Пускайте резените в саламурата да врят 10 минути.
Изваждайте патладжаните настрана и когато са готови всички ги оставете да престоят между 7...
06 Окт.
Парено зелеНарязваме предварително почистеното зеле на едри парчета. Смесваме продуктите за маринатата и ги кипваме, като ги разбъркваме до пълното им разтваряне.
Сваляме сместа от котлона и потапяме зелевите листа. Оставяме ти да...
29 Окт.
Парени гевречетаПреди да ги сложим във фурната, поръсваме парените гевречета с едра сол и сусам....
28 Юли
Туршия – паренаИзмиват се и се изчистват камби, зелени домати, карфиол, моркови, зеле и целина. Смесва се водата с оцета, солта, захарта, черен пипер, бахар, дафинов лист и се слага да заври в голям съд.
Във врящата смес се пускат почистените...
24 Юли
Парена СланинаСланината е в количество, избрано от вас. Нарежете я на малки парчета.
Сложете в съд на котлона равни части вода и зелев сок /количеството трябва да е такова, че да покрива сланината/.
Ако зелевият сок не е достатъчно...
15 Януари
Парени чушкиСмесете оцета, водата, солта, захарта и нарязаната целина и ги възварете за маринатата.
Изтърбушете чушките, почистете ги и ги пускайте по 5 бр. в горещата марината, като добавяте по малко от олиото, което ще им придаде...
28 Ноем.
Парена туршияЧушките се измиват и дръжките им се отрязват.
Кипва се марината от вода и оцет в съотношение 1:3. Пускат се подправките, солта и олиото.
Чушките се пускат във врящата марината, като остават там 1 – 2 мин. , докато...
08 Окт.
2
Парени кренвиршиКрайчетата на кренвиршите се отрязват. Двата края на кренвиршите се нацепват на кръст с дълбочина около 1, 5 см. Попарват се в тиган с около една чаена чаша вода.
Зелето се нарязва на тънки ивици и се попарва в тенджера...
28 Юни
Причини за парене в устатаВ други случаи чувството за парене в устата е следствие на медицински състояния. В тези случаи състоянието се нарича вторичен синдром на парене в устата....
12 Август
Парен патладжанСмесете оцета, олиото и захарта и ги сложете да заврат. Нарежете патладжаните подобно на диня - на резени, и ги пускайте в саламурата за 10 минути. Попарете така всички патладжани и ги оставете да престоят за 7 часа....
23 Август
2
Парен кексИзброените продукти, без млякото и какаото, се разбъркват.
Готовото тесто се залива с горещо прясно мляко постепенно. Отново се разбърква.
От тестото се отделя една купичка, в което се добавя и какаото.
Голямата...
12 Февр.
Парен козунакМаята се смесва с малко топла вода и 1 чаша брашно. Разбърква се и се оставя на топло да шупне. Осем от яйцата се разбиват със солта и захарта, половината от омекналото масло и останалото брашно, от което се отделя 1 чаша...
20 Април
Студено парена туршияОт посочените количества се получават 15-16 буркана от 800 г студено парена туршия....
02 Окт.
1
Моята парена туршияАко желаете, може да си оставите в една купичка за директна консумация парена туршия, защото и така е вкусна....
26 Окт.
Парени селски чушкиИзмийте чушките и махнете дръжките. Кипнете водата с оцета, захарта, солта, олиото и добавете черния пипер, бахара, дафиновите листа.
Пускайте в кипящата смес чушките на части. Дръжте ги по 2-3 минути и ги вадете. След...
25 Септ.