Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Пача треваПача трева
16 Май
Пача трева /Polygonum aviculare/ представлява едногодишно тревисто растение от семейство Лападови. Билката е позната още и като гъскина трева, червенка, див фасул, кокоша билка, пачина, фасулявче, троскот, кокошалина, ...
ПачаПача
29 Ноем.
Нарежете добре изчистената свинска глава и я сложете да се вари в 2 л вода с малко сол, нарязания лук, ситно нарязани корени за супа и подправките. Прецедете сварената пача и обезкостете главата. Сложете прецедената чорба...
Тайната на вкусната пачаТайната на вкусната пача
02 Януари
1
Тайната в приготвянето на вкусна пача се крие най-вече в умението и рутината на готвача. Следването на точната рецепта също. Ако не сте приготвяли пача досега, то най-добре потърсете помощта на някой по-опитен от вас...
Агнешка пачаАгнешка пача
21 Септ.
Нарязваме агнешката плешка на парчета и я варим в подсолена вода, в която сме прибавили също така обелените скилидки чесън и морковите, нарязани на дребно. Оставяме месото да се вари на тих огън до пълното му увиране,...
Странджанска пачаСтранджанска пача
29 Дек.
Измиваме краката, ушите и опашките и ги сваряваме в подсолена вода до омекване. Изваждаме и обезкостяваме месото. Прецеждаме бульона. Отделяме обезкостеното месо в съд настрани, а прецеденият бульон - кипваме. Разбиваме...
Студена пачаСтудена пача
15 Януари
4
Сваряват се месото и крачетата в тенджера под налягане, за да станат по бързо. След това се начупва месото, слага се в бульона, овкусява се с чесън и сол и пачата се оставя да изстине....
Супа пачаСупа пача
21 Дек.
Почистете и измийте свинските крака, поставете ги в тенджера със студена и подсолена вода. Поставете ги на котлона да заврят и добавете нарязаните лук, морков, целина - корен и листа, и дафиновия лист. След като се сварят...
Пача чорбаПача чорба
23 Януари
3
Измийте добре свинските крака, уши и опашка, сложете ги в дълбока тенджера и ги залейте с вода. Прибавете разрязан на 2 лук, скилидките на 2 глави чесън (почистени), нарязани на едро моркови, целината и дафиновите листа....
Кето ПачаКето Пача
29 Януари
На слаб огън сваряваме свинската глава, крачета и уши. По време на варенето добавяме дафиновия лист, черния пипер, бахар - 4 зърна и солта. Щом се свари месото, се обезкостява, нарязва се на ситно и се връща в прецедения...
Топла пачаТопла пача
27 Януари
Крачетата се измиват добре, заливат се със студена вода и се варят, докато поомекнат. Към тях се прибавят лукът, чесънът, дафиновият лист, бахар и целината. Всичко това ври до пълното разваряване на крачетата. В съд...
Телешка пачаТелешка пача
26 Януари
1
Джоланът се измива и се поставя цял в тенджерата под налягане. Прибавят се морковите и подправките. Налива се студената вода и се поставя да ври в тенджера под налягане. След като тенджерата засъска, се превключва на...
Свинска пачаСвинска пача
20 Ноем.
2
Сложете всички продукти - краката, езиците, ушите, сърцата, да се сварят до готовност. Обезкостете свинските крачета, след това обелете езиците. Всички сварени продукти нарежете на ситни парчета и объркайте хубаво с подправките...
Празнична пачаПразнична пача
18 Дек.
1
Почистете свинските крачета и ги нарежете на 3. Смесете ги в голяма тенджера с всичко останало - шкембе, шунка, зеленчуци и подправки. Долейте виното и вода, колкото да покрие продуктите. Оставете да заври и обирайте отделилата...
Пача чорбаПача чорба
23 Януари
3
Измийте добре свинските крака, уши и опашка, сложете ги в дълбока тенджера и ги залейте с вода. Прибавете разрязан на 2 лук, скилидките на 2 глави чесън (почистени), нарязани на едро моркови, целината и дафиновите листа....
Студена пачаСтудена пача
08 Дек.
Почистените и измити свински продукти се накисват в подсолена вода на тих огън, докато месото се отдели от костите. Отстранява се от огъня и се прибавят чесънът и оцетът. Една част от бульона се прецежда и се разлива...
Виенска пачаВиенска пача
16 Септ.
Внимателно измиваме свинските крака и заедно с телешката глава или език и свинските кожички ги поставяме в подходяща дълбока тенджера. Заливаме продуктите със студена вода и варим до омекване. Вадим месото, телешката...
Селска пачаСелска пача
23 Януари
Почистваме месните продукти, измиваме и слагаме в тенджера. Заливаме ги със студена вода и сваряваме. Отделяме месото от костите и го нарязваме на дребно. Прецеждаме бульона и към него прибавяме нарязаното месо. Правим...
Картофи пачаКартофи пача
03 Дек.
1
Обелените и нарязани на по-едри парчета картофи сложете да се сварят в подсолена вода, докато напълно омекнат, но внимавайте да не ги преварите. Отцедете картофите и ги залейте със суровото растително масло. Почистете...
Празнична пачаПразнична пача
18 Дек.
1
Почистете свинските крачета и ги нарежете на 3. Смесете ги в голяма тенджера с всичко останало - шкембе, шунка, зеленчуци и подправки. Долейте виното и вода, колкото да покрие продуктите. Оставете да заври и обирайте отделилата...
Свинска пачаСвинска пача
20 Ноем.
2
Сложете всички продукти - краката, езиците, ушите, сърцата, да се сварят до готовност. Обезкостете свинските крачета, след това обелете езиците. Всички сварени продукти нарежете на ситни парчета и объркайте хубаво с подправките...
Топла пачаТопла пача
26 Окт.
Общото тегло на краката, ушите и опашката трябва да е около 600 г. Измийте ги и ги залейте с 5-6 ч.ч. вода. Посолете и ги сварете до омекване. Извадете ги от бульона и ги обезкостете. Прецедете бульона и в него върнете...
Рибена пачаРибена пача
10 Дек.
Сварете във водата главите и гръбнаците или рибките, заедно с лука, дафиновия лист, черния пипер и солта. Прецедете получения бульон и го върнете на огъня да кипне още веднъж. Оставете бульона да се охлади и ако е достатъчно...
Никулденска пачаНикулденска пача
06 Дек.
Сваряваме измитите глави заедно с наситнените моркови и целина, черен пипер, дафинов лист и сол. Прецеждаме бульона и обезкостяваме главите. Поставяме накъсаните предварително сварени рибни филета, заедно с месото от главите...
Три забравени рецепти за пачаТри забравени рецепти за пача
21 Септ.
Макар мнозина да считат, че пачата е типичната супа за простолюдието, тя всъщност е много питателна и не изисква особени усилия за приготвяне. Не е подходяща за най-горещите месеци, но няма нищо по-хубаво от това да си...
Пача трева срещу бяло течениеПача трева срещу бяло течение
03 Юни
Бялото течение при една жена е безпогрешна индикация, че в тялото ѝ се развива определен вид инфекция. За лечението му се изисква посещение при гинеколог, който да определи какъв вид е. Назначеното лечение обикновено...