Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пестил от сливиТози пестил от сливи е леко киселичък и връщащ в детството традиционен български десерт.
По идея на вълшебницата Валентина Гаспарян от "Вкусно у Вали"...
19 Ноем.
Пестил от джанкиИзчистените и измити джанки се смачкват в дълбок съд и се варят на тих огън до превръщането им в каша, като непрекъснато се разбъркват.
Отделят се костилките, след което варенето продължава. Когато кашата започне да се...
01 Август
Пестил от прасковиПестилът се изсипва в тава, постлана с леко намазнена с олио хартия, на пласт с дебелина 1 см. и се изсушава на слаба фурна, докато престане да лепне по пръстите. После ги слагам на слънце, покрити с тензух....
24 Февр.
2
Пестил от джанкиИзчистените и измити джанки се смачкват в дълбок съд и се варят на тих огън до превръщането им в каша, като непрекъснато се разбъркват.
Отделят се костилките, след което варенето продължава. Когато кашата започне да се...
01 Август
Пестил от ябълкиПоднесете този пестил от ябълки нарязан на парчета. По съшия начин се приготвя и пестил от кайсии....
25 Дек.
Пестил от сини сливиПестилът е плодово пюре, сварено без захар и изсушено след това.
Отлично узрели сини сливи се измиват добре, изчистват се от костилките, нарязват се и с малко вода се слагат да врят....
16 Август
2
Пестил от сини сливиПестилът е плодово пюре, сварено без захар и изсушено след това.
Отлично узрели сини сливи се измиват добре, изчистват се от костилките, нарязват се и с малко вода се слагат да врят....
16 Август
2
Класически пестил от сливиИзвадете от фурната и извадете пестила на слънце, за да стегне добре. Навийте го на руло и съхранявайте на проветриво и хладно място.
Класическият пестил от сливи е готов....
02 Април
Пестил от немско гроздеГотовият пестил се слага в напръскана с вода емайлирана тава и се оставя да изстине напълно.
Изстиналият пестил се реже на парченца и се поръсва с пудра захар. Съхранява се на сухо и хладно....
19 Септ.
Ябълков пестил с канела без захарСлед това изваждаме тавата и оставяме вкусния пестил да се охлади напълно.
Обръщаме върху кърпа и премахваме хартията на ябълковия пестил с канела без захар....
09 Септ.
Пестил от праскови с медОставяме 1-2 часа и нарязваме вкусния пестил на парчета.
Нарязания пестил от праскови с мед оставяме до другия ден на стайна температура, да се стегне хубаво, и след това консумираме....
09 Юли
Пестил от ябълки и дюлиПриготвеният пестил се разстила върху дъска, напръскана с вода, и се заглежда с лъжица, така че да се образува пласт с дебелина 1 см.
Пестилът от ябълки и дюли се оставя да се изсуши за 2 дни....
17 Февр.
Пестил от ябълки и сливиТози пестил може да се съхранява до 6 месеца на тъмно и хладно място. Страхотен е и много вкусен! Благодарности за рецептата на Иван Пейчев!...
15 Август
3
Китоноаге - пестил от дюли по румънскиПестилът се разстила върху дъска, напръскана с вода, и се заглажда с лъжица така, че да се получи пласт с дебелина 1 сантиметър....
31 Юли
1
Пестил от сини сливи с канелаИзвадете тавите от фурната и ги оставете на слънце, докато пестилът се стегне, след което го навийте на руло и го съхранете на хладно и проветриво място.
Пестилът от сини сливи с канела е готов....
16 Дек.
Песто с авокадоРазрежете наполовина авокадото, отделете двете половини и извадете ядката.
Издълбайте авокадото с лъжица и го сложете в кухненски робот или блендер.
Добавете накълцания чесън заедно с магданоза, босилека и пармезана...
18 Април
Песто с маслиниСложете всички продукти в блендер и ги пасирайте добре.
Сложете в стъклен съд с капак в хладилника да престои за няколко часа.
Сосът може да запази вкусовите си качества до 2 седмици, ако се съхранява правилно....
03 Юли
1
Песто с руколаНакрая разбъркайте готовото песто с рукола с настъргания пармезан.
Сипете в подходящ съд и съхранявайте в хладилник....
27 Ноем.
1