Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Песто с магданозМоже да използвате това магданозено песто дори за мариноване на свинско и пилешко или просто да го намажете върху препечени филийки. Наистина е много вкусно....
13 Април
2
Песто с авокадоНакрая овкусете пестото със сол и черен пипер.
Ако е прекалено гъсто, може да разредите пестото с авокадо с малко водичка....
18 Април
Песто с маслиниСложете всички продукти в блендер и ги пасирайте добре.
Сложете в стъклен съд с капак в хладилника да престои за няколко часа.
Сосът може да запази вкусовите си качества до 2 седмици, ако се съхранява правилно....
03 Юли
1
Песто с руколаНакрая разбъркайте готовото песто с рукола с настъргания пармезан.
Сипете в подходящ съд и съхранявайте в хладилник....
27 Ноем.
1
Песто с руколаНакрая разбъркайте готовото песто с рукола с настъргания пармезан.
Сипете в подходящ съд и съхранявайте в хладилник....
27 Ноем.
1
Песто с маслиниСложете всички продукти в блендер и ги пасирайте добре.
Сложете в стъклен съд с капак в хладилника да престои за няколко часа.
Сосът може да запази вкусовите си качества до 2 седмици, ако се съхранява правилно....
03 Юли
1
Магданозено песто с маслиниПресният магданоз се измива добре, махат се по- големите дръжки, а листенцата се слагат в компотен буркан. Добавят се маслините без костилки, скилидките чесън, олиото, солта и сока от половин лимон.
Добавят се и слънчогледовите...
06 Март
Песто с ленено семеЖълтъците се отделят, а белтъците се пълнят с лъжичка от лененото песто и поръсваме с щипка лют или сладък червен пипер. Пестото може да се ползва и като добавка към късчета месо или върху филия хляб с фибри....
31 Август
Икономично песто с босилекСервираме босилековото песто, като намазваме сухари с него и слагаме по едно срязано чери доматче на всяка филийка.
Пестото се съхранява в хладилник в буркан с капачка, за да не потъмнява....
21 Август
Магданозено песто с орехиИзползвайте магданозеното песто с орехи като салатен дресинг, сос за паста или просто намазано на препечена филийка.
Съхранявайте в хладилник до 2-3 дни....
28 Май
Класическо песто с босилекСварете паста по избор, добавете пестото, разбъркайте и поднесете веднага....
18 Юли
Домашно песто с лопушТова, което трябва да направим задължително, е да не добавяме олиото наведнъж, за да можем да контролираме консистенцията на пестото....
30 Април
Песто с градински чайНарежете градинския чай, чесъна и кедровите ядки. Счукайте всичко в хаванчета или пасирайте, като бавно сипвате зехтин до получаване на гъста паста.
Изсипете в купичка, разбъркайте и добавете сол, черен пипер и пармезана...
27 Февр.
Песто от цвеклоЦвеклото се увива във фолио и се пече на фурна 50 минути. Оставя се във фолиото да изстине, като същевременно доомеква. След като изстине, се отваря фолиото и цвеклото се бели.
Всичките съставки се слагат в купа, като...
10 Юли
Песто ди СтефаноПрехвърлете пестото в буркана, натиснете хубаво с лъжица и долейте малко зехтин, колкото да покрие всичко със слой от 2-3 мм. Така ще предпазите пестото от разваляне....
03 Юли
Песто от глухарчеРазбийте пестото до гъста каша, ако ви се вижда много гъсто - добавете още зехтин.
Подходящо е като сос за спагети и салати.
Пестото от глухарче е готово....
21 Май
1
Песто от магданозВсичко се слага в блендер/чопър и се смесва до еднородна смес.
Най-накрая при непрекъснато разбиване се сипва постепенно зехтинът.
Може да се консумира със сухари, да се добави към салати или спагети....
22 Май
Песто от лападЗа да запазите максимално витамините в лапада, е добре да направите пестото в дървено хаванче, но отнема много повече време и усилия....
17 Дек.
1
Рататуй с песто и моцарелаСложете пестото отгоре и печете в студена фурна на 200 градуса до готовност.
Извадете рататуя от фурната и сервирайте, докато е топло....
20 Окт.
Макарони с песто и сметанаСлед това добавяме билковото песто, разбъркваме и оставяме да поври около 5 минутки.
Когато сме готови, слагаме соса при макароните и разбъркваме добре.
Поръсваме всяка порция макарони с песто и сметана с пармезан....
16 Август
1
Паста с песто и кашуСипваме сварената паста в чиния, отгоре се залива с босилково-ментово песто и поръсваме с пармезана. Сервираме веднага.
Много вкусна лека вечеря....
10 Юни