Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Тънкости при печенето на пещТънкости при печенето на пещ
27 Май
1
Печенето на пещ е най-добрият начин за изпичане на хляб и пици, в пещта те придобиват уникален аромат и вкус и се изпичат много добре....
Агне на пещАгне на пещ
06 Февр.
2
Сложете агнето да се пече за около 2 часа в пещ, която опалвате предварително. Агнето на пещ е готово....
Гергьовско агне на пещГергьовско агне на пещ
06 Май
1
Поставя се върху дълбока тава върху лозови пръчки, за да не залепне при печенето. Налива се топла вода около агнето. Намазва се обилно с олио, завива се с хартия за печене и отгоре с фолио....
Свинска глава на пещСвинска глава на пещ
10 Окт.
15
Цялата се нарязва на средно големи кубчета. Чесънът се почиства и се слага на различни места в главата и в тавата, в която ще се пече. Цялата глава се намазва обилна с мас....
Селски Хляб на пещСелски Хляб на пещ
09 Дек.
Когато е добре загрята, си поставяме хляба с помощта на лопатата в пещта и веднага затваряме вратичката. Оставяме за около час-час и половина да се пече....
Печен Заек на ПещПечен Заек на Пещ
09 Дек.
Добавяме петдесет грама масло и поставяме заека в пещта в продължение на четиридесет минути....
Чудна пица на пещЧудна пица на пещ
28 Август
Оставете да втаса, след което разделете на три или четири топки. Зависи дали желаете по тънки или дебели пици....
Пълнено агне на пещПълнено агне на пещ
08 Ноем.
Печете агнешкото три до три часа и половина в затоплена пещ. Пълненото агне на пещ събира цялото семейство около трапезата....
Пълнен лук на пещПълнен лук на пещ
26 Март
Филето и гъбите се нарязват на дребно и се задушават в маслото и виното. С тази смес се пълнят лучените кошнички. След това се запичат за около 15 минути в предварително загрята до 220 градуса фурна....
Агнешка дроб сарма на пещАгнешка дроб сарма на пещ
08 Януари
Агнешките дреболии сваряваме, след това ги нарязваме на парченца. Нарязваме си лука, джоджена и спанака на парченца, маркова също нарязваме на ситно. Ориза измиваме и почистваме....
Цяло печено агне на пещЦяло печено агне на пещ
10 Май
Печем 4-5 часа, отваряме фурната, обръщаме го и го покриваме с кърпата от агнето, която сме отделили и връщаме във фурната. Понеже температурата е по-ниска, оставяме цялото печено агне на пещ да се пече до сутринта....
Агнешко с ориз на пещАгнешко с ориз на пещ
14 Окт.
Печете агнешкото за два часа в пещта. Колкото повече печете агнешкото с ориз, толкова по-вкусно и крехко ще стане. Агнешкото с ориз на пещ е невероятно!...
Боб в гърне на пещБоб в гърне на пещ
13 Януари
Лука нарязваме на ситно. В гърнето слагаме измития боб, нарязания на ситно лук, разкъсаната на по-едри парчета суха чушка, олиото, червения пипер, сухия джоджен и по желание свинските кокали....
Пица на домашна пещПица на домашна пещ
16 Януари
1
Първата домашна пица поставяме в студена фурна и печем на 250 °C за 40 минути. Втората пица на домашна пещ печем отново затворена вече в загрята фурна защото домашната пещ е загрята за 12 минути....
Бюрек с печени кори на пещБюрек с печени кори на пещ
21 Дек.
1
Бюрекът с печени кори на пещ е готов....
Селски хляб на пещ с маяСелски хляб на пещ с мая
20 Май
Вариант 1 За другия - алтернативния, загрейте фурната на 220 градуса с тава поставена вътре, за да се нагорещи. Когато достигне нужната температура, сложете пласт хартия за печене върху тавата....
Пълнено агне на пещ за ВеликденПълнено агне на пещ за Великден
08 Април
На сутринта на Великден на трапезата вече присъства топло и крехко агнешко....
Печено Агнешко в ПещПечено Агнешко в Пещ
11 Юли
Сложете я във пещта, но на умерен огън, не по-малко от 2 часа. Колкото по-дълго се пече агнешкото, толкова по-вкусно става месото, разкапва се от костите. Печеното Агнешко в Пещ е готова....
Как да си направим прасенце на пещКак да си направим прасенце на пещ
29 Март
2
Ушите и опашката се обвиват с фолио, за да не изгорят по време на печенето. Прасенцето се пече във фурна, предварително загрята на 180 градуса....
Пуяк, печен в селска пещПуяк, печен в селска пещ
19 Април
Накрая се покрива с възможно най-дебелото фолио за печене и се пъха в добре опалената селска пещ. Пъха се и менче с вода. Пещта се запечатва. Така печената пуйка се остава за 9-10 часа....
Свинско печено в домашна пещСвинско печено в домашна пещ
15 Януари
Свинско печено в домашна пещ се пече около 2 часа на умерена температура (180 °C)....
Печена тиква в селска пещПечена тиква в селска пещ
23 Окт.
Тиквата се разрязва на две по държина и се изчиства от семките. Завива се в алуминиево фолио. Хубаво е пещта да е хубаво напалена и да се използва за печене на месце, не само на тиква....
Цяло печено агне в пещЦяло печено агне в пещ
17 Ноем.
Пече се за около 4-5 часа в пещта, но ако агнето (ярето) е по-голямо, ще има нужда и от още печене....
Лаврак на фурна в хартия за печенеЛаврак на фурна в хартия за печене
01 Дек.
След това отвиваме хартията и печем рибата на 220 градуса за 10 минути. Лавракът на фурна в хартия за печене е много вкусен....
Скумрия на фурна в плик за печенеСкумрия на фурна в плик за печене
17 Март
Печете рибата за около 40 минути, като последните 10 минути разкъсвате плика, за да се запече скумрията на фурна с красив кафяв загар. Скумрия на фурна в плик за печене е вкусна и за обяд, и за вечеря...