Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Тънкости при печенето на пещПеченето на пещ е най-добрият начин за изпичане на хляб и пици, в пещта те придобиват уникален аромат и вкус и се изпичат много добре....
27 Май
1
Агне на пещСложете агнето да се пече за около 2 часа в пещ, която опалвате предварително.
Агнето на пещ е готово....
06 Февр.
2
Гергьовско агне на пещПоставя се върху дълбока тава върху лозови пръчки, за да не залепне при печенето.
Налива се топла вода около агнето. Намазва се обилно с олио, завива се с хартия за печене и отгоре с фолио....
06 Май
1
Свинска глава на пещЦялата се нарязва на средно големи кубчета.
Чесънът се почиства и се слага на различни места в главата и в тавата, в която ще се пече.
Цялата глава се намазва обилна с мас....
10 Окт.
15
Селски Хляб на пещКогато е добре загрята, си поставяме хляба с помощта на лопатата в пещта и веднага затваряме вратичката.
Оставяме за около час-час и половина да се пече....
09 Дек.
Печен Заек на ПещДобавяме петдесет грама масло и поставяме заека в пещта в продължение на четиридесет минути....
09 Дек.
Чудна пица на пещОставете да втаса, след което разделете на три или четири топки. Зависи дали желаете по тънки или дебели пици....
28 Август
Пълнено агне на пещПечете агнешкото три до три часа и половина в затоплена пещ.
Пълненото агне на пещ събира цялото семейство около трапезата....
08 Ноем.
Пълнен лук на пещФилето и гъбите се нарязват на дребно и се задушават в маслото и виното.
С тази смес се пълнят лучените кошнички. След това се запичат за около 15 минути в предварително загрята до 220 градуса фурна....
26 Март
Агнешка дроб сарма на пещАгнешките дреболии сваряваме, след това ги нарязваме на парченца. Нарязваме си лука, джоджена и спанака на парченца, маркова също нарязваме на ситно.
Ориза измиваме и почистваме....
08 Януари
Цяло печено агне на пещПечем 4-5 часа, отваряме фурната, обръщаме го и го покриваме с кърпата от агнето, която сме отделили и връщаме във фурната.
Понеже температурата е по-ниска, оставяме цялото печено агне на пещ да се пече до сутринта....
10 Май
Агнешко с ориз на пещПечете агнешкото за два часа в пещта.
Колкото повече печете агнешкото с ориз, толкова по-вкусно и крехко ще стане.
Агнешкото с ориз на пещ е невероятно!...
14 Окт.
Боб в гърне на пещЛука нарязваме на ситно.
В гърнето слагаме измития боб, нарязания на ситно лук, разкъсаната на по-едри парчета суха чушка, олиото, червения пипер, сухия джоджен и по желание свинските кокали....
13 Януари
Пица на домашна пещПървата домашна пица поставяме в студена фурна и печем на 250 °C за 40 минути.
Втората пица на домашна пещ печем отново затворена вече в загрята фурна защото домашната пещ е загрята за 12 минути....
16 Януари
1
Селски хляб на пещ с маяВариант 1
За другия - алтернативния, загрейте фурната на 220 градуса с тава поставена вътре, за да се нагорещи. Когато достигне нужната температура, сложете пласт хартия за печене върху тавата....
20 Май
Пълнено агне на пещ за ВеликденНа сутринта на Великден на трапезата вече присъства топло и крехко агнешко....
08 Април
Печено Агнешко в ПещСложете я във пещта, но на умерен огън, не по-малко от 2 часа. Колкото по-дълго се пече агнешкото, толкова по-вкусно става месото, разкапва се от костите.
Печеното Агнешко в Пещ е готова....
11 Юли
Как да си направим прасенце на пещУшите и опашката се обвиват с фолио, за да не изгорят по време на печенето.
Прасенцето се пече във фурна, предварително загрята на 180 градуса....
29 Март
2
Пуяк, печен в селска пещНакрая се покрива с възможно най-дебелото фолио за печене и се пъха в добре опалената селска пещ. Пъха се и менче с вода. Пещта се запечатва.
Така печената пуйка се остава за 9-10 часа....
19 Април
Свинско печено в домашна пещСвинско печено в домашна пещ се пече около 2 часа на умерена температура (180 °C)....
15 Януари
Печена тиква в селска пещТиквата се разрязва на две по държина и се изчиства от семките. Завива се в алуминиево фолио.
Хубаво е пещта да е хубаво напалена и да се използва за печене на месце, не само на тиква....
23 Окт.
Цяло печено агне в пещПече се за около 4-5 часа в пещта, но ако агнето (ярето) е по-голямо, ще има нужда и от още печене....
17 Ноем.
Лаврак на фурна в хартия за печенеСлед това отвиваме хартията и печем рибата на 220 градуса за 10 минути.
Лавракът на фурна в хартия за печене е много вкусен....
01 Дек.
Скумрия на фурна в плик за печенеПечете рибата за около 40 минути, като последните 10 минути разкъсвате плика, за да се запече скумрията на фурна с красив кафяв загар.
Скумрия на фурна в плик за печене е вкусна и за обяд, и за вечеря...
17 Март