Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Печиво с извара и кускусПечиво с извара и кускус
27 Юли
Поливаме горещото печиво с меден сироп и щедро поръсваме с натрошен шамфъстък или други ядки по избор....
Пълнозърнесто печиво с моркови и тофуПълнозърнесто печиво с моркови и тофу
26 Юни
Фурната се загрява предварително до 200 градуса. Форма за печене на пай с диаметър 25 см се намазва с масло. Тиквичките и морковите се оставят в гевгир да се отцеждат около 15 мин. Морковите и тиквичките се смесват с...
Зеленчуково печивоЗеленчуково печиво
10 Февр.
Маслено тесто: Брашното и солта се пресяват. Използва се блендер, за да се разбие и втрие маслото, докато сместа заприлича на трохи. Добавят се водата. Меси се бързо, за да се получи твърдо тесто. Трохите се събират и...
Пикантно печиво със сиренеПикантно печиво със сирене
25 Февр.
Приготвяме плънката по следния начин: Лукът се задушава в олиото. След това се слагат нарязаните гъби и доматите. Така изваряваме около 10 минути. Намазваме тавата с олио и нареждаме 3 реда кори, като ръсим по малко...
Идеи за изискани печиваИдеи за изискани печива
22 Април
Ето няколко идеи за нестандартни и в същото време изискани печива, с които определено ще впечатлите своите гости....
Пет рецепти за печива без млякоПет рецепти за печива без мляко
13 Май
Но и без мляко може да се направят вкусни печива. Кейк с кафе без мляко – той се прави лесно и е вкусен....
Към кои печива да добавяме сусам?Към кои печива да добавяме сусам?
26 Юни
Печивата са страхотна алтернатива за закуска, за бърза следобедна закуска или за самостоятелно хранене в деня....
При какви печива да използваме амонячна содаПри какви печива да използваме амонячна сода
08 Юни
Ето и няколко примера в какви печива можете да използвате амонячна сода....
Италиански квас за по-вкусни печива - Lievito madreИталиански квас за по-вкусни печива - Lievito madre
14 Април
1
Тя дава своята любов във вкуса на печивата....
Типични албански печива, с които ще си оближете пръститеТипични албански печива, с които ще си оближете пръстите
03 Юни
Ето някои от типичните албански печива и сами можете да си направите аналог с родната ни кухня: Националният десерт Трилече, който се приготвя с печени блатове Необходими продукти: 6 яйца, 320 г захар, 400 г брашно, 320...
Кулинарни идеи за печива изцяло с фино царевично брашноКулинарни идеи за печива изцяло с фино царевично брашно
20 Септ.
Какви печива можете да си приготвите с фино царевично брашно?...
Сгъстители и стабилизатори са в основата на идеалното печивоСгъстители и стабилизатори са в основата на идеалното печиво
26 Февр.
Всички базови съставки, които се използват за печивата, могат да бъдат разделени на стабилизатори, омекотители, подсладители, набухватели, вкусови съставки и сгъстители....
17 май - Световен ден на печивата17 май - Световен ден на печивата
17 Май
Вижте още: - С какво можем да заменим яйцата при печивата; - В какви печива да използваме амонячна сода....
С какво можем да заменим яйцата при печивата?С какво можем да заменим яйцата при печивата?
01 Април
Така че въпросът какво да използваме вместо яйца при печивата е доста актуален. Много ситуации могат да възникнат, когато е необходимо да се намери адекватен заместител на яйцето при печивата....
С какво може да се замени бакпулвера в печивата?С какво може да се замени бакпулвера в печивата?
13 Юли
При повечето тестени печива готвачите прибягват до помощта на набухвателите....
Тази лавандулова захар ще накара печивата и напитките ви да разцъфнатТази лавандулова захар ще накара печивата и напитките ви да разцъфнат
02 Януари
Да приготвите собствена лавандулова захар, е толкова лесно и ще откриете, че винаги е възможно да запазите бурканче от нея под ръка. Дръжте я в шкафа, за да добавите към напитки (опитайте в лимонада или чай) или печени...
Следвайте тези правила, след като омесите хляба!Следвайте тези правила, след като омесите хляба!
15 Април
Тази глазура придават на печивата празничен вид....
Ето я тайната на вкусните Френски сладкишиЕто я тайната на вкусните Френски сладкиши
06 Юли
Те са добри проводници на топлина и ви помагат да постигнете съвършеното хрупкаво печиво. Използвайте вълнообразни форми за плодови пити за печива със сладък пълнеж, а формите с гладък ръб – за други....
Какво брашно е най-добре да използваме за погача?Какво брашно е най-добре да използваме за погача?
02 Окт.
Най-добрите марки на българския пазар предлагат такива, в зависимост от това за какво печиво ще се използват. Има няколко разновидности на брашната....
Кои са най-популярните безглутенови брашна?Кои са най-популярните безглутенови брашна?
09 Февр.
1
За щастие, на пазара вече има голямо разнообразие от безглутенови брашна, с които можем да си приготвим различни кето палачинки, кексове, безглутенови бисквити, безглутенове хлябове и какви ли не други печива....
Заменете маргарина в рецептите с тези храниЗаменете маргарина в рецептите с тези храни
12 Дек.
Също така е подходящо за печива....
Колко бакпулвер се слага в кекс?Колко бакпулвер се слага в кекс?
08 Дек.
Едва ли е възможно постигането на перфектното печиво без добавката бакпулвер, която се грижи за пухкавия вид на любимите тестени изделия. Бакпулверът представлява прах с характерен бял цвят....
Как се активира маята?Как се активира маята?
21 Февр.
След това отново се премесва и се оставя да почине за пет-десет минути, преди да се оформи от него празнична питка или друго желано печиво....
Соево БрашноСоево Брашно
15 Май
То внася добро количество протеин в домашните печива и ги запазва свежи за дълго време....
Колко вода се слага на 1 кг брашно?Колко вода се слага на 1 кг брашно?
27 Януари
Естествено, към Вашите печива ще се добавят и други съставки като сол, мая или сода, понякога и мазнина....