Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Пиле, задушено с виноПиле, задушено с вино
03 Март
Нарязаното на парчета месо се нарежда в кръгла чиния с тънките краища към средата на чинията. Поръсва се със сол, черен пипер, ситно нарязан лук и парченца бекон. Залива се със смес от виното, соевия сос и лимоновия...
Пиле в червено виноПиле в червено вино
16 Май
Отново загрейте маслото и запържете нарязаното пиле. Прехвърлете го в тенджера. Сипете виното в малка тенджерка и го кипнете, трябва да се редуцира до 280 мл....
Пиле с червено виноПиле с червено вино
13 Септ.
Загрейте 2 с.л. от зехтина в тенджера и изпържете гърдите за около 5 минути. Отцедете ги на кухненска хартия. Нарежете лука и го изпържете, добавете и пестото. Сипете виното и водата в тенджерата и кипнете. Върнете...
Домашно пиле с виноДомашно пиле с вино
25 Юли
Нарежете пилето на порционни парчета и го запържете от всички страни в загрятото олио. Прибавете ситно нарязания лук, пържете до омекването му и поръсете с брашното. Оставете да се запържи до златисто, овкусете със сол...
Задушено пиле с виноЗадушено пиле с вино
20 Август
Измиваме и почистваме пилето, режем го на 8 порции. Запържваме го в предварително сгорещената мазнина, посоляваме и добавяме червения пипер. Добавяме 150 мл гореща вода и задушаване под капак. Лютите чушки без семките...
Пиле фрикасе с виноПиле фрикасе с вино
09 Март
Сварете пилешкото и го накъсайте на парченца. Загрейте мазнина в тенджера и запържете лука в нея. След това добавете брашното и запържете и него при непрекъснато бъркане. Долейте виното и бъркайте, докато алкохолът леко...
Пиле с вино и гъбиПиле с вино и гъби
23 Януари
Пилето се нарязва на 8 части. Лукът се обелва и се оставя цял (по-големите глави се разрязват на две). Чесънът се нарязва на ситно, а гъбите на едро. Всички продукти (без пилето) се запържват в маслото за 5 мин. След...
Класическо пиле в червено виноКласическо пиле в червено вино
01 Юни
Смесете брашното с малко сол и черен пипер и оваляйте пилешкото месо. Загрейте зехтина и изпържете бутчетата от всички страни, извадете ги в чиния. Запържете лука и бекона в същата мазнина, върнете пилешкото, смесете...
Пиле със зеленчуци и виноПиле със зеленчуци и вино
17 Март
Бялото пилешко месо нарязваме на кубчета. Лука белим и нарязваме на ивички. Гъбите почистваме, измиваме и нарязваме на филийки. В олио запържваме нарязаното на кубчета пилешко месо заедно с нарязаните лук и гъби. Като...
Задушено пиле с червено виноЗадушено пиле с червено вино
22 Януари
Добавя се червеният пипер, почистеното и измито пиле, виното и малко гореща вода. Задушава се на бавен огън до пълното омекване на пилешкото месо....
Пиле с печурки във виноПиле с печурки във вино
26 Дек.
Разрязвате всяко пиле на 4 парчета, посолявате и изпържвате парчетата в сгорещена мазнина....
Печено пиле с бяло виноПечено пиле с бяло вино
05 Септ.
С получената каша от подправки се обтрива цялото пиле отвътре и отвън. При нужда може да добавите още от подправките за пиле. Върнете пилето отново в купата с виното в хладилника за поне още половин час....
Пиле с картофи и бяло виноПиле с картофи и бяло вино
29 Януари
Слагаме порциите пилешко месо в тавичка, добавяме обелените и нарязани картофи и лук. Поръсваме черен пипер, риган, и сол на вкус. Добавяме брашното. Наливаме виното и 1 чаена чаша вода. Поливаме със зехтин. Прибавяме...
Пиле с маслини и бяло виноПиле с маслини и бяло вино
07 Февр.
Пилето се нарязва на порции. Запържва се от всички страни в олио. Добавя се чесънът и се пържи до златисто. Овкусява се със сол и черен пипер, прибавят се подправките, залива се с бялото вино, водата и се добавят маслините...
Пиле с червено вино по молдовскиПиле с червено вино по молдовски
26 Април
Пилето се измива, подсушава се, нарязва се на порции и се запържва в загрятото олио. Добавят се нарязаният на колелца лук, солта, доматеното пюре, размито с малко вода и се залива с виното. Добавя се нарязаният на...
Пиле с бяло вино и сметанаПиле с бяло вино и сметана
01 Януари
Чесънът се намачква заедно със солта. Виното, сметаната и чесънът се смесват. Половината от маринатата се слага в месото, като се правят разрези на много места и месото се полива с маринатата. Кожата се повдига и под...
Пиле с картофи, сметана и виноПиле с картофи, сметана и вино
01 Май
Почистете и нарежете картофите. Сложете ги в тава, добавете бутчетата, захтин и подправките. Сипете виното и бульона и покрийте с фолио. Печете във фурна на 180 градуса за 90 минути, след което махнете фолиото и...
Пиле с бяло вино и беконПиле с бяло вино и бекон
06 Май
Заливаме пилешкото месо с вода, добавя се обелени моркови и слагаме на котлона за 10 минути до поври. Отцеждаме, морковите се нарязват на полумесеци. Обелен лук се нарязва на парченца, бекон - на ленти. В загрято олио...
Пиле с мед, вино и маслоПиле с мед, вино и масло
01 Март
Всички продукти са "на око". Намазваме пилето/бутчетата с червения пипер, черния/белия пипер и солта. На котлона слагаме да се разтопи маслото, добавяме вино и мед. Слагаме бутчетата/пилето в торбичка за печене...
Пиле с вино, гъби и арпаджикПиле с вино, гъби и арпаджик
01 Май
Нарежете пилето на порции, измийте и подсушете. Обелете и нарежете лука на едро, обелете арпаджика, обелете картофите и нарежете на едри кубчета, обелете и нарежете скилидките чесън на филийки. Всичко това запържете...
Мариновано пиле с вино и маслиниМариновано пиле с вино и маслини
25 Август
1
Нарежете лука и чесъна на по-едри парчета. В голяма намазнена тава наредете бутчетата, посолете ги и ги поръсете с черен и червен лют пипер. Смесете на едно място лука, чесъна, маслините, стафидите, сусама със зехтина...
Ризото с пиле и червено виноРизото с пиле и червено вино
02 Юли
Нарежете пилешкото на малки късове, посолете и поръсете с черен пипер. Докато се овкусява нарежете лука, моркова и целината на ситно, а бекона на тънки лентички. Оризът трябва да е предварително накиснат във вода и отцеден...
Мариновано пиле с вино и маслиниМариновано пиле с вино и маслини
25 Август
1
Нарежете лука и чесъна на по-едри парчета. В голяма намазнена тава наредете бутчетата, посолете ги и ги поръсете с черен и червен лют пипер. Смесете на едно място лука, чесъна, маслините, стафидите, сусама със зехтина...
Ризото с пиле и червено виноРизото с пиле и червено вино
02 Юли
Нарежете пилешкото на малки късове, посолете и поръсете с черен пипер. Докато се овкусява нарежете лука, моркова и целината на ситно, а бекона на тънки лентички. Оризът трябва да е предварително накиснат във вода и отцеден...
Пиле с лимон, риган и бяло виноПиле с лимон, риган и бяло вино
16 Юни
Лукът се реже на четвъртинки, лимонът се измива и се реже на тънки резени. В голям тиган се слага пилето, лукът, лимоновите резени. Чесънът се реже на ситно и се добавя в тавата. Всичко се напръсква със зехтин. Пилето...