Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Ароматни и сладки гевречетаРазтворете маята в затопленото мляко и я оставете захлупена за 5 мин.
През това време смесете омекналото масло със захарта. Прибавете към тях разбитото яйце, а след това и активиралата се мая. Добавете брашното, солта и...
16 Април
Ароматни и пухкави козунациГотовите ароматни козунаци оставете да изстинат преди да разрежете.
Да ви е сладко!...
05 Април
2
Ароматни и хрупкави кашкавалени хапкиТака приготвени са много ароматни, хрупкави и вкусни....
19 Ноем.
Маслени захаринки с портокалов аромат и шоколадови капкиВсички продукти трябва да са на стайна температура. Свинската мас е добре да е мека (не разтопена).
В купа сложете маста и захарта и разбъркайте. Може и с миксер. Прибавете яйцата, като бъркате след всяко.
Към киселото...
10 Юни
Сладкиш с аромат на ягодиИзпечете ароматния кекс в предварително загрята фурна на 170 градуса до готовност с включена вентилация.
Поръсете готовия сладкиш с аромат на ягоди с пудра захар....
09 Април
Кекс с аромат на КоледаОрехите се почистват от черупките и се натрошават. Крушата и ябълката се измиват, обелват и им се махат семките. Ако са по-малки като размер, може да се сложат и по два броя. Настъргват се и се оставят настрани.
Яйцата...
10 Дек.
Меденки с аромат на КоледаОмесва се твърдо тесто.
Разточва се кора около 1/2 см режат се с формички.
Пекат се на 200 градуса за около 10 мин, но не трябва да се препичат, а отгоре трябва да са мекички.
Украсяват се с разтопен шоколад....
09 Дек.
4
Козунак с аромат на лимонНастъргваме корите на двата лимона и с всички продукти омесваме меко тесто, което оставяме да втаса 2 пъти по 1 час, като между двете втасвания премесваме за 10 минути.
Оформяме плитка и я оставяме да втаса в леко загрята...
25 Април
3
Турамису с аромат на портокалТирамисуто с аромат на портокал е готово.
Украсете го с настърган шоколад.
Да ви е сладко!...
08 Юни
Плодови пърженкиПочистете избраните плодове и ги нарежете на ситни парченца.
Смесете сухото мляко, брашното, бакпулвера, ванилията и прясното мляко, което сте загрели леко....
03 Юни
Плодови целувкиВърху всяка от купичките с плодове сипваме по 3-4 с.л. от сместа и допичане на слаба фурна.
Готовите плодови целувки поръсваме с пудра захар, настърган шоколад и украсяваме с останалите малини....
13 Юли
Плодови крокетиПъпешът се реже на кубчета, поръсват се с една четвърт от захарта, залива се с коняка и се оставя в хладилника за 1 час.
Брашното се размива в половин чаша студено мляко. Останалото мляко се кипва, добавя се брашнената...
31 Май
Плодови шишчетаСмесете продуктите за соса в малка купа и разбъркайте, докато захарта се разтопи. Прецедете през цедка.
Нанижете плодовете на шишчета и ги поръсете със соса.
Охладете във фризер за 45 минути, извадете и поднесете...
17 Юли
1
Плодови палачинкиРазбиваме яйцата и захарта. Постепенно добавяме млякото, солта, содата и брашното до получаване на полутечна смес.
Ако е прекалено гъста, добавете вода. След това добавяте плодовете и на леко намазнен тиган започвате...
22 Септ.
Плодови тарталеткиГарнирайте с парченца плодове. Полейте с желатин (разтворен по указания на пакета начин), за да запечатате плодовете. Поръсете с кокосови стърготини.
Плодовите тарталетки са готови....
13 Ноем.
2
Плодови пастичкиВ купа слагаме брашното и нарязаното на дребни парчета масло, омачкваме хубаво с ръка. След което прибавяме жълтъка и водата.
Замесваме тесто, което оставяме за около 1 час в хладилника, след което го разточваме на кора...
23 Дек.
Плодови мъфиниПърво разбиваме яйцата и захарта до получаване на гладка смес. Прибавяме олиото, като продължаваме да бъркаме.
Сипваме млякото и брашното, постепенно сипваме бакпулвера и ванилията.
Цялата смес хубаво се разбърква...
14 Септ.
Плодови тригуниПочистваме ябълките и дюлята и ги нарязваме на кубчета.
Правим карамел от олиото, меда и кафявата захар. В него първо слагаме дюлята с малко вода, а след това и ябълките. Сотират се, докато поомекнат.
Добавя се брендито...
31 Януари
Плодови тарталеткиИзбраните плодове нарежете ситно и задушете с малко захар и бяло вино. Омекналите плодове се подреждат върху тарталетките.
Сокът от плодовете разбъркайте с предварително набъбнал желатин....
15 Април
Печено свинско ребро с лимонов аромат и зелен фасулПеченото свинско ребро с лимонов аромат и зелен фасул е много вкусно....
16 Окт.
Ванилов пудинг с аромат на КоледаРазбъркайте хубаво и сервирайте ароматния ванилов крем в купички или чашки.
Ваниловия пудинг с аромат на Коледа може да консумирате топъл или да приберете в хладилника да се изстуди....
01 Ноем.