Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Ароматни и сладки гевречетаАроматни и сладки гевречета
16 Април
Разтворете маята в затопленото мляко и я оставете захлупена за 5 мин. През това време смесете омекналото масло със захарта. Прибавете към тях разбитото яйце, а след това и активиралата се мая. Добавете брашното, солта и...
Ароматни и пухкави козунациАроматни и пухкави козунаци
05 Април
2
Готовите ароматни козунаци оставете да изстинат преди да разрежете. Да ви е сладко!...
Ароматни и хрупкави кашкавалени хапкиАроматни и хрупкави кашкавалени хапки
19 Ноем.
Така приготвени са много ароматни, хрупкави и вкусни....
Маслени захаринки с портокалов аромат и шоколадови капкиМаслени захаринки с портокалов аромат и шоколадови капки
10 Юни
Всички продукти трябва да са на стайна температура. Свинската мас е добре да е мека (не разтопена). В купа сложете маста и захарта и разбъркайте. Може и с миксер. Прибавете яйцата, като бъркате след всяко. Към киселото...
Сладкиш с аромат на ягодиСладкиш с аромат на ягоди
09 Април
Изпечете ароматния кекс в предварително загрята фурна на 170 градуса до готовност с включена вентилация. Поръсете готовия сладкиш с аромат на ягоди с пудра захар....
Бухтички с аромат на ванилияБухтички с аромат на ванилия
24 Юни
Бухтичките с аромат на ванилия са готови....
Мъфини с аромат на дюлиМъфини с аромат на дюли
07 Август
Мъфините с аромат на дюли са готови....
Кекс с аромат на КоледаКекс с аромат на Коледа
10 Дек.
Орехите се почистват от черупките и се натрошават. Крушата и ябълката се измиват, обелват и им се махат семките. Ако са по-малки като размер, може да се сложат и по два броя. Настъргват се и се оставят настрани. Яйцата...
Меденки с аромат на КоледаМеденки с аромат на Коледа
09 Дек.
4
Омесва се твърдо тесто. Разточва се кора около 1/2 см режат се с формички. Пекат се на 200 градуса за около 10 мин, но не трябва да се препичат, а отгоре трябва да са мекички. Украсяват се с разтопен шоколад....
Козунак с аромат на лимонКозунак с аромат на лимон
25 Април
3
Настъргваме корите на двата лимона и с всички продукти омесваме меко тесто, което оставяме да втаса 2 пъти по 1 час, като между двете втасвания премесваме за 10 минути. Оформяме плитка и я оставяме да втаса в леко загрята...
Турамису с аромат на портокалТурамису с аромат на портокал
08 Юни
Тирамисуто с аромат на портокал е готово. Украсете го с настърган шоколад. Да ви е сладко!...
Плодови барчетаПлодови барчета
18 Май
Плодовите барчета са готови....
Плодови пърженкиПлодови пърженки
03 Юни
Почистете избраните плодове и ги нарежете на ситни парченца. Смесете сухото мляко, брашното, бакпулвера, ванилията и прясното мляко, което сте загрели леко....
Плодови целувкиПлодови целувки
13 Юли
Върху всяка от купичките с плодове сипваме по 3-4 с.л. от сместа и допичане на слаба фурна. Готовите плодови целувки поръсваме с пудра захар, настърган шоколад и украсяваме с останалите малини....
Плодови крокетиПлодови крокети
31 Май
Пъпешът се реже на кубчета, поръсват се с една четвърт от захарта, залива се с коняка и се оставя в хладилника за 1 час. Брашното се размива в половин чаша студено мляко. Останалото мляко се кипва, добавя се брашнената...
Плодови шишчетаПлодови шишчета
17 Юли
1
Смесете продуктите за соса в малка купа и разбъркайте, докато захарта се разтопи. Прецедете през цедка. Нанижете плодовете на шишчета и ги поръсете със соса. Охладете във фризер за 45 минути, извадете и поднесете...
Плодови палачинкиПлодови палачинки
22 Септ.
Разбиваме яйцата и захарта. Постепенно добавяме млякото, солта, содата и брашното до получаване на полутечна смес. Ако е прекалено гъста, добавете вода. След това добавяте плодовете и на леко намазнен тиган започвате...
Плодови тарталеткиПлодови тарталетки
13 Ноем.
2
Гарнирайте с парченца плодове. Полейте с желатин (разтворен по указания на пакета начин), за да запечатате плодовете. Поръсете с кокосови стърготини. Плодовите тарталетки са готови....
Плодови пастичкиПлодови пастички
23 Дек.
В купа слагаме брашното и нарязаното на дребни парчета масло, омачкваме хубаво с ръка. След което прибавяме жълтъка и водата. Замесваме тесто, което оставяме за около 1 час в хладилника, след което го разточваме на кора...
Плодови мъфиниПлодови мъфини
14 Септ.
Първо разбиваме яйцата и захарта до получаване на гладка смес. Прибавяме олиото, като продължаваме да бъркаме. Сипваме млякото и брашното, постепенно сипваме бакпулвера и ванилията. Цялата смес хубаво се разбърква...
Плодови тригуниПлодови тригуни
31 Януари
Почистваме ябълките и дюлята и ги нарязваме на кубчета. Правим карамел от олиото, меда и кафявата захар. В него първо слагаме дюлята с малко вода, а след това и ябълките. Сотират се, докато поомекнат. Добавя се брендито...
Плодови тарталеткиПлодови тарталетки
15 Април
Избраните плодове нарежете ситно и задушете с малко захар и бяло вино. Омекналите плодове се подреждат върху тарталетките. Сокът от плодовете разбъркайте с предварително набъбнал желатин....
Плодови такосПлодови такос
26 Окт.
Украсяват се със спрея и още плодове....
Печено свинско ребро с лимонов аромат и зелен фасулПечено свинско ребро с лимонов аромат и зелен фасул
16 Окт.
Печеното свинско ребро с лимонов аромат и зелен фасул е много вкусно....
Ванилов пудинг с аромат на КоледаВанилов пудинг с аромат на Коледа
01 Ноем.
Разбъркайте хубаво и сервирайте ароматния ванилов крем в купички или чашки. Ваниловия пудинг с аромат на Коледа може да консумирате топъл или да приберете в хладилника да се изстуди....