Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Толстолоб с девесил на параТози толстолоб с девесил на пара е уникална вкусотия!
Наздраве!
Източник: Rumen Hristov от Кулинарна мрежа...
23 Април
Ципура на фурна с девесил и лимонБърза, лесна и много вкусна ципура на фурна с девесил и лимон.
Добър апетит!...
07 Юни
Скумрия на фурна с девесил и лимонСервирайте тази вкусна и бърза за приготвяне печена риба с девесил и лимон с подходяща гарнитура.
Скумрията на фурна с девесил и лимон е готова....
08 Окт.
Крехко агнешко с лук и девесил на фурнаНаситнете дръжките на девесила и ги добавете в тавата.
Овкусете агнешото с посочените подправки. Полейте с олио и сложете в загряат на 200 градуса фурна....
06 Април
Няколко причини да използвате подправката девесилИменно в някои средиземноморски страни като Италия девесилът се счита за силен афродизиак.
В България много традиционни ястия се овкусяват с тази ароматна подправка, добавена в прясно или сушено състояние....
11 Май
ДевесилДевесилът се запазва много добре замразен във фризер.
Кулинарна употреба на девесил
Обикнат като подправка за рибена чорба и различни ястия с агнешко, девесил намира доста широко приложение в кулинарията....
05 Февр.
1
Домашна провансиалска подправкаДомашната провансиалска подправка се съхранява в стъклен буркан с капак на тъмно и хладно място.
Използва се за овкусяване на всякакви ястия с меса, зеленчуци, за супи и за овкусяване на хляб и крутони....
20 Февр.
2
Солена подправка СамардалаОставете подправката да съхне на тъмно и проветриво място, за да запази цвета си.
След като течността се изпари, подправката е готова.
Съхранявайте подправката в стъклен съд, затворен с капак....
18 Май
Универсална домашна подправкаТази подправка ползвам за приготвянето на супи и всички видове ястия....
14 Февр.
6
Домашно приготвена подправкаДомашната подправка ползвам за всякакъв вид ястия, но най-много за приготвяне на супи....
15 Септ.
Индийско къри - подправкаВсички подправки се смесват в порцеланов и в никакъв случай метален хаван.
Започват да се стриват постепенно, докато станат на гладка каша, което отнема около 30 минути....
10 Август
Девесилът е вълшебна подправка за здрав стомах!Ето какво е добре да научите още за девесила и как да го използвате:
- Девесилът е подправка и билка, която напразно е подценявана....
21 Март
За какво се използва подправката девесил?На последно място, но не е и по важност подправката девесил е незаменима, когато се приготвя рибена чорба или се прави традиционното печено агнешко месо....
02 Март
Сушени моркови (за подправка)Изсушените зеленчуци запазват витамините и подобряват вкуса на ястия, супи и най-вече бульони.
Те се съхраняват лесно, не заемат много място и се приготвят много бързо.
За да ги съхраним за през зимата, ни е необходима...
07 Август
Моята универсална зеленчукова подправкаМоята универсална зеленчукова подправка е готова....
07 Август
Домашна подправка с морковиИзмийте много добре зеленчуците. Обелете морковите, главите целина и пащърнака.
Измийте ги отново и ги настържете на едрото ренде. Магданоза и листата от целина измийте и наситнете.
Смесете, посолете и объркайте добре...
09 Окт.
Пълнено агне с девесилЩом оризът поеме водата и омекне, се добавят нарязаните на ситно зелени подправки. Всичко се разбърква добре и с тази смес се пълни агнето. Зашива се и се слага в дълбока тава, на дъното на която са кръстосани пръчки....
21 Април
Джуркана коприва с девесилДевесилът се нарязва на ситно и с него се поръсва ястието с коприва.
Джуркана коприва с девесил - селска манджа от рецептите на баба....
02 Април
Бразилска подправка за месоНарежете на ситно червения лук и го смесете със ситно нарязаните чушки и кориандъра.
Разбъркайте добре сместа заедно със сока от лайм и оставете да престои на хладно поне 30-тина минути.
Сосът е изключително подходящ...
18 Окт.