Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Подправката карамфил – полезни свойстваПочти всяка домакиня в кухнята има подправката карамфил. Знаем ли, че тази подправка е включена в билковата фармакопея на Великобритания?...
02 Юни
Кетчуп с карамфил и канелаПоставете всички подправки в платнена торбичка и ги пуснете във врящата смес. Добавете захарта, солта, оцета и варете още 10-тина минути....
10 Окт.
За какво е полезна подправката карамфил?Ароматната подправка карамфил е не само много полезна, но и придава невероятен аромат на напитки, сладки, яхнии и супи....
30 Ноем.
Свинско месо с карамфил и уискиМесото се натърква със сол и се намазва с олио. Слага се в намазана с мазнина тава. Покрива се с фолио от всички страни, но така че фолиото да не докосва месото. Пече се 2 часа на 150 градуса.
Горчицата, захарта и половината...
31 Дек.
Цитрусов пунш с карамфил и канелаСокът се смесва с виното, захарта, канелата, индийското орехче и карамфила и се оставя за 1 час.
Сместа се загрява, без да кипва, добавя се гореща вода и ром....
04 Февр.
КарамфилПодправката карамфил наподобява малки карамфили с дължина 1 сантиметър.
История на карамфила
Карамфилът е известен като подправка с изтънчен вкус от незапомнени времена....
05 Февр.
1
Домашна провансиалска подправкаДомашната провансиалска подправка се съхранява в стъклен буркан с капак на тъмно и хладно място.
Използва се за овкусяване на всякакви ястия с меса, зеленчуци, за супи и за овкусяване на хляб и крутони....
20 Февр.
2
Солена подправка СамардалаОставете подправката да съхне на тъмно и проветриво място, за да запази цвета си.
След като течността се изпари, подправката е готова.
Съхранявайте подправката в стъклен съд, затворен с капак....
18 Май
Универсална домашна подправкаТази подправка ползвам за приготвянето на супи и всички видове ястия....
14 Февр.
6
Индийско къри - подправкаВсички подправки се смесват в порцеланов и в никакъв случай метален хаван.
Започват да се стриват постепенно, докато станат на гладка каша, което отнема около 30 минути....
10 Август
Домашно приготвена подправкаДомашната подправка ползвам за всякакъв вид ястия, но най-много за приготвяне на супи....
15 Септ.
Кекс с черен пипер, карамфил и бахарРазбийте яйцата със захарта до побеляване, добавете олиото, киселото мляко, всички подправки - ванилия, канела, лимонова кора, стритите черен пипер, карамфил и бахар.
Разбийте добре и постепенно добавете брашното....
28 Ноем.
Кекс с черен пипер, карамфил и бахарРазбийте яйцата със захарта до побеляване, добавете олиото, киселото мляко, всички подправки - ванилия, канела, лимонова кора, стритите черен пипер, карамфил и бахар.
Разбийте добре и постепенно добавете брашното....
28 Ноем.
Турски карамфилХарактеристика на турския карамфил
Турският карамфил носи латинско название Dianthus barbatus и е растение от рода Карамфили на семейство Карамфилови....
02 Дек.
Сушени моркови (за подправка)Изсушените зеленчуци запазват витамините и подобряват вкуса на ястия, супи и най-вече бульони.
Те се съхраняват лесно, не заемат много място и се приготвят много бързо.
За да ги съхраним за през зимата, ни е необходима...
07 Август
Моята универсална зеленчукова подправкаМоята универсална зеленчукова подправка е готова....
07 Август
Домашна подправка с морковиИзмийте много добре зеленчуците. Обелете морковите, главите целина и пащърнака.
Измийте ги отново и ги настържете на едрото ренде. Магданоза и листата от целина измийте и наситнете.
Смесете, посолете и объркайте добре...
09 Окт.
Бразилска подправка за месоНарежете на ситно червения лук и го смесете със ситно нарязаните чушки и кориандъра.
Разбъркайте добре сместа заедно със сока от лайм и оставете да престои на хладно поне 30-тина минути.
Сосът е изключително подходящ...
18 Окт.
Апетитна подправка по русенски (Анджика)Разсипете горещата подправка в бурканчета от бебешки храни (190 г), затворете ги и ги обърнете върху капачките, докато изстинат бурканчетата с апетитката....
30 Август
Арабска подправка Раз ел ханутСмесваме всички подправки, като ги разбъркваме много добре....
02 Април
Тарт с карамел и шоколадВ блендер смиламе орехите. Добавяме всички продукти и омесваме до меко тесто. Правим на топка, завиваме с стреч фолио и оставяме в хладилника за 30 мин.
Разточваме топката в кръгла форма за тарт и застиламе с борд в тавичка...
10 Февр.