Gotvach.bg»Статии»Подправки за Гъска
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кулинарни тънкости при приготвянето на гъска
Домашните гъски задължително трябва да се запържат предварително – може цели или на порции. След това се задушават в сос или бульон, в който може да се добави доматено пюре, зеленчуци, гъби и подправки....
Популярни немски коледни ястия
Необходима е една цяла гъска, 3 кисели ябълки, 1 глава лук, 2 чаени лъжички брашно, 100 милилитра пилешки бульон, сол и други подправки на вкус.
Гъската се измива и се натърква със сол отвън и отвътре....
Пробвайте! Тристепенно мароканско меню за чудо и приказ
Начин на приготвяне: В купа се смесват ситно нарязаните ябълки, вътрешностите на гъската и се подправят със сол и черен пипер. Самата гъска се измива добре и се намазва със смес от карамфила и меда....
10 класически френски коледни рецепти
Просто се уверете, че преди самото печене гъската е постояла достатъчно време в сол, подправки и захар. Глазура от портокал и вино се добавя по-късно, придавайки на това ястие типичен френски вкус....
Полза и приложение на зелените подправки
Хората използват подправки от незапомнени времена. Освен че придават вкус и аромат на ястията, различните подправки лекуват и различни заболявания.
Зелените подправки са незаменим източник на здраве и аромат....
Няколко съвета за вкусно печено пиле
Ако печете патица, използвайте подправки като къри, джинджифил, майорана, черен пипер и хилядолистник.
Печената гъска става много крехка и ароматна, ако добавите към нея смес от дъхави подправки....
Забранени храни при бъбречна недостатъчност
Такива са мозък, бъбреци, свински пържоли, шунка, гъска, миди, сухо мляко, яйчен белтък, сирена, орехи, бадеми и лешници....
Неизвестни, но много вкусни коледни ястия от различни държави
Класическото ястие се подправя с чесън, риган, доматен сос, зехтин и други съставки./page...
Диета при панкреатит
Сладкарски продукти, шоколад, доматени сокове и всички пикантни подправки. Газирани напитки, кафе и какао....
КимГотвене с ким
Кимът е специфична подправка, която най-често се добавя в мазни и по-трудно смилаеми храни, като свинско месо, гъски, патица, ястия със зеле, цвекло и т.н....
1
За храните без въглехидрати
- Подправките също съдържат въглехидрати. Дресингът за салата, майонезата съдържат въглехидрати също. Билките също съдържат въглехидрати....
Някои тънкости при готвенето на птиче месоМесото на дивите птици има специфична миризма и вкус, затова преди употреба трябва да се маринова поне 2-3 часа в слаб разтвор на оцет с подправки като кориандър, канела, индийско орехче....
1
Откриха конско месо в бг наденица във Великобритания
Според информацията на етикета този продукт е приготвен единствено от телешко и свинско месо, растителни фибри и подправки, но истината се оказва съвсем друга....
Най-важното за руската кухня ще разберете чрез тези ястия
Големите гори на Русия са се превърнали в източник на мед, ядки, гъби, билки, боровинки и дивеч: зайци, диви гъски и патици. Изобилието от резервоари са допринесли за създаването на много рибни ястия....