Gotvach.bg»Статии»Подправки за дивеч
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кои са най-подходящите подправки за дивеч
Много домакини се чудят как се готви месото от дивеч - дали се маринова, с каква марината се маринова и с какви подправки се овкусява. Ето няколко съвета, които ще Ви помогнат при готвенето на дивеч....
Подходящи подправки за пилешко месо
Това е подправка, която се използва в традиционната средиземноморска кухня. Подходящ е за пилешко, риба, дивеч, оризови храни и картофи, ястия със зеле, моркови и домати, а също така и за много от сладкарски ястия....
Кой дивеч как се приготвя?
Най-подходящата марината за дивеч е от някаква подправка, сладко-захар или мед и киселина - оцет или доматен сок.
Времето за готвене на дивеча зависи от възрастта на животното....
Направете си така кайма от дивеч
Преди да приготвите каймата, нарежете месото на ситно и го объркайте с подправките. Може да използвате готова подправка, която е специално за дивеч, а може и сами да си я направите....
Кои ястия не могат без бахар?
Слага се във всякакви маринати за дивеч, както и в рецепти в колбасарството. Поради добрия си консервиращ ефект, с бахар се подправят и някои туршии....
Съвети при готвенето на дивечово месо
Най-подходящата глазура за дивечово место е с пчелния мед, а дафиновият лист, розмаринът и черният пипер са най-добрите подправки за него.
Месото на дивеча се поднася с червено вино....
Подходяща гарнитура към дивечовите меса
Гарнитура от гъби
Гъбите могат да бъдат поднесени задушени заедно с ароматни подправки и поднесени отделно или да бъдат директно добавени към дивечовата гозба, особено ако тя е оставена да къкри на тих огън в глинен...
Най-старите подправки, използвани в света
Използва се в месни ястия, придава на месото на домашните животни аромат на дивеч. В умерени дози се използва като специален акцент в приготвянето на супи, месо, пилешко месо, грах....
Идеи за мезета от еленско месо
Всяко от парчетата се поръсва добре с останалите подправки, нанизва се на връв и се окачва да съхне. Мястото трябва да бъде задължително на сухо и силно проветриво място. След около 10 дни е готово за консумиране....
Какво знаете за шотландската кухня?
Викингите са пренесли ястия, подправени с къри, и опушването на някои храни.
От французите шотландците са се научили да приготвят крем-супи, както и да включват виното в рецептите за ястия с дивеч....
Индийското орехче е идеално за картофи и дивеч
Майорана и кимион отиват на печеното свинско, а печено месо от дивеч се връзва добре с индийско орехче, бял пипер, дафинов лист, чубрица, розмарин, кимион и черен пипер....
Към какви ястия да добавяме розмарин
Пернатият дивеч е много по-ароматен и вкусен, ако при приготвянето му се добави розмарин. Тази вкусна и ароматна подправка се използва за подобряване на вкуса и уханието на ястия и супи с гъби....
Босилекът - кралската подправка
В кулинарията е високо ценена подправка. Използва се за приготвянето на бульони и маринати. Най-добре си подхожда с говеждо месо и дивеч, с ястия от картофи и зеле....
Как да сготвим месо от сърна
Това, което в повечето готварски книги ще намерите като съвет е, когато готвите едър дивеч, първо винаги да го сварявате....
Кулинарен хороскоп на зодиите
Подходящи подправки са канела, хрян, горчица, мащерка.
На масата на Лъвовете трябва да има пилешко и дивеч. Необходимо е да обръщат повече внимание на плодовете – сушени или свежи....