Gotvach.bg»Статии»Подправки за кайма
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Подправки за кайма

Търсиш информация за Подправки за кайма? Разгледай последните ни публикации и статии за Подправки за кайма.
Подправки за каймаПодправки за кайма
1
Разбира се, количеството подправки, което ще добавяте, е по собствена преценка, тъй като всеки има различни предпочитания. Добре е да не прекалявате, най-вече със смления бахар....
Исоп е идеална подправка за кайма и телешкоИсоп е идеална подправка за кайма и телешко
Най-широка употреба намират пресни, като подправка към различни пастети, супи и кайми. Прибавен към печеното телешко, исопът му придава невероятен пикантен привкус. Освен пресен, исопът се използва и изсушен....
Да подправим правилно каймата за кюфтета и кебапчетаДа подправим правилно каймата за кюфтета и кебапчета
- Важно е да знаете, че кюфтетата и кебапчетата се приготвят доста често от една и съща кайма и в повечето случаи с едни и същи подправки....
Три неустоими специалитета с каймаТри неустоими специалитета с кайма
Ситно нарязаният лук се запържва заедно с каймата, добавя се галетата и индийското орехче и ако е необходимо се подправя със сол и черен пипер....
Към кои ястия да добавяме кимионКъм кои ястия да добавяме кимион
1
Освен към каймата за кебапчетата и кюфтетата, кимионът се добавя и към почти всички ястия с кайма, като сарми и пълнени чушки. На всяко ястие той придава своя силен и така специфичен аромат....
Приготвяне и овкусяване на телешка каймаПриготвяне и овкусяване на телешка кайма
След прибавянето на подправките, трябва да размесите добре каймата, за да могат да се разнесат из цялата смес. За овкусяването на телешката кайма е необходимо каймата да престои заедно с подправките поне 30 минути....
Тайните на вкусната каймаТайните на вкусната кайма
1
Няма как да постигнем страхотен вкус на каймата, дори и с много подправки, ако не сме подбрали преди това месото, с което да я направим....
Направете си така кайма от дивечНаправете си така кайма от дивеч
Преди да приготвите каймата, нарежете месото на ситно и го объркайте с подправките. Може да използвате готова подправка, която е специално за дивеч, а може и сами да си я направите....
КаймаКайма
2
Тайната на истински вкусната кайма е в правилните пропорции между количество смляно месо и комбинация от видове подправки. Подправките зависят от вида на ястието, което искате да приготвите с каймата....
Към кои ястия да добавяме чубрицаКъм кои ястия да добавяме чубрица
С чубрица се подправят всякакви ястия с месо и яхнии. Освен това влиза в състава на всяка кайма за кюфтета, кебапчета, както и ястия с кайма, като пълнени чушки например....
Тънкости при правене на кюфтета и кебапчетаТънкости при правене на кюфтета и кебапчета
45
Когато омесите каймата заедно с подправките и бирата, трябва да я оставите хубаво да поеме подправките....
Тайната на перфектните Станимашки сармиТайната на перфектните Станимашки сарми
Начин на приготвяне: Каймата и оризът се смесват. Зеленчуците се почистват и нарязват на дребно. Добавят се към сместа и се подправят с подправките. От лозовите листа се подбират най-малките....
Тънкости при пържене на кюфтетаТънкости при пържене на кюфтета
1
Омесената кайма трябва да престои в хладилник поне 3-4 часа, за да поеме подправките....
Как правилно да овкусяваме каймата?Как правилно да овкусяваме каймата?
1
И независимо дали ще приготвяме кюфтета или кебапчета на скара, яхния с кюфтета, мусака или пълнени чушки, винаги е важно как да подправим каймата за съответното ястие....
Тайната на сочните кюфтетаТайната на сочните кюфтета
Когато омесите каймата заедно с подправките и малко бира, трябва да я оставите хубаво да поеме подправките. Най-добрият вариант е да постои в хладилник 1 ден....