Gotvach.bg»Статии»Подправки за ориз
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Подходящите подправки за ориз
Други подходящи за ориз подправки са запържен в масло джинджифил, комбиниран с червен пипер, а също така запържени в масло семена от горчица.
Подходяща подправка за ориз е запърженият на сух тиган анасон....
Подправки, подходящи за ориз
Хубавото на оризът е, че той може да бъде приготвен по много начини и към него могат да бъдат прибавени много подправки....
Кой подправки да добавим към ориза за различен тип ястия?Ще споделим с вас какви подправки да добавяте към ориза спрямо това какъв вкус искате да постигнете накрая.
Какви подправки си пасват отлично с любимия ни ориз?...
1
Непознатата индийска подправка Ажгон-Аджвайн (Ajwain)
В Индия обаче това е позната билка, която се ползва основно като подправка.
Има я в миксове като къри, с което се подправя почти всяка храна....
Подходящи подравки за сарми
Можете да слагате тези подправки и на лозови и на зелеви сарми.
Внимавайте обаче с джоджена и кимиона. Тези подправки не са подходящи за всеки вид сарми....
Най-популярните подправки в арабската кухня
/page
pageКанела
Свикнали сме с този вид ароматна подправка да подправяме сладкарските изделия в Европа. В Арабският свят с нея се подправят почти всички месни ястия....
Асафетида овкусява идеално леща и оризСлед себе си екзотичната подправка оставя леко кисел оттенък.
В аюрведичната и индийска кухня асафетида е сред най-често използваните подправки....
1
Най-популярните подправки в средиземноморската кухня
Те се губят при сушената подправка.
Тази средиземноморска подправка е много използвана от италианците в пиците, за маринати на маслини и зеленчуци на скара....
Билката бабина душичка - характеристики и кулинарна употреба
„Заатар“ е ароматна арабска подправка.
„Смес от италиански подправки“ - мащерката е един от компонентите, която допълва основния състав....
Ажгон - непознатата съставка на кърито
В Киргизстан тези пикантни растения подправят ястия от пържено месо със зеленчуци, овкусени с марината за месо....
Подправките: Душата на всяко ястие
Нужно е да обърнем и специално внимание на солта като подправка. Готварска сол е подправка за всеки вид ястие....
Популярните арабски подправки
Те често добавят уханната подправка към месни супи, яхнии и дори пудинги....
Характерни черти на Индийската кухня
Да започнем с любимата за индийския регион подправка къри. Други подправки, които са много обичани използвани за зеленчукови ястия, са кориандър, анасон, кимион, маково семе, куркума....
Кулинарна употреба на подправката Махлеб
Несъмнено огромното разнообразие от подправки и уханни треви, с които се подправят всички арабски ястия....