Gotvach.bg»Статии»Ползи от булгура
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Ползи от булгура

Търсиш информация за Ползи от булгура? Разгледай последните ни публикации и статии за Ползи от булгура.
БулгурБулгур
Здравословни ползи от булгур Булгурът е рекордьор по отношение на полезни хранителни вещества сред останалите зърнени храни....
Да заменим ориза с булгурДа заменим ориза с булгур
Както и при другите зърнени култури, е добре булгурът да се съхранява в херметически затворен съд. Ползи от хапването на булгур Освен другите си качества булгурът притежава и изцяло здравословни такива....
Варивата - продукти на миналото и на бъдещетоВаривата - продукти на миналото и на бъдещето
Ето още някои въпроси и отговори, които може да са ви от полза: Защо да ги ядем? 100 г бобови култури осигуряват толкова протеини, колкото 100 г месо....
Кои са истинските пълнозърнести храни?Кои са истинските пълнозърнести храни?
Булгур Булгурът се прави от пшеничени ядки, които се обработват и натрошават на парчета. За да бъде годен за консумация, той се накисва или се сварява за кратко....
Вегануари - защо наричат така 1 месец от годината?Вегануари - защо наричат така 1 месец от годината?
Всъщност идея за Вегануари се ражда през 2014 година, като целта на това е да се разпространят ползите от веганството за организма и природата заедно с това. Вегануари - защо наричат така 1 месец от годината?...
С какво да заменим ориза в ястия?С какво да заменим ориза в ястия?
Ето обаче с какво можете да замените ориза в гозбите си: Булгур Булгурът е доста сходен с ориза - набъбва като него, обикновено се приготвя в пропорции 1: 3 с вода и след като заври, също се оставя на бавен огън....
Лозовите сарми – вкусни и полезниЛозовите сарми – вкусни и полезни
Със своите ползи лозовите сарми могат да се считат за храна срещу болестта на Алцхаймер. Предотвратяват натрупването на бета амилоидни плаки....
Защо пълнозърнестите храни са полезни?Защо пълнозърнестите храни са полезни?
Булгур Булгурът е една обикновена храна, която има необикновени ползи за здравето ни, тъй като съдържа много фибри, минерали и други ценни вещества....
Пшеничен грисПшеничен грис
Ако погледнем още по-назад в древни времена, думата идва от латински, където simila означава брашно или булгур....
Как да сварим киноа, амарант и соргоКак да сварим киноа, амарант и сорго
Амарантът също не отстъпва на киноата по здравословни ползи за организма. Смята се, че това е била основна храна за ацтеките....
ОвесОвес
1
Пропорцията е една чаша овес към две чаши вода, а времето на приготвяне зависи от самия продукт, но варира между 15 и 30 минути; • Когато приготвяте булгур, пропорцията булгур: вода е 1:3, а времето за приготвяне около...
Когато преди Великден е време за постиКогато преди Великден е време за пости
Ето няколко 100 процента вегетариански рецепти, които ще ви бъдат от полза по време на пости, но и винаги, когато решите....
Полезни свойства на щираПолезни свойства на щира
Листата му се готвят като спанака, чийто заместител е, а семената се варят подобно на друго вариво - булгура. Използва се и за фуражна храна на домашните птици. Ядат го и прасетата....
Протеинови, въглехидратни и неутрални храни - как да ги съчетавате?Протеинови, въглехидратни и неутрални храни - как да ги съчетавате?
Чрез правилното комбиниране на храните ще извлечем максимална полза за нашето здраве. Чрез тези комбинации неусетно ще намалим от нашето тегло, без да се ограничаваме от нищо....
Защо черният ориз е най-полезенЗащо черният ориз е най-полезен
Този сорт обаче е най-полезният сред всички видове ориз, включително носи по-големи ползи за здравето и от кафявия....