Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Волски езикВолски език
20 Февр.
Ползи от волски език Волският език има благоприятно действие при бронхити и трахеити, хроничен нефрит, болести на далака, застойни явления....
Народна медицина с волски езикНародна медицина с волски език
23 Април
Волският език е билка, която е популярна още с имената еленов и биволски език. От растението се използват листата – те се берат през пролетните месеци, след което се изсушават....
Лечебни рецепти с волски езикЛечебни рецепти с волски език
05 Март
сладник и иглика, 100 г стръкове от камшик и 40 г листа от волски език....
Волският език лекува кашлицаВолският език лекува кашлица
01 Дек.
Една от най-ефикасните билки е волският език – от билката се използват само листата. Отварите с волски език помагат при бронхити, трахеити, хроничен нефрит, болести на далака, цистопиелити и др....
Желиран езикЖелиран език
21 Януари
2
Свинските езици се сваряват заедно с целите моркови, магданозените корени, дафиновия лист, зърна черен пипер, бахар и солта в тенджера под налягане 40 минути. Морковите се изваждат и нарязват на кръгчета. Езиците се...
Паниран езикПаниран език
27 Февр.
2
В подсолена вода слагаме да се свари езикът. Може да ползвате телешки или свински, както ви хареса. След като се свари, изцеждаме от водата и го белим. Нарязваме го на кръгчета. В купа разбиваме яйцата. Взимаме парче...
Печен езикПечен език
26 Януари
Езикът се сварява, обелва се и се нарязва на парчета. Кашкавалът се настъргва. Лукът се задушава в олиото. Филията от хляба се накисва в мляко. Към задушения лук се прибавят яйцата, изцедената добре от млякото филия и...
Език панеЕзик пане
10 Март
1
Свинският език се сварява много добре в тенджера под налягане за около 2 часа. След като е сварен, се потапя в студена вода за секунди и се обелва. Нарязва се на парчета, посолява се и се панира последователно в брашно...
Пържен езикПържен език
25 Септ.
Добре изчистения и измит език сварете с нарязаните едро морков, целина, корени магданоз, дафиновите листа. Ако обичате, може да добавите и малко бахар. След като езикът омекне, извадете го, обелете го. Изчакайте да изстине...
Паниран езикПаниран език
04 Януари
Езикът се измива и се вари със сол, морков, керевиз, дафинов лист, черен пипер и бахар. След като уври още топъл се бели. Нарязва се на порции и се посолява. Панира се като първо се топи в брашното, след това в бирата...
Шпикован езикШпикован език
12 Дек.
Сварете в подсолена вода приготвения телешки език, потопете го в студена вода и го обелете. Направете в готовия език отвори с нож и пъхнете в тях скилидки чесън и ивички от бекона (пушени гърди). Сложете шпикования...
Морски език (Палтус)Морски език (Палтус)
12 Окт.
Вредни влияния на месото на морския език Въпреки многобройните ползи, в това месо има скрити и някои вреди, които трябва да се имат предвид....
Дешифрираха бебешкия езикДешифрираха бебешкия език
16 Юни
Лесно ли е да разбере майката защо бебето плаче, какво изразяват крясъците му? Невъзможността да се ориентират околните за желанията и нуждите на бебето идва от това, че не разбираме бебешкия език. А бебетата изразяват...
Печен морски езикПечен морски език
21 Май
Почистете и измийте добре рибата морски език. На мястото, където сте извадили вътрешностите, сложете сол, зехтин и цели скилидки чесън със стрък розмарин. Намажете рибата със зехтин, поставете върху хартия за печене...
Пушен свински езикПушен свински език
28 Януари
В тенджера под налягане поставяме всички продукти описани по-горе. Сипваме вода, за да се покрият продуктите заедно със свинския език, и поставяме на котлона да ври за 35 минути. Времето за готвене на езика зависи от...
Коктейл Усукан ЕзикКоктейл Усукан Език
29 Окт.
Светлият или златният ром имат едва доловим вкус, за разлика от тъмния ром, така че те не прикриват вкусовете от другите ликьори. Слагаме в шейкър с лед светлия ром, кокосовия ликьор, портокаловото кюрасо и лимоновия сок...
Свински език панеСвински език пане
11 Дек.
Измийте и почистете свинския език, след което го сложете да се вари в подсолена вода с подправки - карамфил, зърна черен пипер, бахар и др. По желание може да добавите и кубче бульон. След като свареният език изстине,...
Задушен телешки езикЗадушен телешки език
12 Дек.
Подваряваме телешкия език в подсолена вода, обелваме го и го режем на парчета. В тенджера загряваме олиото и в него задушаваме нарязаните лук, моркови, чесън и целина, прибавяме доматеното пюре, пипера, солта, захарта...
Телешки език панеТелешки език пане
12 Дек.
Езикът се сварява /за около 1 час/ в подсолена вода, която е овкусена с посочените подправки. След това се измива със студена вода и се нарязва на късове. В един съд се слага брашното, в друг - галетата, а в трети...
Вкусен телешки езикВкусен телешки език
02 Февр.
Телешкия език измиваме и поставяме в тенджера заедно с нарязаните на едро зеленчуци и зърната черен пипер. Заливаме с вода и оставяме да кипне. Оставяме на тих огън да се вари за около 3 часа, под капак, ако е необходимо...
Телешки език фрикасеТелешки език фрикасе
20 Септ.
Подготвеният телешки език се нарязва на парчета и се вари в тенджера под налягане. Зеленчуците се нарязват на ситно и се задушават в зехтин. Добавете езикът заедно с бульона, след омекване на зеленчуците. Пригответе кашичка...
Свински Език ЯхнияСвински Език Яхния
08 Април
Поставяме езика в съд заедно с бахара и дафиновия лист да се вари. След като е готов вадим и докато е още топъл го обелваме. Нарязваме зеленчуците. В тиган запържваме всички зеленчуци в олиото. Към тях добавяме червеното...
Пържен свински езикПържен свински език
29 Септ.
Почистете добре свинските езици и ги сложете да се варят с корените за супа, нарязани дребно, дафиновия лист, зърна черен пипер и бахар. Към края добавете виното и доварете. Сварените езици обелете. Нарежете ги на...
Маринован телешки езикМаринован телешки език
23 Ноем.
1
Телешкият език се накисва в студена вода за около 12 часа, която е добре да се смени няколко пъти. Изкиснатият език се слага в дълбока тенджера, залива се със студена вода, добавят се подправките и ч.л. сол и се кипва. Котлонът...
Език в сачеЕзик в саче
27 Август
1
Сварете почистения телешки език в тенджера под налягане заедно в подправките. Още топъл го обелете и го нарежете на филийки. Загрейте бавно сачето, което трябва да е добре намазнено. Сложете езика и го запечете равномерно...