Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Маринован стек от щраус на скараМаринован стек от щраус на скара
30 Януари
За стековете от щраус се приготвя марината от чашата вино, щипка индийско орехче, щипка кориандър и балсамовия оцет. Месото от щраус поема много бързо аромати и е деликатно само по себе си....
Месо от щраусМесо от щраус
07 Август
Ползи от месо от щраус Освен че е екзотично и вкусно, месото от щраус е и полезно....
Месо от щраус - екзотично, вкусно и нискокалоричноМесо от щраус - екзотично, вкусно и нискокалорично
20 Август
Месо на щраус може да се приготвя както всички други птици. То се поддава на различна термична обработка: пържене, варене, задушаване, печене, и др....
Многобройните ползи от агнешкото месоМногобройните ползи от агнешкото месо
22 Януари
Това според редица експерти е тъжен факт, защото този вид месо има толкова много ползи, че би трябвало редовно да присъства на трапезата ни, а не само по празници....
Синдром на Чърдж-ЩраусСиндром на Чърдж-Щраус
10 Юли
Симптоми при синдром на Чърдж-Щраус Най-честият симптом при синдром на Чърдж-Щраус е астма....
Здравословни ползи от ден без месоЗдравословни ползи от ден без месо
28 Дек.
Ще ви покажем обаче, че ако се научите да не консумирате месо поне веднъж седмично, то ще извлечете много здравословни ползи за организма си. 1....
Ползи и вреди от свинското месоПолзи и вреди от свинското месо
03 Септ.
1
Ползи от свинското месо Свинското месо се явява по-лесносмилаемо месо от овчето месо....
Вижте истинските ползи и вреди от свинското месо!Вижте истинските ползи и вреди от свинското месо!
10 Окт.
Ето защо сме решили тук да разнищим въпроса дали свинското месо е вредно или напротив - полезно за здравето ни: Ползи от свинското месо - В сравнение с останалите видове месо, то е сред онези, които са особено богати...
Хранителни предимства на месото от щраусХранителни предимства на месото от щраус
26 Март
2
Месото на щрауса често се нарича месо на бъдещето. Месото на щрауса е едно от най-висококачествените меса....
За какво месо се ползва розмарин?За какво месо се ползва розмарин?
19 Ноем.
Розмаринът е изключително ароматна подправка, която се използва за ароматизиране на ястията от най-дълбока древност. Най-много се използва в испанската, френската и италианската кухня, но набира все по-голяма популярност...
Приложение на черупките от яйца на щраусПриложение на черупките от яйца на щраус
07 Окт.
Яйца от щраус - звучи екзотично за нашите географски ширини. Не е невъзможно да се открие обаче такъв продукт, тъй като се намират ентусиасти, които да създадат ферми за щрауси....
Засаждане и отглеждане на кактус на ЩраусЗасаждане и отглеждане на кактус на Щраус
24 Ноем.
Ето какво ще Ви е от полза да знаете, ако сте любители на кактусите и сте решили да се сдобиете с кактус на Щраус: - Въпреки че идва от полупустинните части на Америка, кактусът на Щраус не обича прекомерната жега и най-добрата...
Агнешко МесоАгнешко Месо
25 Януари
чесън и розмарин; - Можете да сервирате агнешкото с млечен ментов сос, направен от мляко, няколко листа мента и чесън; - Добавяйки към агнешкото и любимите Ви зеленчуци, можете да си направите страхотни шашлици; Ползи...
Говеждо месоГовеждо месо
29 Ноем.
Вреди от говеждото месо Наред с ползите, консумацията на говеждо месо носи и някои негативи....
Гъше месоГъше месо
23 Август
Ползи от гъше месо Консумацията на гъше месо е препоръчителна по много причини. В месото се съдържат голямо количество мастни киселини....
Биволско месоБиволско месо
10 Август
Ползи от биволско месо Здравословните ползи от биволското мляко са познати на човечеството открай време....
Еленско МесоЕленско Месо
12 Септ.
1
Ползи от еленското месо Еленското може да не присъства често в плановете ни за вечеря, но всъщност може да е прекрасна добавка към плана ни за една здравословна диета....
Пуешко МесоПуешко Месо
12 Септ.
Ползи от пуешко месо - Съдържа селен - минерал, имащ антираково действие. Пуешкото месо съдържа селен, който е микроминерал с антиоксидантно, антираково и антивъзпалително действие....
Глазиране на месоГлазиране на месо
11 Март
Глазирането е повърхностен, краткотраен процес на предаване на топлина, при който трябва да се има предвид цялата повърхност на продукта. За да се разбере същността на процеса, може да се наблюдава какво се случва със...
Месо от акулаМесо от акула
28 Август
Ползи от месо от акула Акулата принадлежи към групата на полутлъстите риби, които съдържат 5 до 10% мазнини....
Пещерните хора гравирали яйца от щраусиПещерните хора гравирали яйца от щрауси
08 Март
В планинския масив Дийпклъф в ЮАР учени открили древни артефакти, на които археолозите не са се натъквали до сега – гравирани черупки от яйца на щраус, направени преди повече от 60 хиляди години!...
Без червено месо месо в студентските столове в ОксфордБез червено месо месо в студентските столове в Оксфорд
03 Дек.
Екологичните теми са не само модерни в последното десетилетие. Те са и надежден начин да се насочва непрекъснато вниманието към опазването на околната среда и предизвикателствата, които поставят пред човешкото общество нарастващите...
Шпиковано месоШпиковано месо
04 Дек.
4
Взимаме едно хубаво парче свинско месо, измиваме и го подсушаваме. Нарязваме си на малки парченца сланината, чесъна и моркова....
Пържено месоПържено месо
04 Дек.
Нарежете предварително измитото и подсушено месо на големи парчета. Набодете ги с ножа, сложете ги в хаван и го начукайте добре. Поръсете с подправки и добавете скълцаните ситно лук и магданоз....
Пържено месоПържено месо
17 Януари
Пърженото месо се поднася топло с гарнитура от печени картофи....