Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пържено свинско с виноЩом лукът и месото хубаво омекнат и се сготвят, объркайте с всички подправки на вкус и снемете от котлона пърженото свинско с вино.
Задължително поднесете с чаша червено вино....
23 Март
Ароматна марината за свинско с виноНарежете плешката или бута на дебели пържоли, посолете съвсем леко и начукайте или нацепете на няколко места с острието на ножа.
В голяма купа сипете виното, подправката за скара, захарта и останалите подправки, разбъркайте...
16 Март
Друсано свинско с вино и гъбиПоднасяме друсано свинско с вино и гъби с чаша червено вино....
10 Февр.
Ароматно свинско с вино, кашкавал и лукСвинското се нарязва на хапки. Поставя се в тиган със сгорещено олио и малко се запържва от двете страни....
27 Март
Свинско с баклаНарязвате месо, запържвате в мазнината, добавяте нарязания на ситно лук и морков.
Обработвате баклата и я прибавяте към месото, наливате вода - да покрие.
Когато е почти готово, слагате домата, солта, червения и черния...
17 Февр.
Свинско в гювечЗапържва се месото което е нарязано на хапки, добавя се лукът, червен пипер, черен пипер и малко сол.
В пръстен гювеч се изсипва запърженото месо, чушките, гъбите, картофите и царевицата.
Изсипва се доматения сок...
17 Януари
Свинско с лападНарязваме свинското месо на парчета. Слагаме сол и смлян черен пипер на вкус. Объркваме го добре да се разнесат подправките. Слагаме ги в тенджерка с малко олио да се запържи леко.
Така стават по-вкусни....
25 Юни
Свинско с бираРежем месото на кубчета, овкусяваме го и го пържим в сгорещеното олио. Режем и лука на колелца и ги запържваме в същата мазнина.
Белим доматите, режем ги на кубчета и ги добавяме към месото.
Овкусяваме с подправките...
22 Юни
Свинско с лукНарежете месото на едри парчета и го задушете в мазнината. Щом порозовее прибавете нарязания на филийки лук.
Похлупете тенджерата и задушавайте, докато лукът омекне напълно.
От време навреме разклащайте тенджерата...
17 Окт.
Свинско с горчицаМесото се нарязва на парчета с предпочитана големина и се изсипва в тавичка. Залива се с вода, поръсва се с чубрица и сол.
Печете в загрята фурна, докато по-голямата част от водата изври. След това го отделете в едната...
05 Юли
Свинско в бурканиНарежете месото на средно големи парчета, подходящи за готвене.
Посолете го и го оставете на скара или наклонена повърхност на студено поне 24 часа, за да се отцеди добре кръвта.
Наредете месото в буркани, сложете...
18 Септ.
Свинско с ябълкиОтгоре наредете запържените свински гърди.
Покрийте тавата с фолиото и запечете за около 60-90 минути....
02 Септ.
Свинско с подробицаСвинското месо се слага в тиган с олио, сол на вкус и 300 мл вода под капак. От време на време се отваря, за да се разбърка, така докато изкипи водата и остане на мазнина....
08 Юни
Свинско с грахТака приготвеното свинско с грах може да се вари още около 8-10 минути на тих огън или да се изсипе в тава и да се изпече....
26 Април
18
Свинско с туршияПечете свинското с туршия на 200-250 °C, докато остане само на мазнина.
Приятен апетит!...
21 Дек.
Свинско с маслиниНарежете месото на кубчета. Овкусете със сол, черен пипер и кимион. Запържете в нагорещен тиган.
Прибавете нарязания на шайби лук. Пържете, докато лукът омекне.
Изчистете и измийте ориза. Сварете ориза в 3 ч.ч. вода...
30 Септ.
2
Свинско с гъбиМесото се нарязва на филийки с дебелина 2-3 см, овкусява се със сушените подправки. Овалва се в брашното и се пържи леко да се запечата и от двете страни.
В съда за печене се подрежда месото на един ред, отгоре се слага...
06 Март
2
Свинско с къриЗагрейте олиото в голям тиган и запържете нарязаното на късчета свинско на около 5 минути....
01 Април
1