Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Кекс с фруктоза за диабетициКекс с фруктоза за диабетици
11 Ноем.
Ако забитата клечка излезе чиста от него, кекс с фруктоза за диабетици е готов....
ФруктозаФруктоза
20 Юни
Ползи от фруктоза Едно от най-новите проучвания показва, че фруктозата в умерени количества може да не е толкова лоша за организма. По препоръки приемът ѝ в чист вид обаче не е препоръчителен за диабетици....
Ягодово сладко с фруктозаЯгодово сладко с фруктоза
29 Юни
Съхранявайте ягодово сладко с фруктоза на тъмно и хладно място, за предпочитане в хладилник....
Непоносимост към фруктозаНепоносимост към фруктоза
25 Юли
В случай, че се установи, че страдате от фруктозна непоносимост, избягвате храни богати на фруктоза, добавяйте повече цинк и фолиева киселина към хранителния си режим....
Фруктова пицаФруктова пица
13 Май
Фурна - 180 градуса; Намаслена тавичка с диаметър около 30 см; Работи се с миксер. В купата на миксера се разбива маслото и захарта до побеляване около 2 минути. Добавя се яйцето и ванилията и се разбива, докато се усвои...
Фруктови пастичкиФруктови пастички
30 Януари
Мармаладът размиваме с хладката вода. Към него прибавяме ореховите ядки, стафидите и нарязаните смокини. Добавяме и канелата, содата, захарта и портокаловия конфитюр. Разбъркваме добре сместа и добавяме брашното. В...
Фруктово млякоФруктово мляко
02 Окт.
Започнете да разбивате сметаната, като доливате по малко от плодовия сироп. Изстудете сместа и я поднесете в отделно чаши....
Фруктов кексФруктов кекс
21 Май
Нарязваме си орехите на ситно, смокините също. Разбиваме яйцата със захарта много добре до побеляване. Пресяваме брашното, прибавяме към него бакпулвера. Слагаме олиото, канелата, орехите, стафидите и смокините....
Фруктов кейкФруктов кейк
21 Август
2
Разбийте жълтъците със захарта продължително, докато захарта се разтопи и се образува гъст яйчен крем. Добавете брашното и продължете разбиването 10 минути. Отделно разбийте белтъците с щипка сол на твърд сняг и внимателно...
Фруктов хлябФруктов хляб
01 Май
1
Бадемите се нарязват на дълго, а лешниците на филии, Лимонът се настъргва. Смокините се нарязват на парчета, а стафидите се овалват в брашно. Яйцата се бият със захарта 20 минути. В сгъстената смес се прибавят брашното...
Фруктов КозунакФруктов Козунак
19 Април
Сипваме маята в затопленото мляко, добавяме захарта и 2 с.л. брашно, разбъркваме и оставяме за 10 минути. След това изсипваме тази смес в пресятото 2 пъти брашно, добавяме останалата захар, солта, олиото, кокосовото масло...
Фруктов хлябФруктов хляб
19 Април
Нарязваме лешниците, бадемите и смокините, настъргваме лимоновата кора и овалваме стафидите в брашно. Разбиваме яйцата със захарта до побеляване и прибавяме брашното, канелата, ванилията, бакпулвера, лимоновата кора, стафидите...
Фруктова захар и диабетФруктова захар и диабет
11 Май
2
Храните с нисък гликемичен индекс могат да бъдат от полза за хората с диабет, тъй като те ще помогнат за предотвратяване на постъпването на ударни дози глюкоза в кръвта....
Сухиндолски фруктов хлябСухиндолски фруктов хляб
23 Март
Сваряваме сушените сливи и смокини с малко вода и част от захарта до омекване. Оцеждаме ги и ги нарязваме на парчета. Замесваме тесто, като пресяваме брашното и правим кладенче. В него последователно прибавяме разтопена...
Глюкозо-фруктозен сиропГлюкозо-фруктозен сироп
01 Септ.
1
Въпреки че глюкозо-фруктозен сироп и захарта съдържат приблизително еднакви количества фруктоза, те не са съвсем еднакви. Фруктозата от сиропа се усвоява много по-бързо....
Празничен новогодишен фруктов кейкПразничен новогодишен фруктов кейк
29 Дек.
Затова празничния новогодишен фруктов кейк се приготвя поне две седмици преди новогодишните празници. По идея от: В кухнята с Йоана...
Коледен фруктов кейк с марципанКоледен фруктов кейк с марципан
18 Дек.
Изчакайте готовият кейк да се охлади във формата за 10 минути, след което го обърнете върху решетка, за да се изстине напълно коледния фруктов кейк с марципан....
Фруктово руло Фантазия с уникален вкусФруктово руло Фантазия с уникален вкус
22 Окт.
Замразените плодове отцедете, а на вишните махнете костилките. Обелете бананите и ги нарежете на шайби, напръскайте ги с малко лимонов сок, да не почернеят. Разбийте белтъците и постепенно добавяйте захар. След това прибавете...
Фруктов кекс с орехи и смокиниФруктов кекс с орехи и смокини
22 Август
Поръсете готовия фруктов кекс с пудра захар....
Фруктозата - новото лице на Бялата смърт?Фруктозата - новото лице на Бялата смърт?
13 Април
10
Фруктозата или както е по известна – плодовата захар, доскоро се приемаше за здравословната алтернатива на бялата захар....
Заменете слънчевите бани с фруктов загарЗаменете слънчевите бани с фруктов загар
16 Юли
Последните медицински изследвания в Англия показва, че добър тен можете да получите дори и при съвсем малко време, прекарано на слънце. За да е по-ефективно слънцеизлагането и да трае по-дълго време тенът, включете в дневния...
Пълнее ли се от фруктозата в плодовете?Пълнее ли се от фруктозата в плодовете?
31 Януари
И така, причината за това е, че в последните години се пропагандира това, че фруктозата може да се ползва като заместител на захарта за подслаждане на напитки например....
Ползи от цистеинПолзи от цистеин
05 Юли
Цистеинът принадлежи към заменимите аминокиселини, които може да се синтезират в тялото от серин с помощта на витамин В6. Може също така сероводород да се използва като източник на сяра за синтез на цистеин. Процесът...
Ползи от изомалтПолзи от изомалт
26 Април
От години човечеството търси безвредни заместители на захарта. На пазара съществуват много видове, но за редица от тях се твърди, че само привидно не нанасят вреди на организма, а всъщност е точно обратното. За един от...
Йонофореза - дерматологични ползиЙонофореза - дерматологични ползи
04 Февр.
Йонофорезата е козметична процедура, която се отразява много добре на състоянието на кожата. При йонофорезата в кожата се вкарват подхранващи вещества с помощта на ток, което оказва много добро въздействие върху кожата. Тя...