Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Хайвер с лукДобавяме я при хайвера. Пак разбиваме. После добавяме много бавно останалата част от олиото на тънка струйка и пак разбиваме продължително до гладка смес.
Изцеждаме си сока на ½ лимон....
02 Окт.
3
Хайвер с грисИзсипете водата в тенджера и я сложете на котлона. Към нея добавете солта и олиото. Когато заври, веднага я махнете и постепенно прибавете гриса. Върнете отново на котлона и варете докато се сгъсти.
През това време може...
22 Март
Хайвер с тиквичкиИзберете млади тиквички, които са с недоразвити семена. Почистете ги от дръжките и ги обелете. Нарежете ги на кубчета или ги настържете на едро ренде.
Поставете ги на огъня в подходящ съд с капак и ги оставете да се задушат...
02 Окт.
Къри хайвер с яйцаВ голяма купа настържете яйцата, а чесъна пресовайте. Добавяте лимоновия сок, майонезата, кърито, магданоза, сол, черен пипер и сос Табаско на вкус.
Разбърквате и оставяте в хладилник да престои няколко часа.
Сервирате...
08 Януари
Тарама хайвер с крутониГотовия хайвер се смесва с крутоните от препечен хляб и се украсява със сварено яйце, маслини и магданоз....
19 Февр.
Пържен хайвер с яйцаВ дълбок съд пасираме всички продукти без маслото добре.
После на котлона слагаме тиган и добавяме 2 с.л масло да загрее и добавяме сместа и пържим като палачинка, докато добие златист цвят и от двете страни.
Като...
27 Септ.
Рибен хайвер с грисДобавете подправките, магданоза и прясно изцеден лимонов сок към разбития хайвер. Пасирайте за кратко и поднесете в чинийки или върху препечени филийки или сухари....
19 Март
Гъбен хайвер с лукЛукът се нарязва на ситно и се запържва до златисто.
Гъбите се почистват и се сваряват в солена вода.
Нарязват се на ситно и се смесват с лука.
Добавя се черен пипер, захар и оцет.
Сервира се с препечени филийки...
26 Август
Зеленчуков хайвер в бурканиРазпределете зеленчуковия хайвер в буркани, затворете и стерилизирайте за 15 минути....
18 Август
Диетичен хайвер с извараИзварата и червеният пипер се разбиват, като постепенно се прибавят водата и олиото.
Добавя се ситно нарязаният лук и се посолява на вкус....
27 Януари
Хайвер с бяло виноПоставяме хайвера в съд, намазан с масло.
Отгоре поставяме нарязаните домати, поръсваме с лимонова кора, сол, черен пипер, нарязания магданоз, заливаме с вино и разтопено масло....
11 Септ.
Грис хайвер с майонезаЗаварява се вода с малко сол. Сипва се грис и бъркаме, докато сгъсти. Сваля се прехвърляме в купа да се охлади.
Прибавя се настърган лук, майонеза и ако има нужда от малко сол и лимоновия сок.
Разбърква се добре и сервираме...
03 Януари
1
Паниран хайвер с бираИзмийте хайвера добре и го овкусете със сол и лимонов сок.
Разбийте яйцето с бирата на пяна и топете всяко парче хайвер в панировката, а после в брашно....
30 Ноем.
Зелен хайвер с яйцаПоследни към хайвера се прибавят яйцата, твърдо сварени и нарязани на кубчета.
Зеленият хайвер се украсява с клонки от магданоза или свежи домати, нарязани на колелца....
24 Юли
Тарама хайвер с галетаПоднесете хайвера изстуден, гарниран с маслини, репички, резени лимони и др....
17 Юли
Хайвер от чушкиЧушките се почистват от семките и се изпичат. Обелват се и се нарязват на ситно. Към тях добавете и лука нарязан на ситно. Лютите чушки също се изпичат и обелват. Сложете чушките в блендер.
Добавете счукания чесън, доматеното...
06 Ноем.
Хайвер от гъбиГъбите се почистват, отрязват им се пънчетата. Задушават се в олиото. Лукът се настъргва и се прибавя към тях.
След като се позапържи, се посолява и се подправя с черен пипер на вкус и с размитото доматено пюре.
Всяка...
31 Януари
Хайвер от грисДруг начин да приготвите хайвера от грис е като направите яйцето, олиото и лимоновия сок на майонеза и я подправите с малко сол и захар....
26 Март
5
Хайвер от патладжаниОбелете патладжаните и ги изпечете. Намачкайте ги и прибавете нарязаните на ситно яйца, сметаната, чесъна и магданоза.
Добавете олиото и посолете....
13 Окт.
Хайвер от патладжанИзпечените патладжани се обелват и нарязват на ситно, слагат се в купа. Към тях се прибавят сиренето и нарязаното на дребни парчета яйце.
Чесънът се счуква и се смесва с киселото мляко, солта и олиото, прехвърля се при...
18 Март
1