Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Какви са ползите от пълнозърнестия хляб?Какви са ползите от пълнозърнестия хляб?
15 Март
Освен всички ползи, този хляб ни дава много жизнени сили и енергия през целия ден....
Пълнозърнест хлябПълнозърнест хляб
24 Февр.
Ползи от пълнозърнестия хляб Пълнозърнестият хляб е полезна храна за хора с диабет....
Хляб ЕзекилХляб Езекил
05 Март
Хлябът Езекил е най-полезната разновидност на хляба. На практика от него си добавяме много фибри и полезни вещества, спестявайки бързите въглехидрати и високия гликемичен индекс. Той представлява вид хляб, който се...
Перга (пчелен хляб)Перга (пчелен хляб)
26 Февр.
Както останалите пчелни продукти пергата има редица ползи, за които може да се научи и да се използват ефективно при много състояния....
ХлябХляб
17 Февр.
1
1. Замесете тесто по еднофазен (директен) начин от разбитите яйца, леко затоплените млека, захарта, солта и маята /размита в затопленото прясно мляко, ако е прясна/. 2. Добавете брашното (със сухата мая) постепенно, докато...
Ето как да приготвим полезен Жив хляб (Селски квасен хляб)Ето как да приготвим полезен Жив хляб (Селски квасен хляб)
05 Март
1
Българите са едни от хората, които консумират най-много хляб. Днес е трудно да се намери качествен и вкусен хляб. Магазините предлагат различни видове тестени изделия - пълнозърнести, многозърнести, речен хляб, черен, типов...
Кой хляб е полезен?Кой хляб е полезен?
19 Ноем.
Първото нещо, което човек прави, започвайки диета или преминавайки към по-здравословен начин на живот, е изключването на тестените изделия от менюто си. Истината е, че има няколко вида хляб, които са много полезни и...
Магията на ватиканския хлябМагията на ватиканския хляб
26 Януари
152
Стара италианска легенда разказва за веригата на Свети Антонио, в която се приготвял специален хляб, наречен Ватикански, който имал силата да сбъдва желания и да носи любовта в живота на хората. Според преданието Ватиканският...
Бързо отслабване с хлябБързо отслабване с хляб
13 Дек.
5
Разнообразието в диетите е огромно. Всеки ден излизат нови и нови планове за отслабване, някои с не дотам доказани резултати. Тук ще ви предложим една изцяло нова диета, която учудва с един от компонентите си, а именно...
Ползата от черния хлябПолзата от черния хляб
04 Окт.
Черният хляб е едно от най-ефективните средства срещу анемия. В ръжения хляб се съдържат тридесет процента повече желязо, два пъти повече калий и три пъти повече натрий, отколкото в хляба от пшенично брашно. Особено...
Как да съхраняваме хлябКак да съхраняваме хляб
24 Септ.
1
Едно от най-важните неща за храната на поколенията – хлябът, е начинът на съхранение. Независимо дали го печете сами, взимате го от старата пекарна или от рафта в магазина, е важно да знаете как да го съхранявате, когато...
Вредата от белия хлябВредата от белия хляб
21 Дек.
5
Още от деца повечето от нас са свикнали да си похапват от белия хляб и тестените изделия. На всички им е било много вкусно да си хапнат филийка със сладко, кифличка, палачинки, кексчета, торти. Докато си похапва...
Икономични рецепти с хлябИкономични рецепти с хляб
25 Август
Остатъците от хляб лесно могат да бъдат оползотворени. С тях можете да си приготвите закуска или някакъв сладкиш, който да е подходяща компания на следобедния чай или кафе. Най-лесният и добре познат вариант за рецепта...
Не изхвърляйте коравия хлябНе изхвърляйте коравия хляб
09 Януари
Кризата сигурно се отразява и на вашия бюджет, затова, преди да изхвърлите стария корав хляб, помислете – не можете ли да приготвите от него нещо друго, което да ви е от полза?...
Рецепти за кето хлябРецепти за кето хляб
05 Август
Кето хлябът е основен елемент от кето храненето. Ако трябва да го дефинираме, това е хранителен режим, познат и като високомазнинно хранене. При този тип диета се наблюдават високи нива на кетони в организма, чрез които...
Магията на Обредния хлябМагията на Обредния хляб
20 Юли
Обредният хляб не е обикновен хляб. За него подготовката започва много рано, още по жътва. Подбират се здрави зърна от чиста пшеница или жито, които се измиват много добре и подсушават. Смилат се на брашно, което пък се...
Истината за Ватиканския хляб!Истината за Ватиканския хляб!
21 Ноем.
Може да се ползва само дървена лъжица и никога с обикновена лъжица, миксер или с ръце; 5. Сладкишът трябва да се прави само от един човек и да не се пипа с ръце....
Силата на обредния хлябСилата на обредния хляб
05 Май
Никой не е по-голям от хляба! Имайки предвид тази стара българска поговорка, на празници българката е приготвяла богата трапеза и най-важното място е отделяла винаги на хляба. Обредния хляб съпътства бита на...
Кастилски хлябКастилски хляб
23 Юли
Забъркайте гъста кашичка от 75 г брашно, 3 г от маята и около 35-40 мл от водата. Оставете за 1 нощ в хладилник в добре затворен херметически съд. На другия ден, преди да приготвите хляба, извадете закваската и оставете...
Мързелив хлябМързелив хляб
24 Август
Кой не обича аромата и вкуса на прясно изпечен домашен хляб? А колко от нас се отказват да се заемат с приготвянето му, защото липсата на време все повече ни притиска, а често и ни домързява да положим повече усилия?...
Босилеков хлябБосилеков хляб
01 Април
1
Стоплете млякото до телесна температура 37 градуса. Сложете при него листата пресен босилек и пасирайте. Натрошете маята при босилековото мляко, сипете и захарта и разбъркайте. Оставете сместа да шупне. Пресейте брашното...
Италиански хлябИталиански хляб
09 Дек.
Сложете всички сухи съставки заедно с брашното в купа и налейте топла вода, след което омесете тесто с кухненски робот. Това тесто е хрупкаво и не трябва да се меси с ръце. След това тази смес се покрива с кърпа и...
Вкусен хлябВкусен хляб
04 Септ.
В купа слагате двете пакетчета суха мая, след това захар и сол, разбивате едно яйце вътре и почвате да бъркате (добавяте малко от топлата вода). Постепенно слагате брашно и продължавате да бъркате. Хлебното тесто трябва...
Албански хлябАлбански хляб
10 Юли
Налива се зехтинът -15 г, а останалият се ползва за намазняване на ръцете....
Кипърски хлябКипърски хляб
05 Юли
Разреждаме маята в 1/2 ч.ч. вода, добавяме 1/2 ч.ч. пресято брашно. Покриваме и оставяме за 30 минути. Лука почистваме и наситняваме. Добавяме в сместа останалото пресято брашно, лука, ментата, зехтина, солта и 1 ч.ч....