Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Ползи от консумацията на червено зелеПолзи от консумацията на червено зеле
18 Февр.
Има редица изследвания, които доказват за ползите на червеното зеле за добрия вид на кожата. Често се използва и за лечение на акне. Сокът му може да се използва в комбинация със захар и за лечение на кашлица....
Задушено червено зелеЗадушено червено зеле
14 Окт.
Зелето се нарязва на ивици и се вари 2-3 минути, като веднага след това се изцежда. Лукът се почиства и реже на ситно, задушавате го в мазнината и малко вода, докато омекне. Към него прибавяте зелето. Заливате всичко...
Задушено червено зелеЗадушено червено зеле
21 Февр.
Зехтинът се загрява на умерена температура. Добавя се захарта и се държи около 3-4 мин. Добавят се лукът, ябълките, като се държат на огъня около 10 мин. Прибавя се зелето и оцетът и се бърка добре. Осолява се и се поръсва...
Червено цвекло с червено зелеЧервено цвекло с червено зеле
29 Април
Лукът се нарязва на ситно. Зелето и цвеклото се почистват и се настъргват на ренде. Нарязаният лук се пържи в загрятото олио на умерен огън до зачервяване. Добавят се настърганото зеле и цвекло. Разбърква се всичко...
Салата от червено зелеСалата от червено зеле
20 Окт.
1
Зелето се нарязва на тънки ивички. Посолете и го оставете да престои 1-2 часа. Кипнете 1 л вода с чесъна, дафиновия лист и черния пипер. Залейте зелето и след 10-тина минути го отцедете и подправете със сол, оцет и олио...
Булгур с червено зелеБулгур с червено зеле
07 Септ.
Бульонът се загрява и с него се залива булгурът. Оставя се да престои половин час, след което се отцежда. Добавя се нарязаните на ивици зеле и мента и зърната на нара. Ястието се разбърква и се сервира топло....
Червено зеле в бурканиЧервено зеле в буркани
28 Ноем.
Изчистете червеното зеле и го накълцайте. Сложете го да се задуши до омекване в малко вода за около половин час. Накрая подправете зелето на вкус със сол и оцет....
Червено зеле по шведскиЧервено зеле по шведски
24 Януари
Червено зеле се почиства от кочана и твърдите части, нарязва се на тънки ивички, наръсва се с оцета, малко сол и счукан карамфил и се оставя да отлежи 10 – 15 мин. в захлупен съд....
Червено зеле на салатаЧервено зеле на салата
20 Юли
Зелето се нарязва на ивички (жулиен) и се задушава заедно с дребно нарязания лук в растителното масло. Прибавят се обелените и нарязани на кубчета ябълки, карамфилът, виното и сокът от гроздето. Задушаването продължава...
Червено зеле с картофиЧервено зеле с картофи
20 Юли
Червеното зеле се почиства и измива, нарязва се на ивички (жулиен) и се прибавя към сварените и нарязани на кубчета сладки картофи....
Винегрет от червено зелеВинегрет от червено зеле
22 Ноем.
Нарежете червено зеле на ситно и го намачкайте със сол. Червеното цвекло, ябълките, една от краставичките и едното яйце също нарежете на ивици, а картофите – на кубчета ....
Червено зеле с ябълкаЧервено зеле с ябълка
17 Ноем.
Посолете ситно нарязаните зеле и лук, поръсете с черен пипер, разбъркайте с оцет и захар и ги задушете до омекване в малко вода. Когато зелето поомекне, прибавете нарязаната на тънки парчета ябълка и задушавайте, докато...
Салата от мариновано червено зелеСалата от мариновано червено зеле
30 Януари
Зелето се нарязва и намачква със сол. Приготвя се марината от 1 чаша вряла вода, лимонтозуто, солта и черния пипер. С тази маринатата се залива зелето и се оставя да престои 3 часа. При сервирането се полива с...
Икономична салата от червено зелеИкономична салата от червено зеле
30 Януари
Зелето се нарязва на дребно. Кипва се вода и с нея се залива зелето. Съдът се захлупва и се оставя така половин час. Изцежда се зелето и се залива с олиото и оцета. Украсява се с магданоз и маслини. По...
Селска туршия с червено зелеСелска туршия с червено зеле
21 Януари
В бидон, в който ще приготвяме туршията, изсипваме водата и в нея разтваряме солта. След пълното ѝ разтваряне слагаме във водата едно измито сурово и прясно яйце, с него проверяваме дали солта е достатъчна за туршията...
Червено зеле с дафинов листЧервено зеле с дафинов лист
09 Дек.
Нарязваме зелето на ивици и го слагаме в голям съд. Прибавяме солта и хубаво разбъркваме. След 4 дни изцеждаме образувалата се течност и нареждаме зелето в буркани, като пълним до ¾ от обема. Слагаме в бурканите...
Зимна салата с червено зелеЗимна салата с червено зеле
21 Дек.
Поднесете зимната салата с червено зеле красиво оформена в чинии и гарнирайте със стрък магданоз. Тази салатка върви много добре с домашна ракия....
Корейска салата от червено зелеКорейска салата от червено зеле
13 Април
Зелето се нарязва на тънки ивици и се полива с половината от ябълковия оцет. Посолява се и се намачква. Оставя се за половин час на студено. Добавят се ябълките, почистени и нарязани на тънки ивички, и се поливат с лимоновия...
Боядисани яйца с червено зелеБоядисани яйца с червено зеле
03 Януари
Боядисаните яйца с червено зеле са готови....
Полезно смути с червено зелеПолезно смути с червено зеле
13 Май
Пийте по 1 чаша 2 пъти на ден преди хранене това полезно смути с червено зеле....
Витаминозна салата с червено зелеВитаминозна салата с червено зеле
27 Септ.
Нарежете салатата Айцберг, червеното зеле, чушките на малки парченца, морковите на ренде и ги смесете в купа....
Пикантна салата от червено зелеПикантна салата от червено зеле
23 Януари
Изчистеното и измито червено зеле се настъргва на едро ренде или нарязваме на малки ивички, поставяме в купа и разбъркваме с оцета, олиото и сол. Оставяме го на хладно поне половин час....
Пъстра салата с червено зелеПъстра салата с червено зеле
18 Февр.
Пъстрата салата с червено зеле е готова....
Топла салата от червено зелеТопла салата от червено зеле
14 Август
Подготвеното червено зеле се нарязва на ивички (жулиен) и се задушава в растителното масло до омекване заедно с нарязаните на филийки чесън и нарязаните на пръстенчета пиперки....
Пържена сьомга с червено зелеПържена сьомга с червено зеле
01 Януари
Зелето се реже на ситно, добавя се нарязаният на кубчета лук. В тиган се загряват 2 супени лъжици масло и в тях се запържва лукът за 5 минути на среден огън. Добавя се нарязаното на ситно зеле, джинджифилът, солта и половината...