Gotvach.bg»Статии»Правене на кекс
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Правене на кекс

Търсиш информация за Правене на кекс? Разгледай последните ни публикации и статии за Правене на кекс.
Тайни за пухкав домашен кексТайни за пухкав домашен кекс
Също така каквито и глазури да му правите, с каквото и да го поръсвате, трябва да го правите, когато кексът не е топъл....
Тайните на тестотоТайните на тестото
3
Когато правите шоколадов крем, какаото се добавя заедно с ванилията към края на разбиването на крема....
Бързи десерти без печенеБързи десерти без печене
Всички това се омесва добре и правите топчета, които в последствие украсявате с разтопен шоколад или шоколадова заливка. Хубаво е десертът да постои в хладилник и да се сервира непосредствено преди консумация....
Най-големите грешки в приготвянето на тортаНай-големите грешки в приготвянето на торта
Така че, докато се уверите, че рецептата за тортата е правилно написана, не правете никакви изменения в нея. И дори тогава променяйте само един елемент....
Какво да правим, ако нямаме яйца?Какво да правим, ако нямаме яйца?
2
Всеки е изпадал поне веднъж в живота си в следната неприятна ситуация: правите торта или кекс, или палачинки, и в последния момент установявате, че нямате яйца....
Съвети за млади кулинариСъвети за млади кулинари
4
Постепенно ще започнете да правите това „на око”. След намазняване, ако приготвяте сладкиши, задължително набрашнете тавата. 2....
Тайните на сладкишитеТайните на сладкишите
Когато правите пудинг или кекс, трябва добре да намажете формата за печене с мазнина. Най-добре става това с помощта на безсолна свинска мас, топло масло или олио....
Идеи за вкусна постна закускаИдеи за вкусна постна закуска
Но какво да правите, ако сте верен фен на тестото и брашната, особено това от бяло брашно, но трябва да започнете да закусвате здравословно?...
Е123 - опасния оцветител в храните!Е123 - опасния оцветител в храните!
Изследвания, правени през 70-те години на миналия век, показват, че Е123 води до изменения в черния дроб. Особено опасен е при бременност, тъй като уврежда плода....
Първа помощ за идеален сладкишПърва помощ за идеален сладкиш
Ето няколко неща, които вероятно правите грешно и разваляте формата на сладкиша си при изваждането му от формата или пък дори не успявате да го изпечете добре....
Кубче бульон променя вкуса на омлетаКубче бульон променя вкуса на омлета
Изпържете, както правите с обикновения омлет. Този омлет обаче ще е с фантастичен вкус. За да подобрите вкуса на ориза, макароните или качамака, добавете във водата, в която се готвят, кубчета бульон....
Да приготвим домашна майонеза в блендер!Да приготвим домашна майонеза в блендер!
4
Блендерът е чудесен уред, с който освен смутита може да правите различни сокове, пюрета, тапаси, сладолед, брашна и какво ли още не....
Правила за здравословна следобедна закускаПравила за здравословна следобедна закуска
Това е времето, когато едва няколко часа преди края на работния ден правите кратка пауза за разговор с колегите, придружена с кафе, някакъв сладък и в повечето пъти развалящ диетата ви десерт....
Как да си приготвим истинско еспресо у домаКак да си приготвим истинско еспресо у дома
За да можете да си правите хубаво кафе, то инвестирайте в добра машина, като избягвайте тези с капсули, тъй като в тях кафето е отдавна смляно, а заложете или на ръчна машина за еспресо, или на автомат, който мели кафето...
Трите полезни продукта, с които може да заместите яйцатаТрите полезни продукта, с които може да заместите яйцата
Не експериментирайте, ако сте решили да правите кекс или друг вид сладкиш. Необходимо е единствено да смесите 50 г брашно от нахут с 40 мл вода....