Gotvach.bg»Статии»Правене на кисело зеле
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Правене на кисело зеле

Търсиш информация за Правене на кисело зеле? Разгледай последните ни публикации и статии за Правене на кисело зеле.
Как се прави кисело зеле без претаканеКак се прави кисело зеле без претакане
Ако обаче ще правите киселото зеле в 50 или дори 100 литров бидон, тогава това вече не е задължително....
Как да си направим хубаво кисело зелеКак да си направим хубаво кисело зеле
Можете да започнете да претакате киселото зеле от третия ден. През първите 7 дни трябва да правите това всеки ден, на втората седмица го претаквайте през ден, а на третата - 2 пъти в седмицата....
Как се приготвя кисело зеле в бидонКак се приготвя кисело зеле в бидон
16
Ако вече сте закъснели със слагането на зелето в бидон, можете да правите кисело зеле в малки количества в малко бидонче или дори в тенджера, ако нямате бидон....
Сезонът на киселото зелеСезонът на киселото зеле
Ако ще правите някаква манджа, която ще се запича, а дори и да се задушава, не е необходимо да го изстисквате докато премахнете целия сок....
Как се претака зелето?Как се претака зелето?
Хубаво е да ги почистите от кочаните по средата, но може и да не го правите. Зелките се нареждат плътно, като се притискат отгоре с гъста дървена решетка или с камък....
Основни грешки при приготвянето на кисело зелеОсновни грешки при приготвянето на кисело зеле
1
Не бива и да прекаралите с осоляването, защото едва ли ще ви хареса да си хапвате много солено кисело зеле. В случая е важно да се съобразите с размера на бидона, където ще го правите....
Разтоварващи дниРазтоварващи дни
Добре е веднъж седмично да правите разтоварващ ден, в който да се храните само с определен вид продукти. Това спомага за подобряването на обмяната на веществата....
Пържени кочани от зеле? И още икономични идеи от руската кухняПържени кочани от зеле? И още икономични идеи от руската кухня
Няма как да усетите автентичния вкус на истинския руски борш или на щи, ако не правите тези традиционни руски супи със зеле....
Вкусните тайни на прясното зелеВкусните тайни на прясното зеле
Макар за нас българите много по-популярно да е киселото зеле, то и прясното зеле не е за пренебрегване....
Съвети за консервиране на спанак, лапад и киселецСъвети за консервиране на спанак, лапад и киселец
3
Без значение дали правите лапад, спанак или киселец, формулата е една и съща – резултатът също е отличен, както при горното предложение. Измивате добре зеленчука....
Суперхрани за добро храносмиланеСуперхрани за добро храносмилане
Добавяйте го в супи, салати и си правете чай от него, като го подслаждате с мед. Киселото мляко нормализира микрофлората на червата благодарение на съдържащите се в него бактерии....
Кои пробиотични храни са подходящи и за веганиКои пробиотични храни са подходящи и за вегани
Може да си правите кисело зеле целогодишно в буркан, като нарежете зеленчука, намачкате го добре със сол и долеете в буркана вода. Колкото по-топло е в помещението, толкова по-бърза ще стане ферментацията му....
Подходящи подравки за сармиПодходящи подравки за сарми
Когато готвите сарми с кисело зеле, е добре да не прекалявате със солта, защото зелето е достатъчно солено. Когато обаче правите сарми с прясно зеле, солта е задължителна подправка....
Тайната на вкусните кисели краставичкиТайната на вкусните кисели краставички
През това време можете да измиете бурканите, в които ще ги консервирате или съответно бидоните, ако правите смесена туршия; - Следващата стъпка е да измиете краставичките и да приготвите всички необходими продукти и подправки...
Хранене при подут стомахХранене при подут стомах
Киселото мляко помага за редовното отделяне на преработената храна в организма. Много е важно всеки ден да се отделя, задържането е опасно, тъй като токсините остават за по-дълго време в тялото....