Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Хляб на конциЗагряваме фурната на 180°C и слагаме хляба да се пече.
Като придобие хубава златиста коричка, изваждаме и охлаждаме върху решетка.
Пухкавият хляб на конци е готов....
11 Март
Хляб на сачСлед като сме си ги оформели, оставяме на страна да почиват.
Слагаме решетката на дъното на фурната, нагласяме на 250 °C и поставяме сача....
08 Февр.
Пухкав хляб на рулцаСлед това разрязваме тестото на 3 части. Всяка част оформяме на топка и разточваме на кора.Подвиваме две успоредни страни навътре, а след това подхващаме от едната неподгъната страна и навиваме на рулца....
18 Юни
Селски Хляб на пещКогато е добре загрята, си поставяме хляба с помощта на лопатата в пещта и веднага затваряме вратичката.
Оставяме за около час-час и половина да се пече....
09 Дек.
Питки (хляб) на тиганТози вкусен хляб на тиган се консумира, докато е още топъл и дори горещ.
Става тройно по-вкусен, ако намажете пърленките с малко масълце....
25 Юли
Соден хляб на сачЗа да поставим соденият хляб на сача, първо поставяме самият сач на дъното на фурната, пускаме я на горен и долен реотан на 250 °C.
След като се е загрял сачът, поставяме малката питка и печем до готовност....
08 Февр.
Сладки гевреци във формата на хлябОпитайте и се насладете на тези сладки гевреци във формата на хляб!...
11 Май
Арменски хляб Лаваш на фурнаСлед това сложете тестото върху набрашнен плот и го разделете на 6-8 части.
Вземете едната и я разточете на тънка кора.
Печете лаваша в предварително загрята на 220°С фурна за 2-3 минути върху обърната тава....
26 Окт.
Хляб на балончета с подправкиСлед като втаса за около 40 минути го нарежете на 56 малки топчета, като първо го разрязвате на 2, после всяка част на още две и така докато получат топчета с големината на орех....
16 Май
Хляб на балончета със сиренеСипва се в средата на брашното с останалите продукти без сиренето и яйцето и замесваме меко тесто. Втасва 30 минути.
Късаме топче тесто и сплескваме с ръце на питка....
28 Юли
Хляб без мая на сачТова тесто си го разделяме на няколко части, след което с помощта на набрашнени ръце оформяме плоския хляб.
Правим си няколко разреза....
10 Февр.
Хляб Чапати на сух тиганСлед това време тестото се оформя на фитил и от него се откъсват с ръце топчета, около 6 бр. трябва да бъдат.
Междувременно се загрява тиган на котлона на средна степен....
10 Май
1
Домати и хляб на фурнаВ приготвената тава за печене се подреждат кубчетата хляб, доматите и сиренето на пластове. Разбиват се яйцата, млякото, магданозът в голяма купа. Поръсват се със сол и черен пипер....
09 Февр.
Начини за правене на кокДа променя прическата си според модната линия е естествено за всяка жена. Има обаче класически прически, които никога не излизат от мода и кокът е една от тях.
Стилният и добре оформен кок е на разположение винаги, когато...
28 Март
Селски хляб на пещ с маяГотовият разкошен селски хляб на пещ оставете да изстине върху решетка и нарежете на вашата трапеза.
Съвет: Използвайте брашно с високо съдържание на глутен....
20 Май
Попарата на баба с препечен хлябВ тава начупете филийките на хапки, залейте ги с олиото, разбъркайте поставете тавата в предварително нагрята на 100 градуса фурна и препичате до златисто, оставете хапките да се поохладят....
13 Дек.
Плосък хляб от лен на тиганКогато достигнем консистенция на по гъсто кексово тесто, го оставяме на старана за 5-6 минутки, защото през това време допълнително ще се сгъсти.
След това започваме оформянето на питките....
15 Януари
Магията на ватиканския хлябСтара италианска легенда разказва за веригата на Свети Антонио, в която се приготвял специален хляб, наречен Ватикански, който имал силата да сбъдва желания и да носи любовта в живота на хората.
Според преданието Ватиканският...
26 Януари
152
Магията на Обредния хлябОбредният хляб не е обикновен хляб. За него подготовката започва много рано, още по жътва.
Подбират се здрави зърна от чиста пшеница или жито, които се измиват много добре и подсушават. Смилат се на брашно, което пък се...
20 Юли
Силата на обредния хлябНикой не е по-голям от хляба!
Имайки предвид тази стара българска поговорка, на празници българката е приготвяла богата трапеза и най-важното място е отделяла винаги на хляба.
Обредния хляб съпътства бита на...
05 Май
Сватбени прически и начини на правенеРешите ли да правите прическата за сватбата си самостоятелно, не го отлагайте за последната минута, направете пробни прически в дните преди голямото събитие.
Прическата се прави с абсолютно чиста и суха коса....
05 Септ.
Пълнозърнест хлябПълнозърнестият хляб е една от най-ценните храни за хората, стига той да е направен от качествена суровина и да не е придружен от нежелани съставки като подобрители, стабилизатори и консерванти. По своята същност пълнозърнест...
24 Февр.