Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Бозата на бабаМного е важно маята да е от хубава боза без никакви Е-та. И това е цялата философия.
Тайната е, че трябва да престои поне 48 часа, за да има вкус на едновремешната боза. Но става и да се пие така....
30 Януари
Боза от пшеницаКато изстине се добавя готовата боза. Разбърква се добре.
Готова е за консумация след 24 часа. Ако е гъста, се добавя малко вода.
За да стане резлива, трябват още 2-3 дена.
Бозата от пшеница е готова....
05 Юли
1
Боза с брашно от просоНакрая добавям закваската и оставям за ден-два да ферментира, докато се получи характерният мирис и вкус на истинската боза (като цяло бозата от просо ферментира по-бавно, но ако я оставим на топло е готова за ден)....
01 Февр.
Баница ПразникРедете баницата в подходяща тава и сложете да се пече втв фурната на 180 градуса за 40 мин.
Оставете, като е готово, под кърпа за 15 мин и после се насладете на вкусен празник....
08 Ноем.
Бозата: Ценна хранителна добавкаБозата и храносмилателната система: Бозата действа като лечебно средство за храносмилателната система....
03 Юли
Салата Вкусен празникКраставичките се нарязват на същия принцип - на кубчета и се прибавят към картофите и шунката....
10 Март
Салата за празникКартофената салата се декорира с листа пресен магданоз и оставяме на хладно за празника!
Сервирайте с кюфтета на скара - страхотно е! Салатата за празник е много ефектна...
08 Март
Курабийки за празникТавата поставяме във фурната, която е предварително загрята на 180 градуса.
Печем за 8 минути и изваждаме, с помощта на решетка отлепяме бисквитките от тавата....
20 Септ.
Тутманик за празникНамажете го със заделения жълтък и го сложете да се пече за около 30 минути на 175 °C.
Тутманикът за празник е много вкусен....
18 Януари
Сладки пънчета за празникВ тавата на фурната, която застлах с хартия за печене, изсипах сместа и изпекох за 10 минути в загрята фурна на 170 г.
Още горещ пандишпановия блат, с помощта на хартията, завих на руло и оставих да се охлади....
20 Март
Шоколадова торта за празникНай-отгоре с помощта на вилица си правим формички и украсяваме с бели и кафяви шоколадови топчета.
Прибираме шоколадовата торта за празник в хладилника за 1 час и след това консумираме....
12 Май
Питка пухкавелка за празникПитката пухкавелка маже се с разбит белтък и жълтък и печем на 150-170 градуса до готовност.
Източник: Nadia Angelova Isova от Кулинарната мрежа...
08 Януари
Содена питка за празникГотовността на содената питка се проверява с дървена клечка за зъби, която трябва да излезе суха и чиста....
24 Дек.
Солена торта за празникОставя се солената торта на хладно до вечерта. Свежо, вкусно и красиво за всеки празник!...
20 Юли
1
Пита слънчоглед за празникМажем питата с разбит жълтък с помощта на четка и печем в загрята на 180 градуса фурна....
21 Януари
Малки хлебчета за празникЗамесете меко тесто, завийте със стреч фолио и оставете за 1 час на топло да удвои обема си.
Премесете втасалото тесто и го разточете на лист с дебелина 1 см....
22 Септ.
Сладки целувки за празникС помощта на шприц оформете целувките.
Поръсете ги с цветни захарни звездички.
Печете на малки градуси /само сушене/ - от 130 до 150 градуса.
Украсете масата със сладки целувки за празник!
Весел празник!...
01 Януари
Млечни салати за празникСервираме млечните салати за празник с печено месо, пържени кюфтета, пържоли или просто с чаша домашна ракия за празника.
Лесно, бързо и много вкусно!
Добър апетит!...
08 Януари
Руло за всеки празникБъркаме на ръка до еднородна смес.
Изливаме сместа в правоъгълна тавичка върху хартия за печене. Печем в предварително загрята на 170 градуса фурна за 10 мин....
29 Дек.
Любима питка за празникГотовото тесто се разточва на набрашнен плот като голям правоъгълник. Намазва се с масло и поръсваме с натрошено сирене. Завива се на руло, което се нарязва на филии....
06 Дек.