Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Полезни свойства на ядките от прасковиПолезни свойства на ядките от праскови
04 Септ.
Ползите от този отпадъчен продукт от сочната праскова са много, стига да се използват разумно и премерено....
Полезни свойства на прасковитеПолезни свойства на прасковите
21 Май
1
Прасковите имат много ценни и лечебни свойства и затова се използват в народната и в нетрадиционната медицина....
ПрасковиПраскови
01 Февр.
С праскови може да си приготвите редица кулинарни изкушения - мъфини с праскови, прасковки, руло с праскови, сироп от праскови, сладкиш с праскови, тирамису с праскови, пестил от праскови, розички от праскови, пудинг от...
Сочни десерти с прасковиСочни десерти с праскови
25 Август
Торта с бишкоти и праскови Необходими продукти: 700 – 800 г праскови, 120 г пудра захар, 200 г бишкоти, 300 г извара, ½ кг маскарпоне, лимон, ром Начин на приготвяне: Прасковите трябва да попарите и да обелите...
Да си изсушим прасковиДа си изсушим праскови
31 Август
Ако обичате праскови, можете да ги консервирате по най-различни начини – като сладко от праскови, компоти от праскови или мармалад от праскови. Но много вкусни стават прасковите, които са сушени....
Полезни свойства и приложения на костилката и ядките на прасковитеПолезни свойства и приложения на костилката и ядките на прасковите
27 Август
Стритите фино костилки от праскова се употребяват в ексфолианти за лице. Вече знаете за полезните свойства и приложения на ядките от праскови....
Консервиране на кайсии и прасковиКонсервиране на кайсии и праскови
27 Юни
Компотът от праскови може да бъде направен и с белени плодове. Трябва да знаете, че компотът от необелени праскови е по-ароматен....
Отслабване с кайсии и прасковиОтслабване с кайсии и праскови
28 Август
Този вид диета с праскови и кайсии не бива да продължава повече от две седмици – каквито и витамини да съдържат плодовете и по-специално прасковите и кайсиите, те не могат да ви набавят всички необходими за организма вещества...
Праскови срещу хипертония и рак!Праскови срещу хипертония и рак!
07 Август
Светът е посветил целият месец август на сочните праскови, затова нека поговорим повече за някои от най-важните им свойства....
Как се бланшират прасковиКак се бланшират праскови
15 Дек.
С готовите плодове може да приговите прасковен сладкиш, крем с праскови или торта с праскови....
Как се белят праскови?Как се белят праскови?
09 Дек.
Потопете прасковите за около 20 секунди или докато „кожата“, където е „х“ се надигне. Уверете се, че са покрити изцяло от водата. Ако прасковите са недоузрели, ще им трябва малко повече време; 4....
Защо да ядем праскови?Защо да ядем праскови?
24 Ноем.
В Китай наричат прасковите божествен плод. Прасковата е не само вкусен и сочен плод. Тя е символ на здраве, дълголетие и безсмъртие....
Захаросани прасковиЗахаросани праскови
30 Юли
1
Замесва се меко тесто от брашното, яйцата, захарта, разтопената мас и киселото мляко, в което са разтворени двете соди. Късаме малки парчета и се оформят на топчета, които се поставят в намазнена тава на разстояние едно...
Печени прасковиПечени праскови
03 Окт.
Хубаво измийте прасковите, разрежете ги на две и отстранете костилките. В дълбок съд разбийте изварата със захарта и с получената смес напълнете прасковите....
Фламбирани прасковиФламбирани праскови
20 Юли
Оставяме сместа да кипне, след което връщаме вътре и задушените праскови. Сипваме от прасковите и соса в затоплени чинии, заливаме с брендито, запалваме и поднасяме....
Пълнени прасковиПълнени праскови
15 Юли
Потапяме пълнените праскови в панировката, след което ги изпържваме в обилно количество мазнина до придобиването на хрупкава коричка....
Сладки прасковиСладки праскови
07 Февр.
5
Разбийте яйцата със захарта и при непрекъснато разбиване, постепенно добавете мазнината и пресятото със содата брашно. От полученото тесто оформете малки топчета с еднаква големина. Опечете ги и ги слепете 2х2 с мармалад...
Как да съхраняваме праскови и нектариниКак да съхраняваме праскови и нектарини
12 Септ.
Можете също така да замразите праскови и нектарини, но тъй като те потъмняват бързо, не можете просто да ги нарежете и замразите. Прасковите се попарват с вряла вода и след това – в студена....
За ползите от похапването на прасковиЗа ползите от похапването на праскови
19 Юли
Прасковите са много богат източник на редица ценни за здравето на човека вещества....
Чаят от праскови - освежаващ и полезенЧаят от праскови - освежаващ и полезен
31 Август
Чаят от праскови има много лечебни свойства поради наличието на основни хранителни вещества....
Съхранете младостта с помощта на прасковиСъхранете младостта с помощта на праскови
24 Август
Плодът праскова е полезен и за черния дроб и бъбреците заради съдържащият се витамин К. Защо още е полезна прасковата?...
Масло от праскови - ползи и приложениеМасло от праскови - ползи и приложение
07 Август
Към днешна дата прасковите са все още китайски символ на безсмъртие. Маслото от праскови се създава от ядрото на плода и има подмладяващи качества и лечебни свойства....
Сироп от прасковиСироп от праскови
13 Януари
Съхранявайте сиропа от праскови на хладно и сухо място....
Джулеп с прасковиДжулеп с праскови
21 Август
От прасковите пригответе фино пюре, като ги смелите в блендер или пасирате на високи обороти. Прецедете ментовата запарка и смесете с прасковеното фино пюре. Охладете сместа в хладилник....
Сладкиш с прасковиСладкиш с праскови
06 Август
3
Нарежете прасковите на тънки парчета и ги наредете върху тестото. Поръсете с 2 с.л. захар. Печете сладкиша около 60 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна....