Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Приготвяне на домашно ГХИПрез цялото време трябва да се стои над котлона, защото пяната, която се появява, ако не се махне, пада на дъното и започва да загаря....
21 Окт.
Шест стъпки за приготвяне на перфектните мидиС мидите подхожда чудесно и прясно приготвен доматен сос, в който можете да сложите босилек и риган. Друг начин на консумация е като си приготвите морско ризото или паеля....
01 Август
Миди на тенекияМидите на тенекия се поднасят задължително с ледено студена бира!
Източник: Desislav Alexandrov от Кулинарна мрежа...
22 Април
Миди на плочаКогато започне леко да пуши разположете мидите на разстояние една от друга, за да имат място да се отворят добре. Ако не се събират всичките в тигана или на плочата, пригответе ги на два пъти....
25 Дек.
2
Миди на тиганОставете да се готвят, докато мидите се отворят, като разклащате от време на време.
Подправете със сол и черен пипер готовите миди.
Полейте с лимонов сок, добавете накълцания магданоз....
08 Март
3
Миди на параИзмийте добре и поставете в достатъчно голяма тенджерка, нивото им да е на половината на съда;
Нарежете чесъна на тънки филийки и пуснете при мидите....
01 Май
МидиИма безброй начини да ги приготвите – пълнени миди, варени на пара и след това включени в състава на различни ястия, задушени, печени....
27 Февр.
Как се приготвя ориз с миди по японскиТе се приготвят със сварен ориз и с всякакви зеленчукови или месни добавки. Много популярна рецепта за донбури е Асари гохан, която се приготвя с ориз и миди....
24 Юли
Подлучени миди на тиганПодлучените миди на тиган са апетитно мезе за вино или друго любимо питие....
20 Август
Печени миди на фурнаМидите, корените за супа и виното сложете да заврат в затворен съд и след това ги наредете в кръг в тавичка.
Покрийте ги с разбитото масло с естрагона, босилека, черния пипер, солта, счукания чесън и ситно нарязаните магданоз...
25 Април
Панирани миди на шишчеПочистените от черупките мидени ядки нанижете на дървени шишчета. За по удобно пържене може да разделите шишчето на две.
В две купи разделете белтъка и жълтъка на едно яйце....
27 Август
Черноморски миди на фурнаОтделно в тиган се приготвя оризът, като се запържва в олио до отделяне на зърната едно от друго, добавя се нарязания на ситно кромид лук, след като лука се запържи, се залива с топла вода.
Добавят се подправките....
19 Януари
Миди Сърцевидки на тиганЗагрейте зехтина в тиган на умерен огън и в него сложете чесъна, нарязан на филийки. Щом пусне аромата си, без да чакате да добива загар, веднага сипете мидите, отцедени от водата....
02 Януари
Миди Донакс на тиганОпитайте ги по този начин и ще останете очаровани от лекотата, с която се приготвят....
21 Юни
Миди Сен Жак на фурнаНалейте виното, изчакайте да се редуцира и прибавете кориандъра накълцан на ситно. Разбъркайте за минута - две и отстранете от огъня.
Загрейте фурната до 200 градуса и подредете мидите в тавичка....
16 Окт.
Миди Дяволски нокът на тиганАко тиганът не ги побира всичките, по-добре ги пригответе на два пъти.
Пекат се 1-2 минути и се обръщат за още минутка. Зависи от това колко са големи и дебели - може да се стигне и до 2-3 минути, но не повече....
09 Август
Мерлуза на барбекю с мидиПриготвяме огъня и докато стане готов (на тлеещи въглени), си обработваме рибите. Отстраняваме 2-3 пръста от опашната част и цепваме рибата на 2, като я разтваряме и почистваме....
12 Януари
2
Ориз с миди на фурнаЗагрейте маслото с малко олио и запържете нарязания праз. Щом се задуши прибавете рендосания домат и мидите. Задушете за няколко минути и изсипете ориза.
Овкусете с подправките и долейте 2 ч.ч. гореща вода. Оставете да...
03 Април
1
Миди с шунка на грилЗа марината: Чесънът се счуква, зелените подправки се режат на ситно, като се оставят няколко стръка за украса, добавя се лимоновият сок....
25 Март
Миди на фурна по френскиКъм тях добавете нарязаните на ситно чесън и лимон.
Подправете с черен пипер и дафинов лист. Сложете ястието да се пече 35 минути в умерена фурна....
03 Юли