Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Прекмурска ГибаницаЗа заливката разтопете на бавен огън маслото в сметаната.
Корите за баница предварително се изрязват според формата на тавата, в която ще се пекат....
07 Септ.
Как да приготвим Прекмурска гибаницаИзисква немалко време за приготвяне, но пък резултатът е повече от невероятен. Ето как да си го приготвите:
Прекмурска гибаница
Необходими продукти: 500 г кори за баница, 50 г краве масло за намазване....
04 Септ.
Приготвяне на домашно ГХИПрез цялото време трябва да се стои над котлона, защото пяната, която се появява, ако не се махне, пада на дъното и започва да загаря....
21 Окт.
Сръбска Гибаница с готови кориНамажете отгоре сръбската баница с малко олио и я сложете да се пече в предварително загрята фурна на 180 °C за около 30 минути.
Сръбската Гибаница с готови кори е много сочна и вкусна.
Добър апетит!...
18 Юни
ГибаницаПодготвяме си тавичката, в която ще си печем гибаницата, като намазваме с 1 супена лъжица олио постиламе 2 кори една върху друга на дъното....
20 Август
ГибаницаОтгоре гибаницата се намазва с малко олио и се слага във фурната.
Баницата се пече на 200 градуса за около половин час....
04 Април
Традиционна сръбска гибаницаТрадиционната сръбска гибаница се пече за 30 мин. на 180 градуса.
Лесна закуска за заети домакини и начинаещи кулинари!...
02 Април
Класическа сръбска баница ГибаницаПечете класическата сръбска баница Гибаница до придобиване на златист загар в умерена фурна. Когато е готова, я напръскайте с вода и завийте с кърпа за 10 мин.
Нарежете и поднесете!...
04 Януари
Оригинална рецепта за сръбска баница – ГибаницаСлед което с помощта на вилица извадете корите и равномерно разстилате в тавата (като плънка).
Отгоре върху тях поставете двата броя отделени кори в началото и прегънете навътре висящите части на корите....
20 Януари
2
Приготвяне на домашни бонбониПриготвени по този начин, бонбоните могат да се съхраняват до 2 дни, но ако искате да ги запазите за по-дълго, първо ги потопете в течен шоколад и след това в какао на прах....
24 Април
Приготвяне на домашни пастетиЗа да си го приготвите са ви необходими:
Пастет от риба тон с копър
Необходими продукти: 1 бр. риба тон консерва, нахут, сол, копър, черен пипер
Начин на приготвяне: Слагате всичко това в блендера и разбивате...
23 Април
1
Приготвяне на домашни колбасиОсвен мускулната тъкан за приготвянето на повечето месни изделия, се изисква добавянето на сланина, най-често свинска....
14 Февр.
Приготвяне на домашен бабекВкусът на домашния бабек е много специфичен, той не може да се сравни с вкуса на бабека, който се предлага в магазините. Всеки сам може да си направи домашен бабек, но трябва да се знае, че бабекът става за около 3 месеца...
06 Февр.
3
Технология на приготвяне на сорбеКалории и хранителна стойност на сорбето
Сорбетът е сладост без наличие на глутен, не съдейства за повишаване на теглото (ако не е приготвено с много захарен сироп), в същото време е от полза за тялото....
31 Август
Приготвяне на сладка с дюлиЕто и рецептите:
Сладко от дюли
Необходими продукти: 1 кг дюли, 2 кг захар, 1 ч.л. лимонена киселина
Начин на приготвяне: измивате дюлите и ги обелвате, след което ги завивате в намокрена с солена вода кърпа, за...
11 Окт.
1
История и приготвяне на фондюПриготвянето на фондю е много забавно, тъй като при него участват както гостите, така и домакините....
03 Юни
1
Съвети за приготвяне на рибаИндийски нюанс ще придобие рибата, ако приготвите сами суха смес от любимите ви индийски подправки и натъркате с нея рибата. Преди печене напръскайте рибата с малко зехтин....
16 Май
Съвети за приготвяне на зеленчуциИзбягвайте да разбърквате зеленчуковите ястия, докато ги приготвяте. По-добре е да тръскате от време на време тенджерата, като плътно затворите капака й....
02 Април
Съвети за приготвяне на сандвичиСандвичите са едни от най-лесните за приготвяне и ефектни за сервиране ордьоври....
18 Март
Приготвяне и овкусяване на сланинаНачин на приготвяне: Сланината се измива и нарязва на парчета с ширина от около 10 см и дължина около 30 см....
04 Дек.