Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Приготвяне на домашно ГХИПрез цялото време трябва да се стои над котлона, защото пяната, която се появява, ако не се махне, пада на дъното и започва да загаря....
21 Окт.
Кратко ръководство за приготвяне на греяно виноСладките нотки на горски плодове, пикантните подправки и лекотата на внимателно приготвеното греяно вино! Често свързвано с онова весело време на годината, когато с нетърпение очаквате да експериментирате с по-дълбоки подправки...
17 Ноем.
Тънкости при приготвянето на домашно бяло виноСилата на виното зависи от количеството захар, използвана при приготвянето му. При ферментацията от захарта се образува спирт....
21 Ноем.
История и приготвяне на класически френски Петел с виноПреди да ви покажем как се приготвя този петел, както и да ви запознаем с някои тънкости, свързани с приготвянето му, ще ви разкажем и малко за произхода на оригиналната френска рецепта....
06 Юни
Заешко на фурна с виноПокриваме с алуминиево фолио и печем на 220°С за около 2 часа.
15 мин преди да е готово, махаме фолиото да се запече леко....
19 Март
Каракуда на фурна с бяло виноПриготвянето и във фурна е може би най-лесният начин да сготвим тази риба и в тази рецепта за печена риба ви предлагам точно такъв вариант....
08 Юли
Паламуд на фурна с бяло виноЗалейте с вино до половината на рибата (количеството е в зависимост от големината на тавата Ви).
Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност....
28 Януари
Кексът с червено вино на прабабаКексът се пече се в загрята фурна на 180 градуса до суха клечка, не трябва да полепва тесто.
След изпичане кексът с червено вино се оставя да се охлади и се нарязва на парчета....
23 Ноем.
2
Пъстърва на фурна с бяло виноЗагрейте фурната на 200°C.
Направете марината от виното, лимоновия сок, морската сол, магданоза и зехтина.
Измийте лимона и го нарежете на шайби....
03 Окт.
Октопод в червено вино на тиганПочистваме и нарязваме октопода на по-едри парчета, защото доста се свива.
Слагаме го в сух тиган и включваме котлона на слаба степен (моя е с 6 степени, използвам 2-ра или 3-та степен)....
05 Дек.
Сочни пържоли на тиган с виноЗабъркайте каша от 1 с.л. масло, горчица, оцет черен пипер, червен пипер и сол. С тази марината намажете месото и го оставете да почине 3-4 часа.
С нож остържете излишната марината. Запържете пържолите в незалепващ тиган...
31 Окт.
Пъстърва с бяло вино на фурнаСипете виното на дъното на тавичката - трябва да покрива не повече от половин пръст.
Покрийте тавата с алуминиево фолио и печете на умерена фурна около 25-30 минути под фолио и 15 открити, за да се запече кожата....
09 Март
Хек с бяло вино на фурнаПочистената и измита риба накисваме добре от всички страни в марината, приготвена от смесените бяло вино, зехтин, лимонов сок, сол, чесън на прах и черен пипер....
24 Април
Бяла риба с вино на фурнаОколо нея се нареждат доматите и лукът, нарязани на кръгчета.
Добавят се маслото, дафиновите листа, чубрицата, черният пипер и солта. Залива се с виното и се запича в умерена фурна. Сервира се топла....
21 Май
Пържоли с бяло вино на фурнаОставят се за 3 часа на студено, след което се посоляват, заливат се с виното, покриват се с алуминиево фолио и се запичат в загрята фурна....
25 Ноем.
1
Шаран с бяло вино на фурнаПоднесете на трапезата печения шаран цял, като го украсите с маслинки, чери домати, зелени подправки и резенчета лимон.
Шаранът с бяло вино на фурна е много вкусен....
28 Март
Свински пържоли на фурна с виноНа дъното на тавичка сипете олио и подредете свинските пържоли, без да ги застъпвате. Полейте с маринатата, в която са престояли, и долейте още малко течност при нужда - вода или още вино....
15 Юни
Приготвяне на домашни бонбониПриготвени по този начин, бонбоните могат да се съхраняват до 2 дни, но ако искате да ги запазите за по-дълго, първо ги потопете в течен шоколад и след това в какао на прах....
24 Април
Приготвяне на домашни пастетиЗа да си го приготвите са ви необходими:
Пастет от риба тон с копър
Необходими продукти: 1 бр. риба тон консерва, нахут, сол, копър, черен пипер
Начин на приготвяне: Слагате всичко това в блендера и разбивате...
23 Април
1
Приготвяне на домашни колбасиОсвен мускулната тъкан за приготвянето на повечето месни изделия, се изисква добавянето на сланина, най-често свинска....
14 Февр.