Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Приготвяне на домашно ГХИВинаги купувам от магазина ГХИ, въпреки че във фризера ми задължително има 500 г поне домашно краве масло.
На скоро обаче моя колежка каза, че сама си го прави и с нейни напътствия направих и аз в кукъра - Philips....
21 Окт.
Муска с домашна кайма и оризНарязват се на малки кубченца.
В голям тиган се слага маста да загрее. Слага се и каймата. Пържи се до образуването на топчета. Добавя се оризът да се запържи. Добавят се и картофите - да се бланшират....
17 Януари
Приготвяне и овкусяване на телешка каймаСлед като каймата ви вече е готова, ви остава само да ѝ сложите правилните подправки в зависимост от това какво ще приготвяте. От овкусяването на телешката кайма зависи колко вкусно ще е ястието с нея....
23 Януари
Свински пържоли на фурна с пълнеж от домашна каймаЛукът и киселите краставички се нарязват на ситно, слагат се в дълбок съд и към тях се прибавя каймата, намачканите картофи, намокрен и натрошен хляб, магданоз, сол, черен пипер на вкус.
Каймата се омесва хубаво....
09 Март
Приготвяне на домашни бонбониПриготвени по този начин, бонбоните могат да се съхраняват до 2 дни, но ако искате да ги запазите за по-дълго, първо ги потопете в течен шоколад и след това в какао на прах....
24 Април
Приготвяне на домашни пастетиВсичко можем да си приготвим в домашни условия – пастети също.
Те могат да бъдат месни, зеленчукови, а защо не и рибни....
23 Април
1
Приготвяне на домашни колбасиЕто няколко рецепти за домашни колбаси:
Домашен колбас от свински врат
Необходими продукти:
1 кг....
14 Февр.
Тайните на вкусната домашната каймаЧесто обаче, разчитайки на купешката кайма, можем да останем разочаровани.
Но да си приготвим сами вкусна домашна кайма, също си трябва майсторлък....
14 Февр.
Кайма на фурнаКъм каймата и хляба прибавяме магданоза, пасирания чесън, фъстъците, яйцата, черен пипер и сол на вкус.
Омесваме добре. Правоъгълна тавичка намазваме с олио и в нея разстиламе каймата....
08 Ноем.
Руло Стефани от домашна каймаПърво се приготвя каймата. В тенджера се слага каймата, натрошава се хлябът, рендосва се лукът, добавя се кимион, черен пипер, сол, разбиват се яйцата, добавя се содата и се залива с газираната вода....
20 Май
Пържени кюфтета от домашна каймаНа машинка за мелене смиламе месото и сланината, добавяме яйцето, нарязания на ситно лук и всички подправки.
Омесваме много добре и оставяме да устои няколко часа. С брашно оформяме кюфтета и пържим в олиото....
19 Май
1
Пикантни странджанки с домашна каймаКаймата омесвам хубаво с подправките и оставям да престои 3-4 часа.
Мажа филиите с овкусената кайма и пека във фурната (предварително загряла) на горен реотан на 200 градуса за 3-4 мин....
27 Май
6
Приготвяне на домашен бабекЕдна от рецептите за домашен бабек е с мащерка и семена от копър....
06 Февр.
3
Кайма с тиквички на тиганСварете на пара за 20 мин. нарязаните тиквички.
Запържете в тефлонов тиган каймата, добавете доматеното пюре, смления чесън, нарязания магданоз, черния пипер и солта и оставете на огъня още 5 мин....
11 Февр.
Приготвяне на домашни бебешки пюретаКогато решите да приготвяте домашни пюрета за вашето бебе, имайте в предвид, че е добре в храната на бебето да се въвеждат нови плодове и зеленчуци, 2-3 пъти в месеца....
10 Август
3
Приготвяне на домашни плодови сиропиИ като говорим за дом и домашна кухня, не бива да забравяме, че не само храната може да бъде приготвена в домашни условия....
17 Май
1
Приготвяне на домашни точени кориДомашно приготвените кори са винаги за предпочитане от готовите, закупени от магазин. Истина е, че отнемат доста време, за да се приготвят, но определено си заслужава....
23 Януари
3
Домашна свинска каймаЗа домашна кайма трябва да смелите месо от свински изрезки, по-тлъсти части и т.н. В мелачка за месо смелете желаното количество кайма. Овкусете я със сол и черен пипер и я използвайте веднага за ястия....
28 Март
Соева кайма с тиквички на фурнаКъм соева кайма с тиквички на фурна може да се направи заливка и да стане вкусна вегетарианска мусака....
15 Юли
Домашна пица с каймаКаймата накъсайте и разхвърляйте върху тестото. Топено-пушеното сирене нарежете на кубчета и отново заровете в тестото.
Сложете пицата в студена фурна и пуснете на 180 градуса. Печете до готовност на каймата....
19 Март
Кулинарен учебник: Приготвяне на домашно сладкоЕто защо не трябва да се приготвя сладко с повече от два килограма плод наведнъж. Сладкото не бива и да се вари на силен огън с цел да се ускорят изпарението и сгъстяването му....
17 Април