Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Приготвяне на домашен кефирПриготвяне на домашен кефир
27 Ноем.
Това са тънкостите в приготвянето на домашен кефир....
Приготвяне на домашно ГХИПриготвяне на домашно ГХИ
21 Окт.
През цялото време трябва да се стои над котлона, защото пяната, която се появява, ако не се махне, пада на дъното и започва да загаря....
Зимнина с морковиЗимнина с моркови
29 Септ.
След около седмица зимнината с моркови е готова. Получават се много хрупкави и приятни....
Зимнина с Чушки СиврияЗимнина с Чушки Сиврия
13 Юни
Готовата зимнина с чушки Сиврия поставяме на хладно и проветриво място. През първите дни се претакаме през ден-два....
Зимнина от зеленчуциЗимнина от зеленчуци
30 Ноем.
Измиваме и почистваме патладжаните и ги нарязваме на кубчета. Посоляваме ги и оставяме да се отцедят. Нарязваме лука на тънки полумесеци, чушките на ивички, чесъна на тънки кръгчета, доматите на дребно....
Зимнина от тиквичкиЗимнина от тиквички
19 Юни
2
Съхранявайте зимнината от тиквички на хладно място....
Зимнина от ябълкиЗимнина от ябълки
17 Септ.
За по-добър аромат може да добавите и пръчка канела по време на варенето със захарта....
Френски тайни за приготвяне на зимнинаФренски тайни за приготвяне на зимнина
11 Септ.
1
Приготвянето на зимнина освен икономично е и особено добро решение за всеки, който се стреми да се храни и готви полезно....
Важни съвети при приготвяне на зимнинаВажни съвети при приготвяне на зимнина
18 Дек.
Приготвянето на зимнина има и икономически ефект, особено когато зеленчуците и плодовете са собствено производство....
Зимнина от сладки патладжаниЗимнина от сладки патладжани
28 Юни
Патладжаните се разрязват на четвъртинки по дължина. Лукът се реже на четвъртинки. Чушките се чистят от семената и дръжките и се разрязват на широки ленти. Чесънът се почиства и се разделя на скилидки....
Зимнина от млени доматиЗимнина от млени домати
11 Окт.
Почистете пиперките от семките и дръжките и ги нарежете на парчета. Доматите са почистват от зеленото около дръжката и също се нарязват на парчета....
Зимнина от заешко месцеЗимнина от заешко месце
11 Февр.
Зайците нарежете на големи парчета и сложете в дълбок подходящ съд със студена вода и 1 к.ч. оцет. Оставете да се изкиснат за няколко часа, след което напълнете в гаци и закачете да се изцеждат....
Съвети при приготвянето на мармалади за зимнинаСъвети при приготвянето на мармалади за зимнина
13 Август
Приготвянето на зимнина чрез варене е най-сигурният начин да запазим кондензираните плодове за през дългите зимни месеци. Мармаладът представлява гъсто сварената месеста част и сока от плодовете....
Зимнина с чушки, домати и чесънЗимнина с чушки, домати и чесън
14 Септ.
Изчакваме да изстине и насипваме зимнина с чушки, домати и чесън в малки бурканчета, затваряме хубаво зимнината с капачките и стерилизираме за 10 минути, след като водата е завряла с ключ. Приятен апетит!...
Зимнина от Домати без СтерилизиранеЗимнина от Домати без Стерилизиране
06 Април
Нарязват се с нож на дребни парченца, също и целината, магданозът, прибавя се сол на вкус. Нарязват се чушлета по желание. Слага се салицилът и се разбърква добре. Оставя се 1-2 часа на хладно....
Зимнина с криви чушки, моркови и зелеЗимнина с криви чушки, моркови и зеле
23 Септ.
Измити криви чушки се почистват от семената, нарязваме на две половини, а те се нарязват на ленти. Прясно зеле се нарязва на ивици, а обелени моркови - на кръгчета....
Зимнина от мариновани патладжани и чушкиЗимнина от мариновани патладжани и чушки
13 Юни
Зимнината от мариновани патладжани и чушки е готова....
Съхранение на зимнинаСъхранение на зимнина
14 Юли
Слагането на зимнина е вид консервиране....
С какъв оцет се приготвя зимнината?С какъв оцет се приготвя зимнината?
29 Август
Има много запитвания и съответно противоречиви отговори спрямо това с какъв оцет да приготвяме зимнината, но има няколко основни неща, с които трябва да се съобразим. Задължително е да използваме качествен оцет....
Приготвяне на домашни колбасиПриготвяне на домашни колбаси
14 Февр.
Освен мускулната тъкан за приготвянето на повечето месни изделия, се изисква добавянето на сланина, най-често свинска....
Приготвяне на домашен бабекПриготвяне на домашен бабек
06 Февр.
3
Вкусът на домашния бабек е много специфичен, той не може да се сравни с вкуса на бабека, който се предлага в магазините. Всеки сам може да си направи домашен бабек, но трябва да се знае, че бабекът става за около 3 месеца...
Приготвяне на плодови винаПриготвяне на плодови вина
10 Май
1
Приготвя се като ябълковото вино....
Приготвяне на домашни бонбониПриготвяне на домашни бонбони
24 Април
Приготвени по този начин, бонбоните могат да се съхраняват до 2 дни, но ако искате да ги запазите за по-дълго, първо ги потопете в течен шоколад и след това в какао на прах....
Приготвяне на домашни пастетиПриготвяне на домашни пастети
23 Април
1
За да си го приготвите са ви необходими: Пастет от риба тон с копър Необходими продукти: 1 бр. риба тон консерва, нахут, сол, копър, черен пипер Начин на приготвяне: Слагате всичко това в блендера и разбивате...
Технология на приготвяне на сорбеТехнология на приготвяне на сорбе
31 Август
Калории и хранителна стойност на сорбето Сорбетът е сладост без наличие на глутен, не съдейства за повишаване на теглото (ако не е приготвено с много захарен сироп), в същото време е от полза за тялото....