Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Приготвяне на домашно ГХИПрез цялото време трябва да се стои над котлона, защото пяната, която се появява, ако не се махне, пада на дъното и започва да загаря....
21 Окт.
Зимнина с морковиСлед около седмица зимнината с моркови е готова. Получават се много хрупкави и приятни....
29 Септ.
Зимнина с Чушки СиврияГотовата зимнина с чушки Сиврия поставяме на хладно и проветриво място.
През първите дни се претакаме през ден-два....
13 Юни
Зимнина от зеленчуциИзмиваме и почистваме патладжаните и ги нарязваме на кубчета. Посоляваме ги и оставяме да се отцедят.
Нарязваме лука на тънки полумесеци, чушките на ивички, чесъна на тънки кръгчета, доматите на дребно....
30 Ноем.
Зимнина от ябълкиЗа по-добър аромат може да добавите и пръчка канела по време на варенето със захарта....
17 Септ.
Френски тайни за приготвяне на зимнинаПриготвянето на зимнина освен икономично е и особено добро решение за всеки, който се стреми да се храни и готви полезно....
11 Септ.
1
Важни съвети при приготвяне на зимнинаПриготвянето на зимнина има и икономически ефект, особено когато зеленчуците и плодовете са собствено производство....
18 Дек.
Зимнина от сладки патладжаниПатладжаните се разрязват на четвъртинки по дължина. Лукът се реже на четвъртинки. Чушките се чистят от семената и дръжките и се разрязват на широки ленти.
Чесънът се почиства и се разделя на скилидки....
28 Юни
Зимнина от млени доматиПочистете пиперките от семките и дръжките и ги нарежете на парчета. Доматите са почистват от зеленото около дръжката и също се нарязват на парчета....
11 Окт.
Зимнина от заешко месцеЗайците нарежете на големи парчета и сложете в дълбок подходящ съд със студена вода и 1 к.ч. оцет.
Оставете да се изкиснат за няколко часа, след което напълнете в гаци и закачете да се изцеждат....
11 Февр.
Съвети при приготвянето на мармалади за зимнинаПриготвянето на зимнина чрез варене е най-сигурният начин да запазим кондензираните плодове за през дългите зимни месеци. Мармаладът представлява гъсто сварената месеста част и сока от плодовете....
13 Август
Зимнина с чушки, домати и чесънИзчакваме да изстине и насипваме зимнина с чушки, домати и чесън в малки бурканчета, затваряме хубаво зимнината с капачките и стерилизираме за 10 минути, след като водата е завряла с ключ.
Приятен апетит!...
14 Септ.
Зимнина от Домати без СтерилизиранеНарязват се с нож на дребни парченца, също и целината, магданозът, прибавя се сол на вкус.
Нарязват се чушлета по желание.
Слага се салицилът и се разбърква добре. Оставя се 1-2 часа на хладно....
06 Април
Зимнина с криви чушки, моркови и зелеИзмити криви чушки се почистват от семената, нарязваме на две половини, а те се нарязват на ленти. Прясно зеле се нарязва на ивици, а обелени моркови - на кръгчета....
23 Септ.
Зимнина от мариновани патладжани и чушкиЗимнината от мариновани патладжани и чушки е готова....
13 Юни
С какъв оцет се приготвя зимнината?Има много запитвания и съответно противоречиви отговори спрямо това с какъв оцет да приготвяме зимнината, но има няколко основни неща, с които трябва да се съобразим.
Задължително е да използваме качествен оцет....
29 Август
Приготвяне на домашни колбасиОсвен мускулната тъкан за приготвянето на повечето месни изделия, се изисква добавянето на сланина, най-често свинска....
14 Февр.
Приготвяне на домашен бабекВкусът на домашния бабек е много специфичен, той не може да се сравни с вкуса на бабека, който се предлага в магазините. Всеки сам може да си направи домашен бабек, но трябва да се знае, че бабекът става за около 3 месеца...
06 Февр.
3
Приготвяне на домашни бонбониПриготвени по този начин, бонбоните могат да се съхраняват до 2 дни, но ако искате да ги запазите за по-дълго, първо ги потопете в течен шоколад и след това в какао на прах....
24 Април
Приготвяне на домашни пастетиЗа да си го приготвите са ви необходими:
Пастет от риба тон с копър
Необходими продукти: 1 бр. риба тон консерва, нахут, сол, копър, черен пипер
Начин на приготвяне: Слагате всичко това в блендера и разбивате...
23 Април
1
Технология на приготвяне на сорбеКалории и хранителна стойност на сорбето
Сорбетът е сладост без наличие на глутен, не съдейства за повишаване на теглото (ако не е приготвено с много захарен сироп), в същото време е от полза за тялото....
31 Август