Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Приготвяне на домашно ГХИПрез цялото време трябва да се стои над котлона, защото пяната, която се появява, ако не се махне, пада на дъното и започва да загаря....
21 Окт.
Майонезени сосове - видове и приготвянеТрадиционният емулгатор, който се използва при приготвяне на майонеза, е сухият яйчен жълтък. За сосовете се използва също сухо мляко, желатин, соеви белтъчни продукти, пектини и др....
21 Май
Тънкости при приготвянето на топли сосовеСтудените сосове се приготвят на базата на зеленчукови съставки, сметана, растително масло, яйца и др. Поднасят се в сосиера....
14 Март
Винени сосовеМоже да се добавя както в процеса на самото му приготвяне, така и след това. Има много видове винени сосове, идващи от цял свят. Те се използват за заливка както на меса и риби, така и на плодове и зеленчуци....
05 Август
Приготвяне на домашни бонбониПриготвени по този начин, бонбоните могат да се съхраняват до 2 дни, но ако искате да ги запазите за по-дълго, първо ги потопете в течен шоколад и след това в какао на прах....
24 Април
Приготвяне на домашни пастетиЗа да си го приготвите са ви необходими:
Пастет от риба тон с копър
Необходими продукти: 1 бр. риба тон консерва, нахут, сол, копър, черен пипер
Начин на приготвяне: Слагате всичко това в блендера и разбивате...
23 Април
1
Приготвяне на домашни колбасиОсвен мускулната тъкан за приготвянето на повечето месни изделия, се изисква добавянето на сланина, най-често свинска....
14 Февр.
Приготвяне на домашен бабекВкусът на домашния бабек е много специфичен, той не може да се сравни с вкуса на бабека, който се предлага в магазините. Всеки сам може да си направи домашен бабек, но трябва да се знае, че бабекът става за около 3 месеца...
06 Февр.
3
Хитринки за сгъстяване на сосовеНе се безпокойте обаче, защото това не е причина да изхвърлим соса и да започнем приготвянето му отначало. Има няколко начини, с които лесно можете да сгъстите прекалено течната добавка....
07 Дек.
Технология на приготвяне на сорбеКалории и хранителна стойност на сорбето
Сорбетът е сладост без наличие на глутен, не съдейства за повишаване на теглото (ако не е приготвено с много захарен сироп), в същото време е от полза за тялото....
31 Август
Сосове за барбекюОсвен изброените барбекю сосове, виж също как да си направиш:
- барбекю сос Мемфис;
- сладъл барбекю сос;
- и сос Грейви....
10 Май
Основни френски сосовеТой е доста лесен и бърз за приготвяне, като можем да го отнесем в групата на така наречените базови сосове....
31 Януари
Най-вредните сосовеЧесто виновникът за наддаването на тегло и здравословните проблеми не е това, което хапваме, а прекалената употреба на сосове за пици, дресинги за салати, сосове за месо и всякакви калорични дипове....
05 Юни
Приготвяне на сладка с дюлиЕто и рецептите:
Сладко от дюли
Необходими продукти: 1 кг дюли, 2 кг захар, 1 ч.л. лимонена киселина
Начин на приготвяне: измивате дюлите и ги обелвате, след което ги завивате в намокрена с солена вода кърпа, за...
11 Окт.
1
Приготвяне на домашни бебешки пюретаКогато решите да приготвяте домашни пюрета за вашето бебе, имайте в предвид, че е добре в храната на бебето да се въвеждат нови плодове и зеленчуци, 2-3 пъти в месеца....
10 Август
3
Приготвяне на домашни плодови сиропиВсичко, което се приготвя между четирите стени да един дом трябва да е направено с много желание, за да се хареса на онези, за които го приготвяме....
17 Май
1
Тънкости при приготвяне на сушиВкусно и апетитно суши можете да приготвите и в домашни условия....
17 Април
1
Приготвяне на сладкиши без печенеКапризен десерт, в който се слагат няколко аромата, както споменахме приготвя се дълго и се изяжда изключително бързо....
09 Март
1
Приготвяне на домашни точени кориИстина е, че отнемат доста време, за да се приготвят, но определено си заслужава. Резултатът е много по-добър – всичко приготвено с тях става по-сочно и вкусно....
23 Януари
3
Съхранение и приготвяне на кестениСъществуват много различни технологии, по които може да бъде приготвен....
19 Окт.
1
Приготвяне и подреждате на мезетаТоплите мезета се сервират в съда, в който са приготвени, за да останат топли по-дълго време. Топлите съдове се слагат върху дъска, покрита с хартиена ажурна салфетка....
08 Окт.
Тънкости при приготвяне на пържолиПриготвянето на вкусни пържоли е цяло изкуство. За да се получат крехки, топящи се в устата пържолки, трябва да сте наясно с изкуството на приготвянето им....
11 Септ.
22
Тънкости при приготвяне на спанакОт коренчетата на спанака обикновено се приготвя салата....
16 Април
4