Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Приготвяне на домашно ГХИПриготвяне на домашно ГХИ
21 Окт.
През цялото време трябва да се стои над котлона, защото пяната, която се появява, ако не се махне, пада на дъното и започва да загаря....
Приготвяне на домашен кефирПриготвяне на домашен кефир
27 Ноем.
Това са тънкостите в приготвянето на домашен кефир....
Хляб на конциХляб на конци
11 Март
Загряваме фурната на 180°C и слагаме хляба да се пече. Като придобие хубава златиста коричка, изваждаме и охлаждаме върху решетка. Пухкавият хляб на конци е готов....
Хляб на сачХляб на сач
08 Февр.
След като сме си ги оформели, оставяме на страна да почиват. Слагаме решетката на дъното на фурната, нагласяме на 250 °C и поставяме сача....
Хляб на фурнаХляб на фурна
23 Юни
Пече до получаване на кафеникав загар....
Хляб на фурнаХляб на фурна
23 Юни
Пече до получаване на кафеникав загар....
Пухкав хляб на рулцаПухкав хляб на рулца
18 Юни
След това разрязваме тестото на 3 части. Всяка част оформяме на топка и разточваме на кора.Подвиваме две успоредни страни навътре, а след това подхващаме от едната неподгъната страна и навиваме на рулца....
Соден хляб на сачСоден хляб на сач
08 Февр.
За да поставим соденият хляб на сача, първо поставяме самият сач на дъното на фурната, пускаме я на горен и долен реотан на 250 °C. След като се е загрял сачът, поставяме малката питка и печем до готовност....
Питки (хляб) на тиганПитки (хляб) на тиган
25 Юли
Този вкусен хляб на тиган се консумира, докато е още топъл и дори горещ. Става тройно по-вкусен, ако намажете пърленките с малко масълце....
Селски Хляб на пещСелски Хляб на пещ
09 Дек.
Когато е добре загрята, си поставяме хляба с помощта на лопатата в пещта и веднага затваряме вратичката. Оставяме за около час-час и половина да се пече....
Сладки гевреци във формата на хлябСладки гевреци във формата на хляб
11 Май
Опитайте и се насладете на тези сладки гевреци във формата на хляб!...
Хляб на балончета с подправкиХляб на балончета с подправки
16 Май
След като втаса за около 40 минути го нарежете на 56 малки топчета, като първо го разрязвате на 2, после всяка част на още две и така докато получат топчета с големината на орех....
Хляб на балончета със сиренеХляб на балончета със сирене
28 Юли
Сипва се в средата на брашното с останалите продукти без сиренето и яйцето и замесваме меко тесто. Втасва 30 минути. Късаме топче тесто и сплескваме с ръце на питка....
Хляб Чапати на сух тиганХляб Чапати на сух тиган
10 Май
1
След това време тестото се оформя на фитил и от него се откъсват с ръце топчета, около 6 бр. трябва да бъдат. Междувременно се загрява тиган на котлона на средна степен....
Хляб без мая на сачХляб без мая на сач
10 Февр.
Това тесто си го разделяме на няколко части, след което с помощта на набрашнени ръце оформяме плоския хляб. Правим си няколко разреза....
Арменски хляб Лаваш на фурнаАрменски хляб Лаваш на фурна
26 Окт.
След това сложете тестото върху набрашнен плот и го разделете на 6-8 части. Вземете едната и я разточете на тънка кора. Печете лаваша в предварително загрята на 220°С фурна за 2-3 минути върху обърната тава....
Домати и хляб на фурнаДомати и хляб на фурна
09 Февр.
В приготвената тава за печене се подреждат кубчетата хляб, доматите и сиренето на пластове. Разбиват се яйцата, млякото, магданозът в голяма купа. Поръсват се със сол и черен пипер....
Приготвяне на плодови винаПриготвяне на плодови вина
10 Май
1
Приготвя се като ябълковото вино....
Приготвяне на домашни бонбониПриготвяне на домашни бонбони
24 Април
Приготвени по този начин, бонбоните могат да се съхраняват до 2 дни, но ако искате да ги запазите за по-дълго, първо ги потопете в течен шоколад и след това в какао на прах....
Приготвяне на домашни пастетиПриготвяне на домашни пастети
23 Април
1
За да си го приготвите са ви необходими: Пастет от риба тон с копър Необходими продукти: 1 бр. риба тон консерва, нахут, сол, копър, черен пипер Начин на приготвяне: Слагате всичко това в блендера и разбивате...
Приготвяне на домашни колбасиПриготвяне на домашни колбаси
14 Февр.
Освен мускулната тъкан за приготвянето на повечето месни изделия, се изисква добавянето на сланина, най-често свинска....
Приготвяне на домашен бабекПриготвяне на домашен бабек
06 Февр.
3
Вкусът на домашния бабек е много специфичен, той не може да се сравни с вкуса на бабека, който се предлага в магазините. Всеки сам може да си направи домашен бабек, но трябва да се знае, че бабекът става за около 3 месеца...
Технология на приготвяне на сорбеТехнология на приготвяне на сорбе
31 Август
Калории и хранителна стойност на сорбето Сорбетът е сладост без наличие на глутен, не съдейства за повишаване на теглото (ако не е приготвено с много захарен сироп), в същото време е от полза за тялото....
Селски хляб на пещ с маяСелски хляб на пещ с мая
20 Май
Тайната е освен методът на приготвяне, така и силната хидратация на тестото. Ако за по-лесно измесване сложите повече брашно, резултатът няма да е този, който би трябвало....
Попарата на баба с препечен хлябПопарата на баба с препечен хляб
13 Дек.
В тава начупете филийките на хапки, залейте ги с олиото, разбъркайте поставете тавата в предварително нагрята на 100 градуса фурна и препичате до златисто, оставете хапките да се поохладят....