Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Вилар бланВилар блан
12 Март
Производство на Вилар блан През периода на зреене на гроздето периодично от него се откъсват по няколко проби, за да се установи настъпването на физиологичната и технологична зрелост....
Сладки Мон бланСладки Мон блан
23 Януари
Сместа се изсипва във форма с диаметър 20 см и се пече на 180 градуса до суха клечка. След като полученият блат изстине напълно, се разрязва на 2 части с помощта на конец....
Френско пиле фрикасе със Совиньон БланФренско пиле фрикасе със Совиньон Блан
26 Февр.
2
Разбъркайте, докато брашното се абсорбира напълно от мазнината и сместа замирише на орех. Оставете да се готви бавно в продължение на 4 минути....
Совиньон БланСовиньон Блан
19 Август
Совиньон блан (Sauvignon Blanc) представлява бял винен сорт грозде, който произхожда от района на Бордо, Франция. Това е другият най-разпространен френски бял сорт грозде след шардоне. В наши дни е най-разпространен по...
Юни БланЮни Блан
30 Май
У нас в Бургаско материалът се ползва в производството на бренди. Много често влиза в състава на купажни вина. Във Франция той е широко разпространен в областта Коняк....
Пино БланПино Блан
03 Февр.
Пино блан /Pinot blanc/ представлява стар, бял сорт грозде, който се употребява във винопроизводството. Той произлиза от Франция, но се отглежда още в Чехия, Австрия, Германия, Словакия, Италия, Швейцария, Южна Африка,...
Видал бланВидал блан
16 Февр.
Видал блан /Vidal blanc/ представлява бял хибриден сорт грозде, което се използва в производството на вино....
Шенин бланШенин блан
09 Февр.
Шенин блан (Chenin blanc) представлява стар бял винен сорт грозде, който произхожда от долината на река Лоара във Франция. За първи път Шенин блан е споменат в документи през далечната 845 година. Съществуват няколко...
Производство на ПроволонеПроизводство на Проволоне
11 Август
При производството му сгъстената част се нарязва на много дребно, загрява се и се разтегля, докато още е топла....
Производство на рокфорПроизводство на рокфор
04 Юли
При производството на килограм от световно известното сирене са нужни средно 4.5 литра мляко. Началото на производството е като при всяко друго сирене....
Производство на пармезанПроизводство на пармезан
10 Май
Оказва се, че пармезанът всъщност е най-известното сирене в света – производството му много внимателно се контролира от Консорциума на производителите на сиренето Parmigiano reggiano....
Производство на горгонзолаПроизводство на горгонзола
28 Ноем.
1
Производството на Горгонзолата изисква сиренето да се дупчи с цел пеницилиновата бактерия да проникне по-дълбоко. Кората на готовото сирене пък се мие със саламура....
Производство на сирене КачокавалоПроизводство на сирене Качокавало
25 Август
Тези два вида сирене се приготвят по различен начин и изглеждат различно, но при производството им има моменти, които си приличат....
Храни за производство на албуминХрани за производство на албумин
14 Юни
Албуминът е най-разпространеният протеин в кръвта, заемащ около 60 процента от нея. Изработва се от клетките на черния дроб, наречени хепатоцити, но може да се набави и от храната. Този протеин е важен за регулиране...
Откриха съкровище в ледник на Мон БланОткриха съкровище в ледник на Мон Блан
27 Септ.
2
Изумруди, сапфири и рубини на стойност десетки хиляди евро бяха открити от млад френски алпинист на Мон Блан. Предполага се, че това съкровище се е озовало там след катастрофата на индийски самолет преди половин...
Производство и съхранение на червен пиперПроизводство и съхранение на червен пипер
18 Ноем.
Суровината за производство на подправки е сушеният пипер. Натрошен на малки късчета счукан пипер може да се купи или саморъчно да се направи в домашното хаванче....
Специфики и производство на тъмната бираСпецифики и производство на тъмната бира
12 Март
Както знаете, това са едни от основните продукти за производство на бира. Има ли някаква разлика в производството на тъмната бира от това на светлата и ако има - каква е тя?...
Какво значи досъдебно производство?Какво значи досъдебно производство?
29 Дек.
Досъдебното производство е една от двете фази на наказателния процес в България. От самото му име може да се тълкува, че той е първоначалният етап на производството, образувано до финалното явяване в съда....
Ракията - кратка история и начин на производствоРакията - кратка история и начин на производство
20 Септ.
Исторически факти сочат, че производството на ракия е започнало още през четиринадесети век. Пристигнала е у нас от арабския свят през земите на османската империя....
Кулинарен пътеводител: Производство и приложение на желатинКулинарен пътеводител: Производство и приложение на желатин
05 Май
Именно при производството на сребърния бромид се използва желатин. Желатинът се използва и в козметичната индустрия, особено в производството на продукти за грижа за косата....
България е трета по производство на медБългария е трета по производство на мед
23 Юни
Председателят на Сдружение биологично пчеларство – Петко Симеонов, съобщи, че България е заелата третото престижно място по производство на пчелен мед в Европа....
Кафява захар - характеристики и производствоКафява захар - характеристики и производство
27 Май
Кафявият продукт запазва полезните си вещества поради особеностите на производството. Тръстикова кафява захар Тази захар се произвежда от сок от тръстика....
Любопопитно: Начин на производство и кратка история на маслотоЛюбопопитно: Начин на производство и кратка история на маслото
26 Август
Грапавите кристали на мазнината увреждат мембраните на капчиците по време на разбиването, с което ускоряват процеса на производство....
Храни, които стимулират производството на колагенХрани, които стимулират производството на колаген
13 Май
След 25-годишна възраст кожата започва постепенно за губи от своята еластичност и се отпуска, а след 30-35 /или по-рано/ се забелязват и първите бръчки. Причината за това се нарича колаген. Колагенът е протеин, с помощта...
Как се потиска производството на грелинКак се потиска производството на грелин
16 Март
на грелин; - Стимулиране на производството на хормони, които са негови антагонисти - като хормоните на ситостта и други....