Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Производство на сирене КачокавалоПроизводството на Качокавало започва рано сутрин, когато се загрява прясното мляко, току-що издоено от кравите. То се подгрява до температура 39 градуса с помощта на пара....
25 Август
КачокавалоСъстав на качокавало
Качокавало наистина е невероятно, когато става въпрос за хранителни стойности. Пълно е с витамини. За производството на около 1 кг сирене са необходими 10 кг мляко....
30 Май
3
Производство на горгонзолаПроизводството на Горгонзолата изисква сиренето да се дупчи с цел пеницилиновата бактерия да проникне по-дълбоко. Кората на готовото сирене пък се мие със саламура....
28 Ноем.
1
Производство на ПроволонеПри производството му сгъстената част се нарязва на много дребно, загрява се и се разтегля, докато още е топла....
11 Август
Производство на рокфорПри производството на килограм от световно известното сирене са нужни средно 4.5 литра мляко.
Началото на производството е като при всяко друго сирене....
04 Юли
Производство на пармезанОказва се, че пармезанът всъщност е най-известното сирене в света – производството му много внимателно се контролира от Консорциума на производителите на сиренето Parmigiano reggiano....
10 Май
Кулинарна употреба на сирене КачокавалоВ превод от италиански наименованието Качокавало означава сирене на кон. Това се дължи на специфичния начин на производство и опаковане на този деликатес....
30 Окт.
Италиански салати със сирене КачокавалоСалатата от целина с орехи и Качокавало е с изненадващ вкус....
04 Януари
Италиански вкусотии със сирене КачокавалоСервира се, поръсено с качокавало и щедро украсено с листенца босилек....
11 Дек.
Храни за производство на албуминАлбуминът е най-разпространеният протеин в кръвта, заемащ около 60 процента от нея. Изработва се от клетките на черния дроб, наречени хепатоцити, но може да се набави и от храната.
Този протеин е важен за регулиране...
14 Юни
Специфики и производство на тъмната бираКакто знаете, това са едни от основните продукти за производство на бира.
Има ли някаква разлика в производството на тъмната бира от това на светлата и ако има - каква е тя?...
12 Март
Производство и съхранение на червен пиперСуровината за производство на подправки е сушеният пипер. Натрошен на малки късчета счукан пипер може да се купи или саморъчно да се направи в домашното хаванче....
18 Ноем.
Какво значи досъдебно производство?Досъдебното производство е една от двете фази на наказателния процес в България. От самото му име може да се тълкува, че той е първоначалният етап на производството, образувано до финалното явяване в съда....
29 Дек.
Качокавало е идеалното сирене за червено виноЕто какво е важно да знаете за сиренето Качокавало, защо то е идеално за компания на червеното вино и още кратка информация кои сирена на какви вина подхождат:
Името на луксозното сирене Качокавало се свързва с понятията...
26 Януари
2
Кулинарен пътеводител: Производство и приложение на желатинИменно при производството на сребърния бромид се използва желатин. Желатинът се използва и в козметичната индустрия, особено в производството на продукти за грижа за косата....
05 Май
Ракията - кратка история и начин на производствоИсторически факти сочат, че производството на ракия е започнало още през четиринадесети век. Пристигнала е у нас от арабския свят през земите на османската империя....
20 Септ.
България е трета по производство на медПредседателят на Сдружение биологично пчеларство – Петко Симеонов, съобщи, че България е заелата третото престижно място по производство на пчелен мед в Европа....
23 Юни
Кафява захар - характеристики и производствоКафявият продукт запазва полезните си вещества поради особеностите на производството.
Тръстикова кафява захар
Тази захар се произвежда от сок от тръстика....
27 Май
Любопопитно: Начин на производство и кратка история на маслотоГрапавите кристали на мазнината увреждат мембраните на капчиците по време на разбиването, с което ускоряват процеса на производство....
26 Август
Храни, които стимулират производството на колагенСлед 25-годишна възраст кожата започва постепенно за губи от своята еластичност и се отпуска, а след 30-35 /или по-рано/ се забелязват и първите бръчки. Причината за това се нарича колаген.
Колагенът е протеин, с помощта...
13 Май
Как се потиска производството на грелинна грелин;
- Стимулиране на производството на хормони, които са негови антагонисти - като хормоните на ситостта и други....
16 Март
Храни, които подпомагат производството на колагенТакъв са различни хранителни продукти, които стимулират производството на колаген и снабдяват тялото с такъв....
02 Септ.
Какво помага за производството на кератин?Бобът успешно стимулира производството на кератин.
Други храни, стимулиращи синтеза на кератин, са:
- леща;
- слънчогледови семки;
- пуешки гърди;
- брюкселско зеле;
- телешки черен дроб....
16 Юли
Оранжево вино - същност, производство и консумацияНачина на производство на оранжевото вино също е много интересен. То става по технология обратна на тази за производство на розовите вина....
11 Септ.
Сиренето Асиаго - история, производство и поднасянеСиренето е една от най-старите храни, произвеждани от човека. Хилядолетия ни делят от времето, когато хората са се научили да преработват млякото и да правят от него друг продукт. Навсякъде хората произвеждат сирене по...
26 Февр.