Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Производство на сирене КачокавалоПроизводство на сирене Качокавало
25 Август
Производството на Качокавало започва рано сутрин, когато се загрява прясното мляко, току-що издоено от кравите. То се подгрява до температура 39 градуса с помощта на пара....
КачокавалоКачокавало
30 Май
3
Състав на качокавало Качокавало наистина е невероятно, когато става въпрос за хранителни стойности. Пълно е с витамини. За производството на около 1 кг сирене са необходими 10 кг мляко....
Производство на горгонзолаПроизводство на горгонзола
28 Ноем.
1
Производството на Горгонзолата изисква сиренето да се дупчи с цел пеницилиновата бактерия да проникне по-дълбоко. Кората на готовото сирене пък се мие със саламура....
Производство на ПроволонеПроизводство на Проволоне
11 Август
При производството му сгъстената част се нарязва на много дребно, загрява се и се разтегля, докато още е топла....
Производство на рокфорПроизводство на рокфор
04 Юли
При производството на килограм от световно известното сирене са нужни средно 4.5 литра мляко. Началото на производството е като при всяко друго сирене....
Производство на пармезанПроизводство на пармезан
10 Май
Оказва се, че пармезанът всъщност е най-известното сирене в света – производството му много внимателно се контролира от Консорциума на производителите на сиренето Parmigiano reggiano....
Кулинарна употреба на сирене КачокавалоКулинарна употреба на сирене Качокавало
30 Окт.
В превод от италиански наименованието Качокавало означава сирене на кон. Това се дължи на специфичния начин на производство и опаковане на този деликатес....
Италиански салати със сирене КачокавалоИталиански салати със сирене Качокавало
04 Януари
Салатата от целина с орехи и Качокавало е с изненадващ вкус....
Италиански вкусотии със сирене КачокавалоИталиански вкусотии със сирене Качокавало
11 Дек.
Сервира се, поръсено с качокавало и щедро украсено с листенца босилек....
Храни за производство на албуминХрани за производство на албумин
14 Юни
Албуминът е най-разпространеният протеин в кръвта, заемащ около 60 процента от нея. Изработва се от клетките на черния дроб, наречени хепатоцити, но може да се набави и от храната. Този протеин е важен за регулиране...
Специфики и производство на тъмната бираСпецифики и производство на тъмната бира
12 Март
Както знаете, това са едни от основните продукти за производство на бира. Има ли някаква разлика в производството на тъмната бира от това на светлата и ако има - каква е тя?...
Производство и съхранение на червен пиперПроизводство и съхранение на червен пипер
18 Ноем.
Суровината за производство на подправки е сушеният пипер. Натрошен на малки късчета счукан пипер може да се купи или саморъчно да се направи в домашното хаванче....
Какво значи досъдебно производство?Какво значи досъдебно производство?
29 Дек.
Досъдебното производство е една от двете фази на наказателния процес в България. От самото му име може да се тълкува, че той е първоначалният етап на производството, образувано до финалното явяване в съда....
Качокавало е идеалното сирене за червено виноКачокавало е идеалното сирене за червено вино
26 Януари
2
Ето какво е важно да знаете за сиренето Качокавало, защо то е идеално за компания на червеното вино и още кратка информация кои сирена на какви вина подхождат: Името на луксозното сирене Качокавало се свързва с понятията...
Кулинарен пътеводител: Производство и приложение на желатинКулинарен пътеводител: Производство и приложение на желатин
05 Май
Именно при производството на сребърния бромид се използва желатин. Желатинът се използва и в козметичната индустрия, особено в производството на продукти за грижа за косата....
Ракията - кратка история и начин на производствоРакията - кратка история и начин на производство
20 Септ.
Исторически факти сочат, че производството на ракия е започнало още през четиринадесети век. Пристигнала е у нас от арабския свят през земите на османската империя....
България е трета по производство на медБългария е трета по производство на мед
23 Юни
Председателят на Сдружение биологично пчеларство – Петко Симеонов, съобщи, че България е заелата третото престижно място по производство на пчелен мед в Европа....
Кафява захар - характеристики и производствоКафява захар - характеристики и производство
27 Май
Кафявият продукт запазва полезните си вещества поради особеностите на производството. Тръстикова кафява захар Тази захар се произвежда от сок от тръстика....
Любопопитно: Начин на производство и кратка история на маслотоЛюбопопитно: Начин на производство и кратка история на маслото
26 Август
Грапавите кристали на мазнината увреждат мембраните на капчиците по време на разбиването, с което ускоряват процеса на производство....
Храни, които стимулират производството на колагенХрани, които стимулират производството на колаген
13 Май
След 25-годишна възраст кожата започва постепенно за губи от своята еластичност и се отпуска, а след 30-35 /или по-рано/ се забелязват и първите бръчки. Причината за това се нарича колаген. Колагенът е протеин, с помощта...
Как се потиска производството на грелинКак се потиска производството на грелин
16 Март
на грелин; - Стимулиране на производството на хормони, които са негови антагонисти - като хормоните на ситостта и други....
Храни, които подпомагат производството на колагенХрани, които подпомагат производството на колаген
02 Септ.
Такъв са различни хранителни продукти, които стимулират производството на колаген и снабдяват тялото с такъв....
Какво помага за производството на кератин?Какво помага за производството на кератин?
16 Юли
Бобът успешно стимулира производството на кератин. Други храни, стимулиращи синтеза на кератин, са: - леща; - слънчогледови семки; - пуешки гърди; - брюкселско зеле; - телешки черен дроб....
Оранжево вино - същност, производство и консумацияОранжево вино - същност, производство и консумация
11 Септ.
Начина на производство на оранжевото вино също е много интересен. То става по технология обратна на тази за производство на розовите вина....
Сиренето Асиаго - история, производство и поднасянеСиренето Асиаго - история, производство и поднасяне
26 Февр.
Сиренето е една от най-старите храни, произвеждани от човека. Хилядолетия ни делят от времето, когато хората са се научили да преработват млякото и да правят от него друг продукт. Навсякъде хората произвеждат сирене по...