Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

РозеРозе
17 Май
2
Производство на Розе Розето се получава след отделянето на гроздовите зърна от чепките, а мъстта се оставя да престои с ципите, като времето на престой зависи от сорта на гроздето и степента му на зрялост....
Мащерково розеМащерково розе
05 Март
Да, обичам аромата на мащерка и да - използвам я дори за коктейли. И колкото и странно да Ви звучи, комбинацията е много сполучлива. Обелете с белачка част от кората на портокал, усучете я и я сложете във фризера....
Кайсии в розеКайсии в розе
29 Юли
Виното се смесва с пудрата захар и се загрява на бавен огън до пълното разтваряне на пудрата захар....
Ягоди с розеЯгоди с розе
02 Юни
Ягодите се почистват, измиват се и всяка ягода се реже на половина по дължина. Прекалено едрите плодове се разрязват на четвъртинки. Разпределят се в 4 високи стъклени чаши....
Пилешки дробчета с РозеПилешки дробчета с Розе
22 Май
1
В тенджерка нарязах на ситно лука и чесъна и настъргах морковите, запържих с олиото, добавих нарязаните на ситно гъби, задуших за кратко, след което се добавих измитите и отцедени дробчета....
Производство на ПроволонеПроизводство на Проволоне
11 Август
При производството му сгъстената част се нарязва на много дребно, загрява се и се разтегля, докато още е топла....
Производство на рокфорПроизводство на рокфор
04 Юли
При производството на килограм от световно известното сирене са нужни средно 4.5 литра мляко. Началото на производството е като при всяко друго сирене....
Производство на пармезанПроизводство на пармезан
10 Май
Оказва се, че пармезанът всъщност е най-известното сирене в света – производството му много внимателно се контролира от Консорциума на производителите на сиренето Parmigiano reggiano....
Производство на горгонзолаПроизводство на горгонзола
28 Ноем.
1
Производството на Горгонзолата изисква сиренето да се дупчи с цел пеницилиновата бактерия да проникне по-дълбоко. Кората на готовото сирене пък се мие със саламура....
Сангрия с розе, ром и брендиСангрия с розе, ром и бренди
27 Юли
Насладете се на една разкошна лятна напитка, пълна с темперамент и очарование....
Пурички с лимец, розе и мармаладПурички с лимец, розе и мармалад
23 Дек.
Разделя се на две части, по-лесно се работи, и всяка разточете на правоъгълна кора с дебелина 0.5 мм....
Сангрия Розе със сок от нарСангрия Розе със сок от нар
26 Септ.
Сместа се разбърква до разтварянето на захарта, излива се в каната при виното и се разбърква добре. Сините сливи се нарязват на ситно, ягодите се нарязват на четвъртинки....
Ръководство за начинаещи любители на РозеРъководство за начинаещи любители на Розе
02 Април
Вкусна лятна напитка, виното Розе представлява повече от очарователно му име и красив цвят! Ето кратко ръководство за всички неща: как е на вкус, какво е специално за него и с какви храни се съчетават най-добре. Розе...
Производство на сирене КачокавалоПроизводство на сирене Качокавало
25 Август
Тези два вида сирене се приготвят по различен начин и изглеждат различно, но при производството им има моменти, които си приличат....
Десерт от кайсии с розе и сладоледДесерт от кайсии с розе и сладолед
24 Юли
Виното се излива в тенджерка, добавя се пудрата захар и сместа се загрява на бавен огън, докато се разтвори напълно пудрата захар. Кайсиите се разрязват на половинки, костилките се отстраняват....
Ягоди и боровинки в желе от розеЯгоди и боровинки в желе от розе
18 Юли
Половината вино се кипва, сваля се от огъня, добавя се захарта и предварително накиснатият и разтворен на водна баня желатин. Всичко се смесва....
Храни за производство на албуминХрани за производство на албумин
14 Юни
Албуминът е най-разпространеният протеин в кръвта, заемащ около 60 процента от нея. Изработва се от клетките на черния дроб, наречени хепатоцити, но може да се набави и от храната. Този протеин е важен за регулиране...
Специфики и производство на тъмната бираСпецифики и производство на тъмната бира
12 Март
Както знаете, това са едни от основните продукти за производство на бира. Има ли някаква разлика в производството на тъмната бира от това на светлата и ако има - каква е тя?...
Производство и съхранение на червен пиперПроизводство и съхранение на червен пипер
18 Ноем.
Суровината за производство на подправки е сушеният пипер. Натрошен на малки късчета счукан пипер може да се купи или саморъчно да се направи в домашното хаванче....
Какво значи досъдебно производство?Какво значи досъдебно производство?
29 Дек.
Досъдебното производство е една от двете фази на наказателния процес в България. От самото му име може да се тълкува, че той е първоначалният етап на производството, образувано до финалното явяване в съда....
България е трета по производство на медБългария е трета по производство на мед
23 Юни
Председателят на Сдружение биологично пчеларство – Петко Симеонов, съобщи, че България е заелата третото престижно място по производство на пчелен мед в Европа....
Ракията - кратка история и начин на производствоРакията - кратка история и начин на производство
20 Септ.
Исторически факти сочат, че производството на ракия е започнало още през четиринадесети век. Пристигнала е у нас от арабския свят през земите на османската империя....
Кулинарен пътеводител: Производство и приложение на желатинКулинарен пътеводител: Производство и приложение на желатин
05 Май
Именно при производството на сребърния бромид се използва желатин. Желатинът се използва и в козметичната индустрия, особено в производството на продукти за грижа за косата....
Най-доброто розе е от винарната на Анджелина и БрадНай-доброто розе е от винарната на Анджелина и Брад
14 Януари
През месец февруари миналата година в интервю за списание "Ънфилтърид Мегъзийн" той каза: "Те бяха дълбоко обвързани с цялото производство на розето. Брад се интересува много от вино....
Кафява захар - характеристики и производствоКафява захар - характеристики и производство
27 Май
Кафявият продукт запазва полезните си вещества поради особеностите на производството. Тръстикова кафява захар Тази захар се произвежда от сок от тръстика....