Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Оранжево вино - същност, производство и консумацияОранжево вино - същност, производство и консумация
11 Септ.
Начина на производство на оранжевото вино също е много интересен. То става по технология обратна на тази за производство на розовите вина....
Производство на ПроволонеПроизводство на Проволоне
11 Август
При производството му сгъстената част се нарязва на много дребно, загрява се и се разтегля, докато още е топла....
Производство на рокфорПроизводство на рокфор
04 Юли
При производството на килограм от световно известното сирене са нужни средно 4.5 литра мляко. Началото на производството е като при всяко друго сирене....
Производство на пармезанПроизводство на пармезан
10 Май
Оказва се, че пармезанът всъщност е най-известното сирене в света – производството му много внимателно се контролира от Консорциума на производителите на сиренето Parmigiano reggiano....
Производство на горгонзолаПроизводство на горгонзола
28 Ноем.
1
Производството на Горгонзолата изисква сиренето да се дупчи с цел пеницилиновата бактерия да проникне по-дълбоко. Кората на готовото сирене пък се мие със саламура....
Производство на сирене КачокавалоПроизводство на сирене Качокавало
25 Август
Тези два вида сирене се приготвят по различен начин и изглеждат различно, но при производството им има моменти, които си приличат....
Храни за производство на албуминХрани за производство на албумин
14 Юни
Албуминът е най-разпространеният протеин в кръвта, заемащ около 60 процента от нея. Изработва се от клетките на черния дроб, наречени хепатоцити, но може да се набави и от храната. Този протеин е важен за регулиране...
Заешко на фурна с виноЗаешко на фурна с вино
19 Март
Покриваме с алуминиево фолио и печем на 220°С за около 2 часа. 15 мин преди да е готово, махаме фолиото да се запече леко....
Каракуда на фурна с бяло виноКаракуда на фурна с бяло вино
08 Юли
Поднесете каракудата на фурна с омекналите и поели вкуса на бялото вино тиквички и сгъстеното сосче, останало на дъното на стъклената тава....
Ребра на фурна с червено виноРебра на фурна с червено вино
08 Май
Ребрата на фурна с червено вино са готови....
Паламуд на фурна с бяло виноПаламуд на фурна с бяло вино
28 Януари
Залейте с вино до половината на рибата (количеството е в зависимост от големината на тавата Ви). Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност....
Кексът с червено вино на прабабаКексът с червено вино на прабаба
23 Ноем.
2
Кексът се пече се в загрята фурна на 180 градуса до суха клечка, не трябва да полепва тесто. След изпичане кексът с червено вино се оставя да се охлади и се нарязва на парчета....
Пъстърва на фурна с бяло виноПъстърва на фурна с бяло вино
03 Окт.
Загрейте фурната на 200°C. Направете марината от виното, лимоновия сок, морската сол, магданоза и зехтина. Измийте лимона и го нарежете на шайби....
Октопод в червено вино на тиганОктопод в червено вино на тиган
05 Дек.
Почистваме и нарязваме октопода на по-едри парчета, защото доста се свива. Слагаме го в сух тиган и включваме котлона на слаба степен (моя е с 6 степени, използвам 2-ра или 3-та степен)....
Сочни пържоли на тиган с виноСочни пържоли на тиган с вино
31 Окт.
Забъркайте каша от 1 с.л. масло, горчица, оцет черен пипер, червен пипер и сол. С тази марината намажете месото и го оставете да почине 3-4 часа. С нож остържете излишната марината. Запържете пържолите в незалепващ тиган...
Пъстърва с бяло вино на фурнаПъстърва с бяло вино на фурна
09 Март
Сипете виното на дъното на тавичката - трябва да покрива не повече от половин пръст. Покрийте тавата с алуминиево фолио и печете на умерена фурна около 25-30 минути под фолио и 15 открити, за да се запече кожата....
Хек с бяло вино на фурнаХек с бяло вино на фурна
24 Април
Печем я в предварително загрята фурна на 200 градуса около 40 минути от двете страни. Поднасяме с гарнитура по желание....
Бяла риба с вино на фурнаБяла риба с вино на фурна
21 Май
Около нея се нареждат доматите и лукът, нарязани на кръгчета. Добавят се маслото, дафиновите листа, чубрицата, черният пипер и солта. Залива се с виното и се запича в умерена фурна. Сервира се топла....
Пържоли с бяло вино на фурнаПържоли с бяло вино на фурна
25 Ноем.
1
Оставят се за 3 часа на студено, след което се посоляват, заливат се с виното, покриват се с алуминиево фолио и се запичат в загрята фурна....
Шаран с бяло вино на фурнаШаран с бяло вино на фурна
28 Март
Поднесете на трапезата печения шаран цял, като го украсите с маслинки, чери домати, зелени подправки и резенчета лимон. Шаранът с бяло вино на фурна е много вкусен....
Пържоли с червено вино на скараПържоли с червено вино на скара
14 Февр.
Пържолите с червено вино на скара са много вкусни....
Свински пържоли на фурна с виноСвински пържоли на фурна с вино
15 Юни
На дъното на тавичка сипете олио и подредете свинските пържоли, без да ги застъпвате. Полейте с маринатата, в която са престояли, и долейте още малко течност при нужда - вода или още вино....
Калкан с бяло вино на фурнаКалкан с бяло вино на фурна
21 Окт.
Сервирайте калкана с бяло вино на фурна с подходящо питие....
Производство и съхранение на червен пиперПроизводство и съхранение на червен пипер
18 Ноем.
Суровината за производство на подправки е сушеният пипер. Натрошен на малки късчета счукан пипер може да се купи или саморъчно да се направи в домашното хаванче....
Специфики и производство на тъмната бираСпецифики и производство на тъмната бира
12 Март
Както знаете, това са едни от основните продукти за производство на бира. Има ли някаква разлика в производството на тъмната бира от това на светлата и ако има - каква е тя?...