Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Пъстърва с ароматно олио на фурнаПъстърва с ароматно олио на фурна
12 Февр.
Печем на загрята фурна не повече от 180 градуса за около 30 минути. Режем останалия лук и магданоза и поръсваме при сервиране....
Депилиращо олио със семена на коприваДепилиращо олио със семена на коприва
17 Май
Оставя се да кисне в продължение на 2 месеца. След това е готово за използване. Можете да втриете олиото в проблемните части на тялото. Така се използват семената от коприва за епилация....
Чесново олиоЧесново олио
11 Февр.
Може да го използвате за такива сосове, в които се предвижда запържване на лук и чесън с олио - например доматен сос за патладжани или бамя, за спагети и др....
Производство на ПроволонеПроизводство на Проволоне
11 Август
При производството му сгъстената част се нарязва на много дребно, загрява се и се разтегля, докато още е топла....
Производство на рокфорПроизводство на рокфор
04 Юли
При производството на килограм от световно известното сирене са нужни средно 4.5 литра мляко. Началото на производството е като при всяко друго сирене....
Производство на пармезанПроизводство на пармезан
10 Май
Оказва се, че пармезанът всъщност е най-известното сирене в света – производството му много внимателно се контролира от Консорциума на производителите на сиренето Parmigiano reggiano....
Производство на горгонзолаПроизводство на горгонзола
28 Ноем.
1
Производството на Горгонзолата изисква сиренето да се дупчи с цел пеницилиновата бактерия да проникне по-дълбоко. Кората на готовото сирене пък се мие със саламура....
ОлиоОлио
17 Юни
В България процесът на производство на олио навлиза след Освобождението. Слънчогледовото олио се извлича от семките на слънчогледите (Helianthus annuus)....
Паста Алио олиоПаста Алио олио
18 Април
5
Чесънът и лютата чушка, нарязани на ситно се запържват в зехтина. След като чесъна си промени цвета се вади от зехтина с решетъчна лъжица. Прибавя се босилекът, овкусява се със солта....
Козунак с олиоКозунак с олио
03 Април
3
От време на време проверяваме готовността на козунаците, като постепенно увеличаваме температурата на 150°C, а след това и на 180 градуса. Внимаваме да не се препекат....
Баница без олиоБаница без олио
07 Март
Сиренцето се разпределя на две и го слагаме по усмотрение на готвача на два пъти между корите. Слагаме във фурна, предварително загрята на 180 градуса. Печем около 50 минути. Приятен апетит!...
Патладжани в олиоПатладжани в олио
24 Септ.
Дръжте буркана няколко дни завит с кърпа, като от време на време доливайте олио, ако е необходимо. След това затворете буркана херметично и след месец може да консумирате....
Баница с олиоБаница с олио
16 Март
Замесваме меко тесто, което делим на 6 топки. Всяка една топка разточваме на тънка кора и поставяме в намаслена тава, като всяка кора намазваме с разтопеното масло....
Алио е олиоАлио е олио
06 Март
Разбъркайте, докато си пуснат аромата на слаб огън. Овкусете със сол и пипер и върнете чесъна в съда. В тигана се добавят предварително сварена паста и се разбърква за няколко минути....
Производство на сирене КачокавалоПроизводство на сирене Качокавало
25 Август
Тези два вида сирене се приготвят по различен начин и изглеждат различно, но при производството им има моменти, които си приличат....
Спагети Алио е олиоСпагети Алио е олио
10 Дек.
Почиствате скилидките чесън и ги нарязвате на тънки филийки. В тенджера или голям тиган загрявате зехтина и изсипвате чесъна, който оставяте да се пържи на слаб огън....
Вкусна баница без олиоВкусна баница без олио
13 Март
Двете кори навивате на руло и поставяте в широка така. Така се оформят 6 рула, нарязвате ги всяко на три парчета....
Вита баница без олиоВита баница без олио
20 Юни
Киселото мляко се смесва с содата и се оставя да шупне, а после се добавя в купата при рабитите яйца и се разбърква до хомогенност, като постепенно се добавя размекнатото масло на тънка струйка....
Питки с ароматно олиоПитки с ароматно олио
12 Февр.
Втасва в намаслен съд за около половин час, след което се разделя на 16 топки. Всяка топка се разтегля на фитил, който се завързва на възел....
Пикантно олио за пициПикантно олио за пици
08 Ноем.
Оставяме да престои на светло място за 2-3 седмици. След това прецеждаме сместа и я прибираме в хладилника или на хладно място. При консумация дозираме внимателно, понеже е лютиво....
Маслени сладки с олиоМаслени сладки с олио
14 Ноем.
Пресейте брашното, смесете го с останалите продукти и постепенно замесете тестото. Разточете го върху кухненския плот и изрежете с форми или чашка сладките. Подреждайте ги в широка тава, застлана с хартия за печене...
Талиатели Алио е ОлиоТалиатели Алио е Олио
24 Септ.
Насладете се на тези талиатели Алио е Олио в компанията на любим човек и чаша бяло вино! Добър апетит!...
Чорбаджийски чушки с олиоЧорбаджийски чушки с олио
13 Март
1
Пускаме на части измитите и почистени от дръжките чушки. Варим 7 минути след кипването на течността. Когато изстинат, ги подреждаме плътно в буркани, като между тях ръсим нарязания копър....
Мариновани гъби в олиоМариновани гъби в олио
04 Юни
Попарете гъбите за 15-20 минути и когато изстинат ги насипете в буркан. Залейте ги бавно с маринатата, за да излезе напълно въздухът, отгоре налейте половин см олио и затворете с обикновена капачка. При консумация,...
Предимства на рапичното олиоПредимства на рапичното олио
23 Ноем.
Рапичното олио е биологичен продукт, извлечен чрез студено пресоване от семенцата на био рапица. То се филтрира и обработва без каквито и да било химикали. Рапицата е био суровина, за чието отглеждане се избират места...