Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пъстърва с ароматно олио на фурнаПечем на загрята фурна не повече от 180 градуса за около 30 минути.
Режем останалия лук и магданоза и поръсваме при сервиране....
12 Февр.
Депилиращо олио със семена на коприваОставя се да кисне в продължение на 2 месеца. След това е готово за използване.
Можете да втриете олиото в проблемните части на тялото. Така се използват семената от коприва за епилация....
17 Май
Чесново олиоМоже да го използвате за такива сосове, в които се предвижда запържване на лук и чесън с олио - например доматен сос за патладжани или бамя, за спагети и др....
11 Февр.
Производство на ПроволонеПри производството му сгъстената част се нарязва на много дребно, загрява се и се разтегля, докато още е топла....
11 Август
Производство на рокфорПри производството на килограм от световно известното сирене са нужни средно 4.5 литра мляко.
Началото на производството е като при всяко друго сирене....
04 Юли
Производство на пармезанОказва се, че пармезанът всъщност е най-известното сирене в света – производството му много внимателно се контролира от Консорциума на производителите на сиренето Parmigiano reggiano....
10 Май
Производство на горгонзолаПроизводството на Горгонзолата изисква сиренето да се дупчи с цел пеницилиновата бактерия да проникне по-дълбоко. Кората на готовото сирене пък се мие със саламура....
28 Ноем.
1
ОлиоВ България процесът на производство на олио навлиза след Освобождението.
Слънчогледовото олио се извлича от семките на слънчогледите (Helianthus annuus)....
17 Юни
Паста Алио олиоЧесънът и лютата чушка, нарязани на ситно се запържват в зехтина.
След като чесъна си промени цвета се вади от зехтина с решетъчна лъжица.
Прибавя се босилекът, овкусява се със солта....
18 Април
5
Козунак с олиоОт време на време проверяваме готовността на козунаците, като постепенно увеличаваме температурата на 150°C, а след това и на 180 градуса.
Внимаваме да не се препекат....
03 Април
3
Баница без олиоСиренцето се разпределя на две и го слагаме по усмотрение на готвача на два пъти между корите.
Слагаме във фурна, предварително загрята на 180 градуса.
Печем около 50 минути.
Приятен апетит!...
07 Март
Патладжани в олиоДръжте буркана няколко дни завит с кърпа, като от време на време доливайте олио, ако е необходимо. След това затворете буркана херметично и след месец може да консумирате....
24 Септ.
Баница с олиоЗамесваме меко тесто, което делим на 6 топки.
Всяка една топка разточваме на тънка кора и поставяме в намаслена тава, като всяка кора намазваме с разтопеното масло....
16 Март
Алио е олиоРазбъркайте, докато си пуснат аромата на слаб огън. Овкусете със сол и пипер и върнете чесъна в съда. В тигана се добавят предварително сварена паста и се разбърква за няколко минути....
06 Март
Производство на сирене КачокавалоТези два вида сирене се приготвят по различен начин и изглеждат различно, но при производството им има моменти, които си приличат....
25 Август
Спагети Алио е олиоПочиствате скилидките чесън и ги нарязвате на тънки филийки.
В тенджера или голям тиган загрявате зехтина и изсипвате чесъна, който оставяте да се пържи на слаб огън....
10 Дек.
Вкусна баница без олиоДвете кори навивате на руло и поставяте в широка така.
Така се оформят 6 рула, нарязвате ги всяко на три парчета....
13 Март
Вита баница без олиоКиселото мляко се смесва с содата и се оставя да шупне, а после се добавя в купата при рабитите яйца и се разбърква до хомогенност, като постепенно се добавя размекнатото масло на тънка струйка....
20 Юни
Питки с ароматно олиоВтасва в намаслен съд за около половин час, след което се разделя на 16 топки.
Всяка топка се разтегля на фитил, който се завързва на възел....
12 Февр.
Пикантно олио за пициОставяме да престои на светло място за 2-3 седмици. След това прецеждаме сместа и я прибираме в хладилника или на хладно място.
При консумация дозираме внимателно, понеже е лютиво....
08 Ноем.
Маслени сладки с олиоПресейте брашното, смесете го с останалите продукти и постепенно замесете тестото.
Разточете го върху кухненския плот и изрежете с форми или чашка сладките.
Подреждайте ги в широка тава, застлана с хартия за печене...
14 Ноем.
Талиатели Алио е ОлиоНасладете се на тези талиатели Алио е Олио в компанията на любим човек и чаша бяло вино!
Добър апетит!...
24 Септ.
Чорбаджийски чушки с олиоПускаме на части измитите и почистени от дръжките чушки.
Варим 7 минути след кипването на течността. Когато изстинат, ги подреждаме плътно в буркани, като между тях ръсим нарязания копър....
13 Март
1
Мариновани гъби в олиоПопарете гъбите за 15-20 минути и когато изстинат ги насипете в буркан.
Залейте ги бавно с маринатата, за да излезе напълно въздухът, отгоре налейте половин см олио и затворете с обикновена капачка.
При консумация,...
04 Юни
Предимства на рапичното олиоРапичното олио е биологичен продукт, извлечен чрез студено пресоване от семенцата на био рапица. То се филтрира и обработва без каквито и да било химикали.
Рапицата е био суровина, за чието отглеждане се избират места...
23 Ноем.