Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Вредите от пасивното пушенеВредите от пасивното пушене
04 Април
Британско изследване показва, че пасивното пушене веднага вреди на децата, като значително ограничава кислорода в организма....
Пушена сланинаПушена сланина
12 Дек.
3
Готовата пушена сланина продължавайте да съхранявате на проветриво място....
Пушени мъфиниПушени мъфини
29 Ноем.
Смесете в купа киселото мляко и содата. След това добавете яйцето, щипка сол, червения пипер, настъргания кашкавал, натрошеното сирене и нарязаната на малки кубченца шунка. Разбъркайте и започнете да добавяте на порции...
Пушена луканкаПушена луканка
04 Август
Месото го почистваме добре от ципите, нарязваме го на парчета, поръсваме със солта, захарта и селитрата и се оставя две денонощия на хладно в наклонен съд, за да се отцеди водата. След което го смиламе и се смесва с останалите...
Пушени скаридиПушени скариди
04 Август
Попарваме джинджифиловия корен във вряща вода за няколко минути, след което го вадим, охлаждаме и нарязваме на парчета. Смесваме скаридите с джинджифила, добавяме пресования чесън, соеви сос и ситно нарязания киселец...
Пушена скумрияПушена скумрия
21 Дек.
След това скумрията се почиства леко от солта и се опушва в подходящи съдове на пушек от мокри стърготини....
Пушена скумрияПушена скумрия
21 Дек.
След това скумрията се почиства леко от солта и се опушва в подходящи съдове на пушек от мокри стърготини....
Терин от пушена сьомга и пушена скумрияТерин от пушена сьомга и пушена скумрия
06 Септ.
Скумрията се почиства от кожата и костите и се нарязва на ситно. Добавя се лимоновият сок и солта и се разбърква. Добавя се крема сиренето и се разбърква добре. Сметаната се разбива и се добавя в сместа. Желатинът се...
Пасивното пушене повишава риска от синузитПасивното пушене повишава риска от синузит
19 Май
Пасивното пушене може да бъде причината за хроничната хрема, сърбящия или често запушения нос....
Домашна Пушена СьомгаДомашна Пушена Сьомга
23 Март
Премахваме готовата пушена сьомга от котлона и тогава отваряме капака....
Вкусна пушена сланинаВкусна пушена сланина
29 Дек.
3
Опушете я след това на пушек от стърготини, докато добие тъмно златист цвят. Още гореща я оваляйте в червен пипер и счукан чесън или чесън на прах. Съхранявайте в торбички от тънък плат, окачена на сухо и хладно място....
Панирани пушени сиренцаПанирани пушени сиренца
26 Окт.
Изпържете панираните пушени сиренца до златисто от двете страни....
Домашно пушено сиренеДомашно пушено сирене
07 Окт.
За изпълнението на тази рецепта ще са ви нужни дълбока тенджера, алуминиево фолио, дървени въглища, стърготини и сухи пръчици от лоза. Разположете фолиото в тенджерата, така че да са покрити стените и дъното. Отгоре сложете...
Маринована пушена пържолаМаринована пушена пържола
08 Март
Нарязваме пушения врат на пържоли с дебелина 1.5 см и ги натъркваме от двете страни със скилидката чесън. Смесваме балсамикото със соевия сос и намазваме пържолите от двете страни....
Вкусна пушена сланинаВкусна пушена сланина
29 Дек.
3
Опушете я след това на пушек от стърготини, докато добие тъмно златист цвят. Още гореща я оваляйте в червен пипер и счукан чесън или чесън на прах. Съхранявайте в торбички от тънък плат, окачена на сухо и хладно място....
Какво значи топло пушена?Какво значи топло пушена?
04 Окт.
Топло пушен хранителен продукт (напр. топло пушена риба) е продукт, обработен по технологията на топлото (горещото) опушване....
Какво значи студено пушена?Какво значи студено пушена?
04 Окт.
Студено пушен продукт (напр. студено пушена риба) се нарича хранителният продукт, обработен по технологията на студеното пушене....
Пушен пилешки аламинутПушен пилешки аламинут
02 Юли
Месото от пушеното бутче се почиства от костите и се реже на малки кубчета. Кренвиршът се реже на кръгчета. Олиото се сипва в тиган, в който се слагат месото и кренвиршите. Запържват се около 3-4 минути, след което се...
Пушен свински езикПушен свински език
28 Януари
При студено пушене температурата трябва да е 80 градуса. Ако използваме по-висока температура, може да се наложи да добавиме масло към езика. Всеки език обръщаме на всеки 30 минути....
Да си направим пушено пилеДа си направим пушено пиле
19 Април
Месото трябва да се суши на студен пушек, за да изсъхне естествено. Добре е температурата на въздуха да е от 20 до 25 градуса....
Пушена сьомга върху сиренаПушена сьомга върху сирена
30 Април
Отрежете парче от сирената, а отгоре върху брускетите сложете по едно голямо парче пушена сьомга. Пушената сьомга върху сирена е чудно предястие....
Киш с пушена пъстърваКиш с пушена пъстърва
27 Януари
Добавяме яйцата и киселото мляко, изсипваме върху тестото и печем киша с пушена пъстърва 30-35 минути....
Предястие с пушена скумрияПредястие с пушена скумрия
14 Август
Предястието с пушена скумрия се декорира с маслини и стръкчета пресен магданоз....
Омлет с пушено месоОмлет с пушено месо
23 Май
Омлетът с пушено месо е готов....
Леща с пушена наденицаЛеща с пушена наденица
11 Септ.
Сервираме леща с пушена наденица с допълнително настърган пармезан....