Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Пшеничен грисПшеничен грис
20 Окт.
Описание и производство на грис Грисът е натрошено пшенично зърно с размер на всяка фракция от 0.25 до 0.75 милиметра....
Сладки от пшеничен грисСладки от пшеничен грис
02 Окт.
1
След като попият сиропа и се охладят, украсете сладките от пшеничен грис с шоколадова глазура....
Хляб с пшеничен грисХляб с пшеничен грис
15 Юли
Изпечете хляба с пшеничен грис до приятен загар....
Сладкиши с пшеничен грисСладкиши с пшеничен грис
11 Март
5
Настъжете ябълките и ги разбъркайте с 1/2 от захарта, лимоновата кора и сок. В друга купа смесете брашното с бакпулвера, гриса, останалата захар и канелата. Застелете тава с хартия за печене. На дъното поръсете от...
Десерт с пшеничен грисДесерт с пшеничен грис
20 Април
Десертът с пшеничен грис е готов....
Как да използваме пшеничен грис в основните ястияКак да използваме пшеничен грис в основните ястия
16 Дек.
Грисът е груба пшенична смес, получена при смилането на твърда пшеница и представлява златисто-светли гранулирани частици, по-големи от частиците на брашното....
ГрисГрис
23 Ноем.
Грисът е ценен хранителен продукт, който се получава от смилането на пшенични или царевични зърна, в резултат на което ние познаваме пшеничен и царевичен грис....
Пшеничен хлябПшеничен хляб
22 Февр.
Пресейте брашното и добавете солта и маята. Долейте 300 мл топла вода заедно със зехтина и меда. Постепенно замесете гладко и хомогенно тесто. Прехвърлете готовото тесто в намазнена тавичка, направете с пръст отгоре...
Ръжено-пшеничен хлябРъжено-пшеничен хляб
12 Февр.
Разтворете маята в топло прясно мляко заедно със захарта и оставете да шупне. Пресейте брашната в купа, сложете сол, зехтин и оцет и замесете, като постепенно добавяте и от млякото. Трябва да се получи гладка еластична...
Домашен пшеничен чипсДомашен пшеничен чипс
14 Август
Разтворете първо маята в леко топлата вода с щипка захар и добавете останалите продукти. Замесете гладко тесто. Разточете го с точилката за няколко минути, след което го оставете да почива около 25 минути. Тестото се...
Царевичен ГрисЦаревичен Грис
25 Окт.
Може да опитате царевичен грис със сирене, с круша, да си направите овчарски пай, палачинки или тутманик, царевичен кекс или дребни сладки и не на последно място популярния десерт грис халва, който традиционно с прави с пшеничен...
Диета с грисДиета с грис
07 Февр.
Далечните времена, когато прекомерната слабост, граничеща с анорексия, се постигаше чрез изтощителни диети, отдавна са в миналото. Днес хармонията и красотата набират популярност, което се постига чрез правилно и здравословно...
Протеинови палачинки с пшеничен зародишПротеинови палачинки с пшеничен зародиш
10 Юли
Протеиновите палачинки с пшеничен зародиш са готови....
Здравословни палачинки с пшеничен зародишЗдравословни палачинки с пшеничен зародиш
26 Май
Прибавяме пшеничните и овесените ядки, пшеничения зародиш. Оставяме за 5 минути да омекнат ядките. Добавяме брашното и разбъркваме добре до получаването на смес, гъста като боза....
Ръжено-пшеничен хляб в хлебопекарнаРъжено-пшеничен хляб в хлебопекарна
06 Дек.
В кошничката на хлебопекарната се слагат водата, олиото, солта и захарта. Двата вида брашно се смесват и се изсипват в кошничката. Слага се маята най-отгоре, като не трябва да има допир с водата. Пуска се съответната...
Ръжено-пшеничен хляб с маяРъжено-пшеничен хляб с мая
22 Март
Разтворете живата мая (10 г) във водата (60 мл), добавете брашното за предварителното ферментиране и разбъркайте до получаване на кашичка. Сложете в съд с херметическо затваряне и приберете за 1 нощ в хладилника. Предварителната...
Сладки изкушения с грисСладки изкушения с грис
18 Април
1
Сладкишите, направени от грис, са много леки, полезни за здравето и изключително вкусни. Изненадайте семейството си с нещо различно от баналната грис халва. Сладкишът от грис и стафиди ще стане любим не само на вас...
Вкусни десерти с грисВкусни десерти с грис
10 Дек.
Грисът е идеална основа за създаването на леки и нежни десерти, подходящи както за възрастни, така и за деца. Много вкусен и лек десерт е запеканката от извара и грис. Необходими продукти: 500 грама извара, 50 милилитра...
Пшеничен хляб със семена в хлебопекарнаПшеничен хляб със семена в хлебопекарна
21 Април
В съда на хлебопекарната наливаме водата. Добавяме пресятото брашно, маята, подправките и микса от семена. Най-отгоре поръсваме с куркума. Включваме хлебопекарната на основната програма и оставяме да се приготви....
Соленки с тиквичка и пшеничен зародишСоленки с тиквичка и пшеничен зародиш
11 Ноем.
Тиквичката се настъргва, осолява и се оставя да престои, за да си пусне водата. След това се отцежда. Поръсваме с щипка подправки. Добавяме яйцето и разбъркваме. Бакпулверът се потушава в киселото мляко и разбъркваме отново...
Пшеничен хляб с куркума и семенаПшеничен хляб с куркума и семена
02 Окт.
В купа пресяваме брашното. Разтворете маята в топла вода и я добавете към брашното. Добавете захарта, двата вида сол и куркумата. Прибавяме и микса от семена. Може да използвате всякакви, каквито на вас ви харесват....
Пшеничен зародиш - същност и ползиПшеничен зародиш - същност и ползи
28 Юли
Добавя се захар на вкус, пшеничен зародиш и прясно мляко. Всичко се разбива в блендер на висока скорост....
Непознатото масло от пшеничен зародишНепознатото масло от пшеничен зародиш
25 Юни
Малцина хора знаят и са използвали маслото от пшеничен зародиш. Използва се най-често в студената кухня и придава пикантност на ястията. Маслото от пшеничен зародиш е много скъпо масло....
Пшенични ТрициПшенични Трици
10 Юни
1
В 100 г пшенични трици са концентрирани редица витамини – всички витамини от В-групата, витамини С, D, Е, А и К....
Овесени ядки с пшеничен зародиш и плодовеОвесени ядки с пшеничен зародиш и плодове
01 Дек.
След като са си изпили водичката, добавяме към тях кафявата тръстикова захар, нарязаните на фини парченца - банан и ябълки, пшеничен зародиш и канела....