Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пшеничен грисОписание и производство на грис
Грисът е натрошено пшенично зърно с размер на всяка фракция от 0.25 до 0.75 милиметра....
20 Окт.
Сладки от пшеничен грисСлед като попият сиропа и се охладят, украсете сладките от пшеничен грис с шоколадова глазура....
02 Окт.
1
Сладкиши с пшеничен грисНастъжете ябълките и ги разбъркайте с 1/2 от захарта, лимоновата кора и сок.
В друга купа смесете брашното с бакпулвера, гриса, останалата захар и канелата.
Застелете тава с хартия за печене. На дъното поръсете от...
11 Март
5
Как да използваме пшеничен грис в основните ястияГрисът е груба пшенична смес, получена при смилането на твърда пшеница и представлява златисто-светли гранулирани частици, по-големи от частиците на брашното....
16 Дек.
ГрисГрисът е ценен хранителен продукт, който се получава от смилането на пшенични или царевични зърна, в резултат на което ние познаваме пшеничен и царевичен грис....
23 Ноем.
Пшеничен хлябПресейте брашното и добавете солта и маята.
Долейте 300 мл топла вода заедно със зехтина и меда. Постепенно замесете гладко и хомогенно тесто.
Прехвърлете готовото тесто в намазнена тавичка, направете с пръст отгоре...
22 Февр.
Ръжено-пшеничен хлябРазтворете маята в топло прясно мляко заедно със захарта и оставете да шупне.
Пресейте брашната в купа, сложете сол, зехтин и оцет и замесете, като постепенно добавяте и от млякото. Трябва да се получи гладка еластична...
12 Февр.
Домашен пшеничен чипсРазтворете първо маята в леко топлата вода с щипка захар и добавете останалите продукти. Замесете гладко тесто. Разточете го с точилката за няколко минути, след което го оставете да почива около 25 минути.
Тестото се...
14 Август
Царевичен ГрисМоже да опитате царевичен грис със сирене, с круша, да си направите овчарски пай, палачинки или тутманик, царевичен кекс или дребни сладки и не на последно място популярния десерт грис халва, който традиционно с прави с пшеничен...
25 Окт.
Диета с грисДалечните времена, когато прекомерната слабост, граничеща с анорексия, се постигаше чрез изтощителни диети, отдавна са в миналото. Днес хармонията и красотата набират популярност, което се постига чрез правилно и здравословно...
07 Февр.
Протеинови палачинки с пшеничен зародишПротеиновите палачинки с пшеничен зародиш са готови....
10 Юли
Здравословни палачинки с пшеничен зародишПрибавяме пшеничните и овесените ядки, пшеничения зародиш.
Оставяме за 5 минути да омекнат ядките.
Добавяме брашното и разбъркваме добре до получаването на смес, гъста като боза....
26 Май
Ръжено-пшеничен хляб в хлебопекарнаВ кошничката на хлебопекарната се слагат водата, олиото, солта и захарта.
Двата вида брашно се смесват и се изсипват в кошничката.
Слага се маята най-отгоре, като не трябва да има допир с водата. Пуска се съответната...
06 Дек.
Ръжено-пшеничен хляб с маяРазтворете живата мая (10 г) във водата (60 мл), добавете брашното за предварителното ферментиране и разбъркайте до получаване на кашичка. Сложете в съд с херметическо затваряне и приберете за 1 нощ в хладилника.
Предварителната...
22 Март
Сладки изкушения с грисСладкишите, направени от грис, са много леки, полезни за здравето и изключително вкусни. Изненадайте семейството си с нещо различно от баналната грис халва.
Сладкишът от грис и стафиди ще стане любим не само на вас...
18 Април
1
Вкусни десерти с грисГрисът е идеална основа за създаването на леки и нежни десерти, подходящи както за възрастни, така и за деца. Много вкусен и лек десерт е запеканката от извара и грис. Необходими продукти: 500 грама извара, 50 милилитра...
10 Дек.
Пшеничен хляб със семена в хлебопекарнаВ съда на хлебопекарната наливаме водата.
Добавяме пресятото брашно, маята, подправките и микса от семена. Най-отгоре поръсваме с куркума.
Включваме хлебопекарната на основната програма и оставяме да се приготви....
21 Април
Соленки с тиквичка и пшеничен зародишТиквичката се настъргва, осолява и се оставя да престои, за да си пусне водата. След това се отцежда. Поръсваме с щипка подправки. Добавяме яйцето и разбъркваме.
Бакпулверът се потушава в киселото мляко и разбъркваме отново...
11 Ноем.
Пшеничен хляб с куркума и семенаВ купа пресяваме брашното. Разтворете маята в топла вода и я добавете към брашното.
Добавете захарта, двата вида сол и куркумата. Прибавяме и микса от семена. Може да използвате всякакви, каквито на вас ви харесват....
02 Окт.
Пшеничен зародиш - същност и ползиДобавя се захар на вкус, пшеничен зародиш и прясно мляко. Всичко се разбива в блендер на висока скорост....
28 Юли
Непознатото масло от пшеничен зародишМалцина хора знаят и са използвали маслото от пшеничен зародиш. Използва се най-често в студената кухня и придава пикантност на ястията.
Маслото от пшеничен зародиш е много скъпо масло....
25 Юни
Пшенични ТрициВ 100 г пшенични трици са концентрирани редица витамини – всички витамини от В-групата, витамини С, D, Е, А и К....
10 Юни
1
Овесени ядки с пшеничен зародиш и плодовеСлед като са си изпили водичката, добавяме към тях кафявата тръстикова захар, нарязаните на фини парченца - банан и ябълки, пшеничен зародиш и канела....
01 Дек.