Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Китайски пържен хлябРазтворете маята в хладката вода с щипка захар. Оставете да втаса и я добавете към пресятото брашно, добавете солта и започнете да замесвате. Месете около 8 минути, докато се получи гладко и еластично тесто.
Покрийте...
17 Април
Супа с пържен хлябБрашното се изпържва в тенджера заедно с маслото.
Настрани от огъня се долива с литър и половина топла вода, добавят се пиперът, солта и кимът.
Отново се слага на огъня да поври.
Тази икономична супа се сервира...
03 Януари
Пържен хляб с чесънТопваме филийката от двете страни в сместа и пържим в загрятото олио до готовност.
Готовите пържени филийки мажем с масълце и поднасяме със скилидки чесън и нарязан на филийки домат....
05 Януари
Пържен хляб със сиренеЛеко пикантни, но вкусни пържени филийки със сирене, както за закуска на любителите на пикантната храна, така и за мезе на чаша ароматно червено вино....
04 Януари
Да си направим пържен оризМоже да приготвите тайландски пържен ориз с ананас: 2 1/2 чаши сварен и охладен ориз или 1 чаша суров ориз, 125 грама пилешко месо, гърди, 8 големи, сурови изчистени скариди....
16 Февр.
Тайната на вкусния пържен шаранА ако не ви се занимава с пържене, то непременно вижте тези варианти за пълнен шаран и печен шаран....
19 Ноем.
Пържен меджидЗагряването на олиото е от решаващо значение, когато се пържи риба, защото ако не е достатъчно горещо, когато започнем пърженето, месото ще поеме твърде много от мазнината и рибата ще остане мека....
08 Септ.
Пържен пащърнакГарнирайте пържения пащърнак с мащерката, чесъна и лютото чушле, както и по желание с любим млечен сос....
11 Април
Пържен празДобавете праза и пържете 7-8 минути на силен огън до омекването му.
Поръсете с черен пипер на вкус и поднесете с гарнитура сварен ориз, пържени картофи или туршия.
Пърженият праз е готов....
07 Януари
Пържен ГавросЧудно хрупкав и вкусен пържен гаврос, който поднесох със резени лимон, пържени пресни картофки и хубаво бяло вино.
Да ви е вкусно и Наздраве!...
09 Април
Пържен бобЗапържваме лука в олиото до златисто. Добавяме доматите консерва и ги оставяме за около 5 минути докато омекнат.
Прибавям червения пипер и веднага след това боба, чубрицата и пипера. Оставяме го на котлона да къкри още...
24 Февр.
2
Пържен чернокопЗагрейте олиото в дълбок тиган и започнете пържене като обръщате от двете страни до апетитно зачервяване на кожичката....
08 Дек.
1
Пържен смадокСлед това се осоляват, овалват се в башно и се пържат до готовност в нагорещено олио....
27 Януари
1
Пържен барбунПринципно се приготвя печен на скара, но и пържен е много вкусен.
Може да комбинирате с домати, чушки, чесън, гъби....
06 Август
Пържен ватусЗагряваме в тигана олиото и пържим за около 2 минути.
След като е готова поставяме върху кухненска хартия, за да може да попие мазнината от пърженето.
Сервира се с резен лимон и по желание зелена салата....
12 Юли
Пържен ЗарганПочистваме и измиваме рибата.
Осоляваме и оставяме в хладилник, докато загреем олиото в тигана.
Когато олиото е сгорещено, овалваме рибата в брашно и изпържваме.
Сервира се по желание с лимон или със сос за риба...
26 Февр.
7
Пържен патладжанВ тиган загрявам повечко олио и пържа от двете страни до хубав цвят. Изваждам и отцеждам, подреждам в чиния и украсявам с магданоз.
Вкусен е както с доматен сос, така и с млечен сос с чесън....
08 Май
2
Пържен АлайВ тенджера със много олио (може и мас) започваме да пържим, като гледаме да я зачервим хубаво....
19 Май
2