Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пържена цацаПоднесете пържената цаца обилно поляна с лимонов сок и гарнирана с резен лимон. За гарнитура може да поднесете свежа салата....
09 Юли
5
Перфектната пържена цацаАз винаги правя цаца по тая рецепта и става много хрупкаво отвън и мека отвътре.
Взимаме една дълбока купа, вътре слагаме царевичното брашно и сол, разбъркваме добре и пускаме вътре цацата, бъркаме хубаво, за да залепне...
20 Юли
Пържена цаца на шишчеРибата се измива хубаво с вода и се отцежда.
Вземат се тънки дървени шишчета и се нанизва за главата на шишчето по 7-8 рибки.
Овалват се в брашно и пържим в загрято олио от двете страни.
Изважда се в чиния и шишчето...
27 Май
2
Пържена цаца с доматена салцаЗа да направите салцата, сипете нарязаните лук, чесън, домати, зехтин и люта чушка в тенджера и задушете за 10 минути.
Овкусете с шерито, черен пипер и сол.
Добавете магданоза и босилека, галетата и разбъркайте....
20 Август
Пържена балтийска цацаПочистваме цацата, като премахваме главата и вътрешностите. Измиваме я.
В дълбока чиния поставяме брашното, червения пипер и солта. Разбъркваме добре.
Вземаме всяка една рибка, потапяме я в сместа от двете страни, изтръскваме...
04 Юни
Пържена балтийска цацаСлед като извадим нашата пържена цаца, поставяме върху кухненска хартия. Подреждаме в чиниите с подходяща салата....
26 Март
Лесна и бърза пържена цаца на фурнаЧудесно мезе за бира и са толкова хрупкави, като "пържени".
Лесната и бърза пържена цаца на фурна е готова....
09 Юли
Пържена цаца с чеснов сос и лимонПоднесете пържената риба с парченца лимон и чеснов сос.
Пържената цаца с чеснов сос и лимон е готова....
02 Окт.
2
Пържена цаца с царевично брашно на шишчеЦацата се измива и почиства хубаво.
Посолява се и се поставя в един плик заедно с царевичното брашно.
Разклаща се хубаво, за да полепне по цацата.
След това рибките се нанизват внимателно на шишче и се пържат...
19 Август
1
Пържена цаца с бяло брашно и нишестеСлед като я извадим, поставяме пържената цаца върху кухненска хартия.
Поднасяме панираната цаца с резен лимон....
01 Септ.
Пържена цаца с два вида брашно и нишестеПържената цаца с два вида брашно и нишесте е много вкусна....
19 Юли
3
Пържена хамсия и цаца по бургаскиПържи в дълбок тиган с олио на 4.5 от 6-та степен до лек загар на пържената хамсия и цаца по бургаски.
Източник: Hristo Gantchev - Кулинарна мрежа...
09 Февр.
Панирана ЦацаЦацата се измива много добре, след това се почиства от вътрешностите и отново се измива. Поръсва се със сол.
Приготвя се панировка от брашното, черния пипер, останалата сол, бирата и разбитите яйца.
Всяка рибка се...
05 Дек.
Цаца плакияИзчистваме цацата от главите и опашките, измиваме и я слагаме в тава или плаке.
Нарязваме лука и със всички останали продукти без водата прибавяме към рибата.
Разбъркваме добре, добавяме водата. Печем докато водичката...
25 Април
Маринована цаца-ПерлаСмесваме водата, оцета и солта. Добавяме черния пипер и дафиновия лист. Това е маринатата.
Измиваме и почистваме рибата /от вътрешностите и главите/. Накисваме я в приготвената марината. Оставяме за 24-36 часа.
След...
26 Юли
Чистена панирана цацаПремахваме главите на цацата и внимателно премахваме вътрешността.
Осоляваме я и оставяме за 30 минути.
След това подсушаваме с кухненска хартия.
В купичка си разбиваме яйцето с малко черен пипер, в чиния сипваме...
02 Август
Чироз от цацаЗа този чироз от цаца ибата се изчиства от главите и се измива добре.
Осолява се хубаво и се оставя 24 часа да престои в хладилник.
Голямото количество сол няма да пресоли рибата, тя си поема колкото ѝ е нужно.
След...
22 Април
Цаца във фолиоИзмиваме рибата добре и я нареждаме върху фолио.
Подправяме я със сол и подправка за риба, а нарязаният лимон слагаме най-отгоре.
След това завиваме с фолиото и печем за 20 минути на силна фурна....
24 Май
Цаца на фурнаПочистваме рибата от главите и я измиваме в две-три води. Слагаме я в плаке.
Добавяме ситно нарязаните лук, джоджен и мента. Посоляваме на вкус. Прибавяме доматеният сок и олиото. Разбъркваме добре.
Слагаме във фурната...
15 Май
5
Панировка за цацаЦацата измиваме добре. Осоляваме я леко.Оставяме я да престои 10 минути. След това я набучваме на клечки за зъби.
Приготвяме панировката от разбитите белтъци, брашното, водата, олиото и солта.
Потапяме рибата в панировката...
25 Март
4
Цаца на шишчеПържената риба е много вкусна с една ледена бира.
Опитайте и вие тази цаца на шишче.
Добър апетит!...
02 Юни
Панировка за цацаЦацата измиваме добре. Осоляваме я леко.Оставяме я да престои 10 минути. След това я набучваме на клечки за зъби.
Приготвяме панировката от разбитите белтъци, брашното, водата, олиото и солта.
Потапяме рибата в панировката...
25 Март
4
Цаца на фурнаПочистваме рибата от главите и я измиваме в две-три води. Слагаме я в плаке.
Добавяме ситно нарязаните лук, джоджен и мента. Посоляваме на вкус. Прибавяме доматеният сок и олиото. Разбъркваме добре.
Слагаме във фурната...
15 Май
5
Морска диета с цацаПържената цаца пък съвсем не се препоръчва за диета. Затова преценете сами дали да използвате тази диета или да потърсите друга, по-лека и разнообразна....
02 Юни