Gotvach.bg»Статии»Пържене със зехтин
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Пържене със зехтин

Търсиш информация за Пържене със зехтин? Разгледай последните ни публикации и статии за Пържене със зехтин.
Пържене със зехтинПържене със зехтин
8
Зехтинът е най-подходящата мазнина за пърженето на вегетариански и рибни ястия. За пърженето на 1 килограм сурови зеленчуци са необходими 150 милилитра зехтин. Зехтинът е най-мазното от всички растителни масла....
Пържене със зехтин екстра върджин - правилно или не?Пържене със зехтин екстра върджин - правилно или не?
Дълго време се считаше, че да се пържи със зехтин екстра върджин не е желателно, защото при пържене той става канцерогенен....
Най-подходящите за пържене маслаНай-подходящите за пържене масла
Зехтин за готвене Готвенето със зехтин е популярно в много кухни, предимно в Европа, но също така и полезни. Стига да знаете, правилата за пържене със зехтин....
Най-вкусните пържени картофи се правят ето такаНай-вкусните пържени картофи се правят ето така
Най-добре е да използвате зехтин за готвене или свинска мас, като последната води до така желания златист цвят на коричката на картофките....
Пърженото активира псориазисаПърженото активира псориазиса
Допустимо е да се използва и за бързо пържене. За по-дълго пържене е подходящ рафинираният зехтин. От него няма полза, но няма и вреда....
Зехтинът в испанската кухняЗехтинът в испанската кухня
Когато готвите със зехтин, е добре продуктите, които ще пържите, да са подсушени, защото водата възпрепятства пърженето; 10. В някои случаи за готвене се използва и чист зехтин, който е рафиниран....
Как здравословно да изпържим кюфтета?Как здравословно да изпържим кюфтета?
Ако заменим обаче мазнината със зехтин, ще избегнем опасностите на процеса. Зехтинът е мазнината, която не гори над 200 градуса, не съдържа холестерол, а наситените мастни киселини са в минимални количества....
Безопасно ли е готвенето с растителни масла?Безопасно ли е готвенето с растителни масла?
1
Само зехтинът и кокосовото масло са устойчиви на високи температури и затова този процес не се наблюдава при тях....
ЗехтинЗехтин
2
Екстра върджин и върджин зехтинът са идеални за дресинги и сосове, докато чистият може да се използва и за пържене....
Как да изберем най-добрия зехтин?Как да изберем най-добрия зехтин?
2
Трябва да знаете какво искате да приготвите със зехтин, за да изберете необходимата ви категория. Най-ниската категория е подходяща за пържене, а за салати използвайте зехтин от по-високите категории....
Защо е добре да заменим олиото със зехтин?Защо е добре да заменим олиото със зехтин?
Маслиновото масло е смесица между Екстра Върджин и обикновено рафинирано масло и е подходящо за най-вече за готвене, а най-ниският клас е Помас, който можете да използвате за пържене....
ОлиоОлио
Непречистените видове зехтин не бива да се ползват за пържене, защото при по-висока температура настъпва промяна в химичния състав. Те са идеални за салати....
Тайни и хитринки за вкусни тиквичкиТайни и хитринки за вкусни тиквички
Необходими са ви следните основни продукти за маринатата – оцет (обикновен ябълков, винен или балсамов), зехтин, нарязан на дребно или пресован чесън, подправки по избор – например розмарин, риган, босилек, черен пипер, червен...
Кога и как да готвим със зехтинКога и как да готвим със зехтин
1
Зехтинът е много по-подходящ от останалите мазнини за готвене, пържене и задушаване. Но когато се използва за печене и пържене, съществуват няколко особености, които трябва да се спазват....
Основни правила при пържене на месотоОсновни правила при пържене на месото
Фъстъченото масло и зехтинът се смятат за най-безопасните мазнини, тъй като не горят дори над 200 градуса, не съдържат холестерол и са с ниско съдържание на наситени мастни киселини....